Ο φίλος του Νίκου Μπάρτζη στο Znews: «Ο Ταβλαδάκης του κάνει ψυχολογικό πόλεμο για να καρπωθεί την παραμονή του στο Survivor»
Αποκλειστικά

Ο φίλος του Νίκου Μπάρτζη στο Znews: «Ο Ταβλαδάκης του κάνει ψυχολογικό πόλεμο για να καρπωθεί την παραμονή του στο Survivor»

Ο φίλος του Νίκου Μπάρτζη στο Znews: «Ο Ταβλαδάκης του κάνει ψυχολογικό πόλεμο για να καρπωθεί την παραμονή του στο Survivor»

Όσα μας είπε για τον παίκτη του Survivor, τον χαρακτήρα του και η έκπληξη που περιμένει τον αγρότη του ριάλιτι βγαίνοντας από το παιχνίδι

Ο Νίκος Μπάρτζης είναι ένα από τα πρόσωπα της μπλε ομάδας που από την αρχή του Survivor είχε κάνει εντύπωση όχι μόνο για τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά και για τον ήπιο χαρακτήρα του.

Ο αγρότης του ριάλιτι του ΣΚΑΪ παρομοιάστηκε μάλιστα ακόμα και με τον Ντάνο ακριβώς γιατί είναι το παιδί της διπλανής πόρτας από μια οικογένεια που θα μπορούσε να είναι η δική μας.

Σήμερα είναι προτεινόμενος για αποχώρηση μετά τις ψήφους των συμπαικτών του και παρόλα αυτά παραμένει σταθερός στις απόψεις του και στον τρόπο που κινείται μέσα στο παιχνίδι.

Τι λένε οι φίλοι του Νίκου και η οικογένειά του στην Κόρινθο για όσα γίνονται στο Survivor; Έχει στρατηγική ο Νίκος; Ενοχλούνται από τα σχόλια που γράφονται ότι ουσιαστικά ακολουθεί ό,τι του πει ο James Καφετζής; Τι συμβαίνει με την Άννα Μαρία Βέλλη;

Το Znews μίλησε με τον κολλητό του φίλο, τον Αντώνη Καλατζή που μας εξήγησε τα πάντα ενώ μας μετέφερε την άποψη της οικογένειας του παίκτη.

Ο Αντώνης είναι τα τελευταία 6 χρόνια πολύ καλός φίλος του Νίκου Μπάρτζη, όπως και ο αδελφός του. «Το καλοκαίρι είχαμε πάει διακοπές μαζί, εγώ ήμουν ένα διάστημα βοηθός στην ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο, οπότε κάναμε πολύ παρέα» μας λέει.

Η μεγάλη έκπληξη που περιμένει τον Νίκο βγαίνοντας από το παιχνίδι

Πρώτα από όλα όμως μας αποκάλυψε αποκλειστικά μια μεγάλη έκπληξη που περιμένει τον Νίκο Μπάρτζη όταν βγει από το παιχνίδι. Όπως μας είπε, πριν μπει στο Survivor ο Νίκος είχε κάνει ένα επιχειρηματικό βήμα να ανοίξει μαγαζί στο παραθαλάσσιο Βραχάτι. Το σχέδιό του όμως έμεινε στη μέση. Το μαγαζί όμως προχωρά και ο Νίκος θα δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα όταν επιστρέψει στους δικούς του ανθρώπους αφού πλέον θα διαθέτει ένα από τα πιο καλά μαγαζιά στην παραλία του Βραχατίου.

«Ο Νίκος από πολύ μικρός βοηθάει τους γονείς του σε αγροτικές εργασίες και χαρακτηριστικά τα καλοκαίρια έφευγε το πρωί να πάει στις καλλιέργειες της σουλτανίνας (σ.σ. η κορινθιακή σταφίδα είναι περιώνυμη σε όλον τον κόσμο). Έψαχνε κάποια μαγαζιά παραλιακά πριν μπει στο παιχνίδι και τώρα θα τον περιμένει αυτή η ευχάριστη έκπληξη. Ο Νίκος -επειδή πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε και δύο δουλειές- δούλευε και ως μπάρμαν σε μαγαζιά παράλληλα με τις αγροτικές εργασίες. Είναι από μια πάρα πολύ καλή οικογένεια που το σπίτι τους είναι πάντα ανοιχτό και μάλιστα αυτό φαίνεται όταν βγαίνουν και λένε σε όλα τα παιδιά ».

«Ο Νίκος δεν αλλοίωσε τον χαρακτήρα του, δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του»

Μιλώντας για την αποψινή αποχώρηση ο Αντώνης είναι σίγουρος ότι ο Νίκος θα παραμείνει στο παιχνίδι και μας εξηγεί γιατί:

«Ο κόσμος θα στηρίξει τον Νίκο. Είναι αγαπητός, τον έχει αγκαλιάσει όλη η περιοχή της Κορινθίας, τον αγαπάει και όταν βλέπει ένα λαϊκό παιδί να προσπαθεί με έντιμα μέσα να προχωρήσει είναι ένα πλεονέκτημα. Ο Νίκος έχει ακέραιο χαρακτήρα, είναι ηθικός, αγαπητός πράγμα που φαίνεται διότι στον τόπο μας λίγο μας αγαπούν και τον Νίκο τον έχουν αγκαλιάσει όλοι. Θα πει τα πράγματα έτσι όπως είναι, δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του και ίσως γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί κάποιες εντάσεις στο παιχνίδι διότι δεν του αρέσει να κρύβει πράγματα. Προτιμά να τα πει ευθέως».

