Άννα Τσουκαλά: «Μίλησα για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα και με έθαψαν… Έφτασα να πάρω χάπια»
Ελλάδα

Άννα Τσουκαλά: «Μίλησα για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα και με έθαψαν… Έφτασα να πάρω χάπια»

Άννα Τσουκαλά: «Μίλησα για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα και με έθαψαν… Έφτασα να πάρω χάπια»

Συγκλονίζει η εξομολόγησή της – Ήταν από τις πρώτες Ελληνίδες ηθοποιούς που αποκάλυψε το τι έζησε και πολεμήθηκε γι΄αυτό

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού εμφανίστηκε η Άννα Τσουκαλά σε απευθείας σύνδεση από τη Νέα Υόρκη για να καταθέσει τη δική της εμπειρία από σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε πριν από πολλά χρόνια στο θέατρο.

Η ηθοποιός, που γνωρίσαμε μέσα από αρκετές συμμετοχές της στην τηλεόραση με πιο δημοφιλή τον ρόλο της ως «Μελέκ» στη σειρά «Μην μου λες αντίο» του Μανούσου Μανουσάκη, ήταν από τις πρώτες Ελληνίδες ηθοποιούς που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά για την τραυματική τους εμπειρία, μία απόφαση που όπως εξομολογείται την οδήγησε σε μία μεγάλη κρίση στη ζωή της. Πολεμήθηκε, απειλήθηκε κι αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να αφήσει πίσω της τα τέρατα του παρελθόντος.

«Εγώ έχω φοιτήσει σε δύο δραματικές σχολές. Στης Μαίρης Βογιατζή -Τράγκα και μετά στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Στο ενδιάμεσο προσπάθησα να βγω στην αγορά εργασίας ως ηθοποιός. Με το που ξεκίνησα να ψάχνω ρόλους μου έλεγαν έλα από το γραφείο να σου δώσουμε τον ρόλο. Πήγαινα και μου έλεγαν να κοιμηθώ μαζί τους για να τον πάρω στην τηλεόραση, στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έτσι, είπα θα σπουδάσω κι άλλο για να γίνω καλύτερη. Τελειώνω τον Κουν και ξαναβγαίνω στην αγορά εργασίας. Όποια δουλειά έψαχνα από τους 50 ανθρώπους που πηγαίναμε μου έλεγαν τα ίδια πράγματα. Κάποια στιγμή ένας πήγε να μου κάνει μεγάλο κακό, πήγε να με πιάσε, να πέσει πάνω μου. Πήγα στην αστυνομία να βρω έναν δικό μου άνθρωπο και του τα είπα. Ήρθαν οι διοικητές και μου είπαν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μας αφήνουν. Άρα, μιλάμε για μεγάλη διαφορά», τόνισε.

«Μετά ξεκίνησα τους πρώτους πρωταγωνιστικούς μου ρόλους. Σ΄αυτούς τους ρόλους έζησα κι άλλα πεσίματα κι εκεί πήρα τη μεγάλη μου απόφαση. Μου έλεγαν “αν δεν μας κάτσεις” θα σου κλείσουμε τις πόρτες. Σκηνοθέτες και παράγωγοι άνδρες και γυναίκες έχουν σχηματίσει μία κλίκα. Έλεγαν μην πάρετε την Άννα Τσουκαλά, αποκλείστε τη. Πήρα την απόφαση λοιπόν να μιλήσω κι έτσι θυσίασα την καριέρα μου. Στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα το 2009 είπα την αλήθεια. Μετά την εξαφάνισαν αυτή τη συνέντευξη, Η μόνη που έμεινε ήταν του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που μίλησα μετά», πρόσθεσε.

https://streamable.com/ayf801

Και συνέχισε:

«Διάλεξα να θυσιάσω την καριέρα μου. Το τι έχω περάσει, το τι δούλεψα σερβιτόρα, υπηρέτρια σε πλούσια σπίτια στο Manhattan. Στις ειδήσεις με έδειχναν ότι είχα τρελαθεί, ότι είχα χαζέψει, οι δημοσιογράφοι με θάψανε.  Το τι ψυχολογικά προβλήματα πέρασα, το τι χάπια πήρα… Και μετά από ολα αυτά κατάφερα με τη βοήθεια του άνδρα μου και του Θεού να περάσω στην καλύτερη σχολή εδώ στο Juilliard».

«Αναγκάστηκα να φύγω. Μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι και μου είπαν “τώρα υπέγραψες τη θανατική σου καταδίκη”».

https://streamable.com/qxgci3