Αλέξανδρος Ρήγας: Ολόκληρη η καταγγελτική επιστολή του και η απάντηση της εταιρείας παραγωγής
Ελλάδα

Αλέξανδρος Ρήγας: Ολόκληρη η καταγγελτική επιστολή του και η απάντηση της εταιρείας παραγωγής

Αλέξανδρος Ρήγας: Ολόκληρη η καταγγελτική επιστολή του και η απάντηση της εταιρείας παραγωγής

Ο Αλέξανδρος Ρήγας απάντησε χθες με μία επιστολή-κόλαφο για τη ματαίωση του “Room Service πλιζ”.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ολόκληρη την ανοιχτή επιστολή του αλλά και την απάντηση της εταιρείας παραγωγής Noir Productions στις αιτιάσεις του σκηνοθέτη.

“Θέατρο του παραλόγου” η υπόθεση

Ο κ. Ρήγας γράφει την επιστολή του απευθυνόμενος στον Ευγένιο Ιονέσκο (στον “πατέρα” του θεάτρου του παραλόγου) θέλοντας έτσι να δώσει έμφαση στα όσα συνέβησαν.

Εξιστορεί πρώτα όλες τις αναβολές που πήραν τα γυρίσματα της σειράς του, κατηγορεί την εταιρεία παραγωγής για αυτές αλλά και ότι δεν είχε έτοιμο το σετ για να γίνουν εγκαίρως τα γυρίσματα αλλά και για την καθυστέρηση των υπογραφών των συμβολαίων καθώς και τις οικονομικές εκκρεμότητες με τους ηθοποιούς της σειράς.

Χαρακτηριστικά γράφει:

“25 Σεπτεμβρίου λοιπόν (με ανυπόγραφο ακόμα το μεταξύ μας συμβόλαιο) έρχεται νέο μέηλ από την εταιρεία παραγωγής για επανεκκίνηση γυρισμάτων σύμφωνα – όπως μου είπαν – με εντολή άνωθεν!!!

Πάω στο προγραμματισμένο μου γύρισμα και με την αγωνία όλων για το τι μέλλει γενέσθαι συνεχίζουμε γυρίσματα μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2019 όπου και οι ηθοποιοί της σειράς μου ανακοινώνουν ότι σταματάνε οι ίδιοι τα γυρίσματα της σειράς λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων με την εταιρεία παραγωγής. Πράγμα και που έκαναν – δικαιολογημένα θα πω εγώ – αλλά ποιος νοιάζεται; Έτσι κι αλλιώς το ΚΟΙΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

ΤΗΝ ίδια ημέρα παίρνω ενημέρωση από την υπεύθυνη παραγωγής ότι τα γυρίσματα διακόπτονται μέχρι νεωτέρας και έως ότου βρεθεί κάποια λύση μεταξύ τους…. Τα γυρίσματα δεν ξανάρχισαν ΠΟΤΕ….

Να επισημάνω ότι την ίδια ακριβώς ημέρα (2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ) ο μοντέρ ολοκλήρωνε το προμοντάζ του ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ( ειδικοί κομάντος τον είχαν βρει στη σπηλιά του Ολύμπου)

ΕΠΙΣΗΣ ακόμα και τότε ( 2 Οκτωβρίου ) δεν είχαν παραδοθεί τα υπόλοιπα 8 σκηνικά που απαιτούντο για τα γυρίσματα των επεισοδίων.

Δύο μέρες μετά μου εστάλη το συμβόλαιο μου το οποίο και υπέγραψα την ίδια ημέρα….

Δύο μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει επισήμως την ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ της σειράς”.

Η οικονομική σχέση με τον ΣΚΑΪ

Ο Αλέξανδρος Ρήγας ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία οικονομική σχέση με το κανάλι του Φαλήρου και διαψεύδει όσα ακούστηκαν περί υπέρογκης αμοιβής του.

“ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑ και ΕΧΩ ΟΥΔΕΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και ως εκ τούτου ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβα το αναφερθέν ή άλλο ποσό.

ΕΠΙΣΗΣ να ξαναθυμίσω οτι ο υποφαινόμενος είναι κειμενογράφος και σκηνοθέτης και ουχί παραγωγός και ότι αμοιβόταν κανονικά (σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα αμοιβή το ) από την εταιρεία παραγωγής από τον Απρίλιο έως και την 1 Σεπτεμβρίου 2019  για την εργασία που προσέφερε ( ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ  18 επεισόδια, Ευγένιε και τα όσα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν).