Είναι ο Νίκος του Survivor ο ίδιος με τον Νίκο που είναι έξω;

Εγώ δεν βλέπω καμιά άλλη εικόνα, είναι ο Νίκος που γνωρίζω. Κάποια παιδιά για να φτάσουν στον τελικό τους στόχο ίσως να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα τους. Ο Νίκος βγήκε εκτός της ομάδας που ήταν επειδή δεν αλλοίωσε τον χαρακτήρα του. Κι αυτό φαίνεται διότι με τον James κάνανε πολλή παρέα, όπως και με την Άννα Μαρία και κάνουν ακόμα.

Ο Νίκος αποφεύγει τις εντάσεις. Τι θα μπορούσε να τον βγάλει εκτός εαυτού;

Όταν ένας άνθρωπος δεν τρέφεται σωστά αυτό δημιουργεί εντάσεις. Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος που αν κάτι δεν του άρεσε θα το έλεγε και ίσως αυτό ενοχλεί. Είναι ένα παιδί αθώο, συναισθηματικό που δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. Σπανίζει να βλέπουμε έναν αληθινό χαρακτήρα που δεν θα σκεφτεί πώς θα τον δείξει η κάμερα.

Πιστεύεις ότι έχει κοινά με τον Ντάνο;

Υπάρχει εξωτερικά μια ομοιότητα αλλά δεν είναι ο Ντάνος, είναι ο Νίκος. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω με άλλους παίκτες. Άλλωστε είναι μια δυνατή προσωπικότητα. Το συγκρίνουν ίσως επειδή -όπως κι ο Ντάνος- διάλεξε να πάει κοντά σε ένα άτομο που είναι πραγματικός του φίλος αντί με το σύνολο.

Συμφωνείς με την άποψη που βλέπουμε στα social media ότι ο Μπάρτζης ακολουθεί τη στρατηγική του James και αυτό τον «χαντακώνει»;

Δεν φανατίζομαι, βλέπω το παιχνίδι και το απολαμβάνω και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι παίκτες (ότι είναι ένα παιχνίδι). Εγώ θεωρώ ότι έχουν δέσει από την αρχή και είναι σπάνιο να κρατάνε οι φιλίες και φαίνεται ότι αυτή κρατάει πραγματικά και από τις δύο ομάδες. Δεν ακολουθεί κάποια στρατηγική και δεν είναι -όπως τον αποκαλούν- το “σκυλάκι” του James. Απλώς επειδή είναι πραγματικοί φίλοι ίσως να συζητάνε κάποια πράγματα μαζί και να παίρνουν κάποιες κοινές αποφάσεις. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει δόλος. Η φιλία του με τον James βλέπω ότι είναι κάτι αληθινό. Το να βγαίνουν και να λένε ότι είναι σκυλάκι είναι πολύ άσχημο. Το να υποστηρίζει κανείς τον φίλο του είναι ευχής έργον όχι να παρομοιαστεί ότι ο James του κρατάει το λουρί!

Έχει επηρεαστεί  ο Νίκος από το γεγονός ότι έχουν μπει πολλοί νέοι παίκτες;

Το παιχνίδι αυτό έχει κάποιους όρους που δεν μπορεί να τους παραβιάσει κανείς. Ένας από αυτούς ήταν να μπουν κάποιοι παίκτες μετά. Όταν ένας παίκτης έχει παλέψει, έχει αδυνατίσει, έχει μείνει ο μισός, δουλεύει καθημερινά και έρχονται παίκτες που είναι έτοιμοι ίσως τους πειράξει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι οι νέοι παίκτες θα κάνουν πέρα τους παλιούς επειδή μπήκαν μετά. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι κάποιοι παίκτες μεταφέρουν λανθασμένα μηνύματα ή προσπαθούν να “μαγειρέψουν” κάποια αποτελέσματα. Εγώ βλέπω ότι άλλοι παίκτες απομακρύνθηκαν και αλλοίωσαν τον χαρακτήρα τους ενώ οι τρεις (Μπάρτζης, James, Άννα Μαρία) έχουν μείνει εκεί κάτι που είναι σπάνιο ειδικά σε ένα παιχνίδι που κρύβονται και άλλα από πίσω.

Όταν ένας άνθρωπος είναι μέσα δύο μήνες και η ψυχολογία του έχει τα πάνω και τα κάτω της -σου λείπει η οικογένειά σου, το φαγητό- και πάει κάποιος και κάνει ψυχολογικό πόλεμο, προσπαθεί να παίξει με την ψυχολογία σου για να καρπωθεί κάτι, είτε την παραμονή του στο παιχνίδι είτε για να φτιάξει μια δυνατή ομάδα για να προχωρήσει στον τελικό. Συμφωνώ με την ψήφο της Άννας Μαρίας (που υπέδειξε ως υποψήφιο τον Γιώργο Ταβλαδάκη) διότι δεν ήταν δίκαιο αυτό που έκανε ο Ταβλαδάκης.

