Αίρεται το απόρρητο επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη
Ελλάδα

Αίρεται το απόρρητο επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη

Αίρεται το απόρρητο επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη

Τι λένε οι πληροφορίες;

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη με τις αρχές να έχουν εστιάσει πλέον στο περιεχόμενο των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού.

Το αίτημα της ανακρίτριας και της πολιτικής αγωγής σχετικά με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε δεκτό με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ως εκ τούτου, αναμένεται να ερευνηθούν εις βάθος δεδομένα μηνυμάτων, συνομιλιών και e-mails ενώ θα επιχειρηθεί και ανάκτηση στοιχείων που πιθανώς έχουν διαγραφεί.

Την ίδια ώρα, ξεκινά και πάλι η ανακριτική διαδικασία στην υπόθεση, η οποία είχε παγώσει μέχρι να κριθεί η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας, που υπέβαλε δια του συνηγόρου του ο καλλιτέχνης.

Οι αιτιάσεις του κατηγορούμενου για εξαίρεση της ανακρίτριας, απορρίφθηκαν ενώ οι δικαστές μίλησαν σε έντονο ύφος τονίζοντας πως οι εκφράσεις του συνηγόρου προς την δικαστική λειτουργό, δείχνουν πρόθεση του κατηγορουμένου και του εντολέα του «να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια, ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης».