Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν μπορούσα να κρύβω άλλο την εγκυμοσύνη. Αναγκαζόμουν να κάνω Photoshop στην κοιλιά μου για να μη φαίνεται»
Ελλάδα

Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν μπορούσα να κρύβω άλλο την εγκυμοσύνη. Αναγκαζόμουν να κάνω Photoshop στην κοιλιά μου για να μη φαίνεται»

Αθηνά Οικονομάκου: «Δεν μπορούσα να κρύβω άλλο την εγκυμοσύνη. Αναγκαζόμουν να κάνω Photoshop στην κοιλιά μου για να μη φαίνεται»

Τα κιλά που έβαλε στην πρώτη εγκυμοσύνη και τα ψυχολογικά «ζόρια» που πέρασε φροντίζοντας μόνη της ένα παιδί

Η Αθηνά Οικονομάκου έκανε την πρώτη της φωτογράφιση μετά την ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης της και μίλησε στον Γιάννη Πουλόπουλο και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

H ηθοποιός μοιράστηκε την αρχική της ανησυχία για το πώς θα μείνει έγκυος για δεύτερη φορά, κάτι που ήθελε και εκείνη και ο σύζυγός της, Φίλιππος Μιχόπουλος.

«Παρόλο που με τον σύζυγό μου είχαμε αποφασίσει να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας, δεν περίμενα ότι θα συνέβαινε τόσο γρήγορα. Ο Φίλιππος ήταν πιο αισιόδοξος, σε σχέση με εμένα που ήμουν πιο συγκρατημένη. Βλέποντας γύρω μου πολλές γυναίκες, οι οποίες είναι και αρκετά νεότερες από εμένα που είμαι πια 34, να δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί, έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου και την κακή εκδοχή. Ο άντρας μου ήταν και αυτή τη φορά πιο σίγουρος και με το που είχα καθυστέρηση προθυμοποιήθηκε να μου πάρει ένα τεστ. Όταν το έκανα και διαπίστωσα ότι ήμουν έγκυος, ήμουν σοκαρισμένη, γιατί μέσα μου ακόμη και τότε έλεγα ότι υπάρχει πιθανότητα να μην έρθει τόσο σύντομα. Και γνωρίζοντας τι συμβαίνει σε άλλα ζευγάρια της γενιάς μου, που λόγω του άγχους και του σύγχρονου τρόπου ζωής δυσκολεύονται να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι ευγνώμων που σε αυτή την εγκυμοσύνη τα πράγματα ήρθαν σχετικά εύκολα και γρήγορα».

«Το πρώτο τρίμηνο δυσκολεύτηκα περισσότερο, γιατί εκτός από τον σκηνοθέτη και τον παραγωγό της σειράς δεν γνώριζε κανένας άλλος ότι είμαι έγκυος. Αυτό σήμαινε ότι είχα καθημερινά δεκάωρα γυρίσματα, όπου τις περισσότερες ώρες ήμουν όρθια. Και όταν επέστρεφα στο σπίτι είχα να φροντίσω ένα παιδί 2,5 ετών, κάτι που απαιτεί περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνεις στη δουλειά. Εκεί ζορίστηκα» λέει και εξηγεί γιατί κράτησε κρυφή την εγκυμοσύνη.

«Ζήτησα από τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της σειράς, στους οποίους το είπα στον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης, να μην πουν τίποτα ούτε στους σεναριογράφους ούτε στους υπόλοιπους συντελεστές γιατί δεν ήθελα να διαρρεύσει κάτι, μέχρι να κλείσω το πρώτο τρίμηνο και να σιγουρευτώ ότι πάνε όλα καλά. Και σε αυτούς το είπα γιατί θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι θα αποχωρούσα πριν ολοκληρωθεί η σεζόν και ότι θα έπρεπε και το σενάριο να προσαρμοστεί ανάλογα. Στην πορεία η εγκυμοσύνη άρχισε να φαίνεται, οπότε δεν μπορούσα να το κρύψω από τους συνεργάτες μου. Ωστόσο το μυστικό μου δεν διέρρευσε, μέχρι που η ίδια το ανακοίνωσα, στον πέμπτο μήνα, μέσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