Ακούστηκε επίσης ότι καθυστερούσα τα γυρίσματα της σειράς – ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ από τα επίσημα ημερήσια σημειώματα γυρισμάτων (Ραπόρτα) δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο….ούτε και μου έγινε ποτέ τέτοια παρατήρηση ούτως ώστε να συμμορφωθώ στους όποιους κλωνοποιημένους Ερντογάν της Ελληνικής Τηλεόρασης….” γράφει χαρακτηρικά.

Το εξώδικο του Δημήτρη Αποστόλου

Ο Αλέξανδρος Ρήγας αναφέρεται και στα όσα έχουν ακουστεί για τη σχέση του Δημήτρη Αποστόλου με τον ίδιο και τα εξώδικα που φέρεται ότι απέστειλε.

“Να ενημερώσω τις αξιόπιστες πηγές ότι το μόνο επίσημο έγγραφο που έχω λάβει από τον Δημήτρη είναι η κοινοποίηση ενός εξωδίκου που έχει σταλεί εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ο Δημήτρης είναι ένας ευφυέστατος άνθρωπος και γνωρίζει πολύ καλά ότι τα πνευματικά δικαιώματα της σειράς “ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ” στα οποία με δεκάδες ανοησίες έχουν δώσει διάφορες ταμπέλες στο ΡΟΥΜ ΣΕΡΒΙΣ (διασκευή , συνέχεια, ρημέικ κ.λ.π. ) ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ και στους νόμιμους διαδόχους του…. όπως πολύ καλά γνωρίζουν ή θα πρεπε να γνωρίζουν και οι παροικούντες την τηλεοπτική Ιερουσαλήμ – πριν ανοίξουν το βέβηλο στόμα τους και εξαπολύουν συκοφαντίες χάριν μιας όποιας τηλεθέασης ή ελλείψει άλλων θεμάτων  ή και με προφανή εμπάθεια (το ξέχασα αυτό).

Για αυτό και εξαρχής συμφωνήσαμε  με τον ΣΚΑΪ ότι η νέα σειρά που θα πραγματοποιούσαμε δε θα είχε καμία σχέση με το “ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ” ούτε ως συνέχεια αυτού ούτε ως ρημέικ, ούτε ως διασκευή.

Εννοείται ότι η σειρά αναφέρεται σε διάφορες ιστορίες που διαδραματίζονται σε ένα ξενοδοχείο…. ( δεν είπα ποτέ το αντίθετο) και  αυτό το δραματουργικό περιβάλλον είναι και το μόνο κοινό στοιχείο που συνδέει τις δύο σειρές”.

Νομικά κινείται ο σκηνοθέτης

Κλείνοντας την επιστολή του ο Αλέξανδρος Ρήγας δίνει… ραντεβού στην Ευελπίδων.

“Υ.Γ 1 Αγαπημένε Ιονέσκο, έχουν ξεμείνει κάποιες περούκες για τη φαλακρή σου τραγουδίστρια και κάποια τελάρα από τα μισά ημιτελή σκηνικά για να κοιμάται ο Ρινόκερως ….Μην τον ξυπνήσεις – θα ταράξεις τα ψέματα και θα βγουν από τους υπονόμους και θα κόβουν βόλτες στο ΑΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ!!!

Αν τα χρειαστείς… έλα να με βρεις στα γνωστά κτήρια της Οδού Ευελπίδων… Εκεί θα πηγαινοέρχομαι τους ερχόμενους μήνες”.

Διαβάστε όλη την επιστολή του Αλέξανδρου Ρήγα εδώ

Η απάντηση της εταιρείας παραγωγής

Νομικά κινείται ήδη η εταιρεία παραγωγής που ανέλαβε το “Room Service πλιζ” Νoir Productions.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται:

“Λυπούμαστε που ο κ. Ρήγας αντιλαμβανόμενος τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται, καταφεύγει για μια ακόμα φορά σε αυτό που πολύ καλά γνωρίζει: τη μυθοπλασία.

Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω καθώς ήδη έχουμε δρομολογήσει τις νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας και της ζημίας που έχουμε υποστεί ή θα υποστούμε και στο μέλλον εξαιτίας του”.