Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ο πατέρας μου παλεύει. Μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία»
Ελλάδα

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ο πατέρας μου παλεύει. Μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία»

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: «Ο πατέρας μου παλεύει. Μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία»

Όσα εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Σουηδία εν μέσω πανδημίας ενώ εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο πατέρας της.

«Είναι λίγο καταθλιπτική εδώ η κατάσταση. Τα μέτρα δεν είναι τόσο σκληρά, όπως πάντα η Σουηδία αποτελεί εξαίρεση με τον κορονοϊό. Δεν έχουμε ζήσει lockdown εδώ. Εκεί έχετε σώσει πολύ περισσότερες ζωές. Θαυμάζω την πειθαρχία των Ελλήνων σε αυτό το θέμα, που προσέχετε τόσο.

Στη Σουηδία έχουμε 6500 θύματα του κορονοϊού, ενώ στην Ελλάδα είναι γύρω στα 1700. Τώρα έχουν λάβει κάποια μέτρα εδώ. Εχτές για πρώτη φορά που συντόνιζα κάποιες συζητήσεις είδα ανθρώπους με μάσκες. Τα μαγαζιά από τις 10 απαγορεύεται να πωλούν αλκοόλ και δεν επιτρέπεται να μαζεύονται πάνω από οχτώ άτομα σε διάφορες εκδηλώσεις.

Ο Σουηδός βγαίνει έξω και με κρύο και με χιόνι. Είναι τρεις φορές πιο μεγάλη από την Ελλάδα η Σουηδία και είναι οικονομικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν και πολλά νοικοκυριά με ένα άτομο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Οι μεγάλοι άνθρωποι δε ζουν με τις οικογένειές τους. Εκεί είχαμε και τα περισσότερα θύματα. Σε μεγάλους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας. Αλλά είναι τελείως διαφορετικές οι κουλτούρες. Δεν είναι τόσο κοντά οι οικογένειες εδώ, όπως στην Ελλάδα», δήλωσε.

Αναφερόμενη στην ανάρτηση που έκανε πρόσφατα με τον πατέρα της η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου εξομολογήθηκε: «Ο πατέρας μου εδώ και δύο χρόνια παλεύει, έχει πολλά προβλήματα υγείας. Ζει μόνος του. Έχει ένα μικρό σπίτι και πηγαίνουμε όποτε μπορούμε εγώ και οι δύο αδερφές μου.

Μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία συνέχεια και είναι δυσάρεστο όλο αυτό, νιώθει μόνος του, δεν μπορεί να σηκώσει κάποιες φορές ούτε το τηλέφωνο, πηγαίνουμε, του μαγειρεύουμε, τον προσέχουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

Δείτε το βίντεο: