Αλέξης Τσίπρας: Τι είδε στο θέατρο που τον ενθουσίασε;
Ελλάδα

Αλέξης Τσίπρας: Τι είδε στο θέατρο που τον ενθουσίασε;

Αλέξης Τσίπρας: Τι είδε στο θέατρο που τον ενθουσίασε;

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, πέρασε το Σαββατόβραδό του στο θέατρο. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στο θέατρο Τζένη Καρέζη, για να παρακολουθήσει την παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου«Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Νιάρρο.

Το μήνυμα για τη διαφορετικότητα

Ντυμένος casual, με δερμάτινο μπουφάν, επισκέφτηκε τους κυρίους Θεοδωρόπουλο και Νιάρρο στα παρασκήνια κι ανέβασε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram, με ένα κοινωνικό μήνυμα.

«Μια θαυμάσια θεατρική δουλειά του Β. Θεοδωρόπουλου για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Ο Γιάννης Νιάρρος στο ρόλο ενός εφήβου με αυτισμό, δίνει ένα ισχυρό παράδειγμα για τη δύναμη της θέλησης», γράφει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

https://www.instagram.com/p/BtZfJEfAdXm/?utm_source=ig_web_copy_link

Μάλιστα, ενθουσιάστηκε τόσο, που ανέβασε και 4 video από την παράσταση σε Insta Stories.

https://streamable.com/21lrg

https://streamable.com/4220r

https://streamable.com/bxi5m

https://streamable.com/vy5e5

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου έχει εισπράξει πολύ θετικές κριτικές και κυρίως για τον πρωταγωνιστή της Γιάννη Νιάρρο.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τον 15χρονο Κρίστοφερ, που βρίσκεται δίπλα στον σκοτωμένο σκύλο της γειτόνισσάς του, της κ. Σίαρς, που τον έχουν καρφώσει με ένα δικράνι.

Η κ. Σίαρς θα καλέσει την αστυνομία, και ο Κρίστοφερ για πρώτη φορά στη ζωή του θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου θα του γίνει σύσταση.

Παρά την απαγόρευση του πατέρα του, ο Κρίστοφερ αποφασίζει να λύσει το μυστήριο του σκοτωμένου σκύλου, γιατί πιστεύει πως ο δολοφόνος πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί. Με την ενθάρρυνση της δασκάλας του, θα καταγράψει όλα τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει σ’ ένα βιβλίο, που θα γίνει και θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή.

Ο Κρίστοφερ έχει φοβερό μυαλό και εξαιρετικές ικανότητες στα μαθηματικά, σκοντάφτει όμως στα απλά πράγματα της καθημερινής ζωής.

Δεν έχει τολμήσει ποτέ να απομακρυνθεί μόνος του από το σπίτι του, δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς και δεν εμπιστεύεται τους ξένους. Η αστυνομική του έρευνα, που θα τον βγάλει για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του, θα φέρει τη ζωή του τα πάνω κάτω.

Ο Κρίστοφερ θα βρει τη χαμένη μητέρα του, θα καταλάβει πως η αγάπη των δικών του είναι μπερδεμένη με μυστικά και ψέματα και θα συνειδητοποιήσει τις δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στη ζωή.