Όταν αυτά τα παιδιά μπήκαν και προσπάθησαν με κάποια λόγια να δημιουργήσουν κόντρες, θεωρώ ότι σίγουρα υπάρχει μια στρατηγική από πίσω που θέλει να διώξει τον Νίκο και τον James γιατί θεωρούνται δύο πολύ καλοί παίκτες και αγωνιστικά και σαν προσωπικότητες.

Υπάρχει κάτι που ενόχλησε την οικογένεια του Νίκου;

Το μόνο που τους ενόχλησε ήταν όσα ακούστηκαν για το περιστατικό με τον Δημήτρη Μακρόπουλο. Η λέξη bullying είναι πολύ σκληρή να ειπωθεί σε ένα παιχνίδι. Έχει άλλη έννοια. Καλό είναι να ξέρουμε πότε τη χρησιμοποιούμε. Όταν παίζουμε ένα παιχνίδι και διαφωνήσουμε σε κάτι δεν σημαίνει ότι κάνουμε bullying. Μπορεί να φωνάξουμε, είναι μέσα στον αθλητισμό.

Σχολίασέ μου το επεισόδιο με τον Σάκη και τον James.

Σαν τηλεθεατής, επειδή η συμπεριφορά του Σάκη δεν μου άρεσε. Ο τρόπος του μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις. Ήταν όλοι μαζί στη φωτιά, δεν είπα κάτι πίσω από την πλάτη του οπότε μπορούσε να πάει να τους το πει. Το μόνο που βλέπω είναι ότι κατάφεραν αυτά τα παιδιά να διαλύσουν μια ομάδα.

Η σχέση του Νίκου με την Άννα Μαρία Βέλλη

Τι άποψη έχει ο Αντώνης για τον ντόρο που δημιουργήθηκε ότι υπάρχει κάτι μεταξύ του φίλου του και της Άννας Μαρίας;

«Οι έξω πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά και να μην παρερμηνεύονται πράγματα. Ο Νίκος είναι ένα παιδί ηθικό, το τονίζω. Δεν θα έμπαινε τρίτο άτομο σε μια σχέση από τη στιγμή που γνωρίζει ότι υπάρχει κάτι άλλο. Λένε ότι η Άμι φόρεσε τη μπλούζα του Νίκου. Χτες φόρεσε του James. Μερικές φορές προβάλλονται πράγματα που δεν ισχύουν. Πρέπει να σεβόμαστε και το αγόρι της Άννας Μαρίας που είναι έξω και βλέπει κάποια πράγματα και να μην παρερμηνεύουμε καταστάσεις» μας λέει.

Τα φαβορί για τον τελικό

Συμφωνείς ότι ο Νίκος είναι ένα από τα φαβορί για τον τελικό;

Συμφωνώ. Γνωρίζω τον Νίκο, κάναμε προπονήσεις μαζί, είναι πολύ αθλητικός και αν δεν ήταν ο παράγοντας πείνα θα πήγαινε ακόμα πιο καλά. Υπάρχουν καλοί παίκτες και στις δύο ομάδες και τα καταφέρνουν πολύ καλά. Εννοείται ότι θα ήθελα να τον δω στον τελικό. Πολλά παιδιά και πολλοί χαρακτήρες προσπαθούν να φτάσουν στον τελικό στόχοι. Κάποιοι έχουν πάει για δημοσιότητα και κάποιοι για οικονομικό όφελος, ας μην γελιόμαστε. Είναι απόλυτα σεβαστό γιατί οι εποχές που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες. Ο Νίκος -ας μην το ξεχνάμε- είναι ο μόνος που είπε εξαρχής ότι πάει για το έπαθλο. Έχει έναν στόχο αλλά δεν θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα του για να καρπωθεί κάτι. Έχει διατηρήσει τον αληθινό του χαρακτήρα και όπου φτάσει. Το έχει πει άλλωστε ότι “καλύτερα να φύγω παρά να κάνω κάτι που δεν μου αρέσει”.

Ποιους παίκτες θα ήθελες να δεις στον τελικό;

Είναι νωρίς για προβλέψεις αλλά θα ήθελα να δω στον τελικό τον φίλο μου, τον James από τους μπλε και από τους κόκκινους τον Μπόγδανο, που μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση και τον Κόρο. Από τις γυναίκες δεν είναι κάποια κοπέλα που με έχει κερδίσει.

Όσο για το μετά, ρωτήσαμε τον Αντώνη αν πιστεύει ότι η συμμετοχή του Νίκου θα τον επηρεάσει στη ζωή του βγαίνοντας από το Survivor και αν θα αλλάξει τον χαρακτήρα του.

«Δεν θα αλλάξει, θα κρατήσει low profile όπως πάντα».