Άρης Σερβετάλης: «Κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει άγιος»
Ελλάδα

Άρης Σερβετάλης: «Κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει άγιος»

Άρης Σερβετάλης: «Κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει άγιος»

H ιστορία του Αγίου Νεκταρίου ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη από τη Γελένα Πόποβιτς

Ο Άρης Σερβετάλης πρωταγωνιστεί στην πολυαναμενόμενη ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού», η οποία αφηγείται τον βίο του Αγίου Νεκταρίου.

Ο ηθοποιός, που παίζει τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», καθώς δεν παρέστη την Τετάρτη (25 Αυγούστου) στην πρεμιέρα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο λόγω της παράστασης που συμμετέχει στη Θεσσαλονίκη.

Τι ανέφερε για την ξεχωριστή ερμηνεία του και για το όραμα της δημιουργού της ταινίας;

«Οι βίοι των αγίων είναι ένα παράδειγμα για όλους. Από τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου βγαίνει ότι κάθε άνθρωπος είναι εν δυνάμει άγιος αρκεί να πορευτεί στον δρόμο της αλήθειας. Είναι ένα άθλημα. Κάθε μέρα τρέχουμε χωρίς να ξέρουμε γιατί, ποιοι είμαστε, πού πάμε, τι κάνουμε. Έχουμε μπει σε ένα δρομολόγιο και τρέχουμε» είπε απαντώντας για το αν υπάρχουν άγιοι σήμερα.

Στην ερώτηση αν ένας άθεος αξίζει να δει την ταινία είπε: «Γιατί να μην πάει;»

«Ήταν ένα επικίνδυνο εγχείρημα. Έγινε όμως με αγάπη. Ο άγιος είναι ένας άνθρωπος που δίνει όλη του την εμπιστοσύνη στον Θεό. Ο άγιος έτσι παίρνει Θείες ενέργειες. Με συγκέντρωση πολλή προσπάθησα να μπω  στον ρόλο και με σωματική κούραση και προσευχή να μας οδηγήσει ο άγιος να μπορέσουμε να αφηγηθούμε την ιστορία του» είπε για τον ρόλο του.

«Η τύχη είναι ένα καλλιτεχνικό όνομα του Θεού» είπε για την ευτυχή συγκυρία να συνεργαστεί με την Γελένα Πόποβιτς που έχει δηλώσει την πίστη της στον Θεό.

Διαβάστε ακόμα: «Ο άνθρωπος του Θεού»: Όσα είπε η Γελένα Πόποβιτς και οι πρωταγωνιστές της ταινίας στην επίσημη πρεμιέρα της