Επειδή είμαι πολύ ενεργή στα social media και ανεβάζω σχεδόν καθημερινά φωτογραφίες, ένιωθα ότι δεν μπορούσα να το κρύβω άλλο. Μέχρι τότε αναγκαζόμουν ακόμη και να κάνω Photoshop στην κοιλιά μου για να μη φαίνεται η εγκυμοσύνη μου. Και παρόλο που αρκετοί άνθρωποι του χώρου έμαθαν στην πορεία ότι είμαι έγκυος, δεν το είπαν, σεβόμενοι ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, το οποίο θα ανακοίνωνα όταν η ίδια θα ένιωθα έτοιμη. Δεν έχω πουλήσει ποτέ την προσωπική μου ζωή, οπότε δεν θα πουλούσα την εγκυμοσύνη μου στο Instagram για να πάρω followers ή likes. Αποφάσισα να την ανακοινώσω μέσα από τα social media γιατί ένιωθα άβολα που έπρεπε να καλύπτω την κοιλίτσα μου στις φωτογραφίες».

Όσο για το πώς αντέδρασαν ο γιος της και ο σύζυγός της στο νέο, είπε:

«Ο Φίλιππος και στην προηγούμενη και σε αυτή την εγκυμοσύνη ήταν σαν να το διαισθάνθηκε. Εγώ δεν ήθελα να κάνω το τεστ τόσο νωρίς, γιατί σκεφτόμουν ότι αν δεν  ήμουν, θα αγχωνόμουν. Όταν τελικά του είπα ότι είμαι έγκυος, είχε αγκαλιά του τον γιο μας και αρχίσαμε να χοροπηδάμε όλοι μαζί. (Γελάει.) Είναι μια στιγμή που θα θυμάμαι για πάντα! Ο Μάξιμος δεν κατάλαβε τότε τι ακριβώς συνέβαινε, αλλά τώρα που βλέπει την κοιλίτσα μου να μεγαλώνει, τη χαϊδεύει, τη φιλάει και περιμένει πώς και πώς το αδελφάκι του. Βέβαια, έχω ακούσει ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Όταν θα έρθει το μωράκι στο σπίτι και θα πάρει την προσοχή της μαμάς και του μπαμπά και θα πρέπει να μοιραστεί τα παιχνίδια του, θα του βγει ένας ανταγωνισμός και μια ζήλια. Αλλά είμαστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό και θα το αντιμετωπίσουμε όταν θα έρθει η ώρα. Ο Μάξιμος είναι πολύ συζητήσιμο παιδί και θεωρώ ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Τα κιλά της εγκυμοσύνης και η ψυχολογικές δυσκολίες

«Πρέπει να έχω βάλει γύρω στα 7-8 κιλά. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα πάρει συνολικά 23. Δεν ξέρω αν θα φτάσω στα ίδια κιλά, γιατί έχω μπροστά μου ακόμα τρεις μήνες. Στις εγκυμοσύνες μου ο μεταβολισμός μου κάτι παθαίνει… Τρώω τη διπλή ποσότητα φαγητού από ό,τι συνήθως και ο οργανισμός μου ζητάει συνεχώς γλυκά, που γενικά δεν μου πολυαρέσουν. Θα μπορούσα να καταλάβω ότι είμαι έγκυος ακόμα και χωρίς να κάνω το τεστ, γιατί οι διατροφικές μου συνήθειες αλλάζουν άρδην. Στην πρώτη εγκυμοσύνη, τα κιλά που έβαλα τα πήρα ομοιόμορφα και ακόμα και στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, που είχα πρηστεί ολόκληρη από την κατακράτηση, κανένας δεν πίστευε ότι η ζυγαριά μου επιπλέον» λέει.

Εξηγεί δε πώς τα έχασε:  «Σε δύο – τρεις μήνες. Ο μεταβολισμός άρχισε να λειτουργεί αμέσως και επειδή είχα επιλέξει να μην έχω βοήθεια στο σπίτι δεν προλάβαινα να φάω. Υπήρχαν μέρες που μπορεί να ξυπνούσα στις 6 το πρωί και να έφτανε 4 το απόγευμα για να φτιάξω ένα τοστ να φάω. Ούτε νερό δεν προλάβαινα να πιω! Όσες γυναίκες φροντίζουν μόνες τους τα μωράκια τους ξέρουν ότι αυτό που λέω δεν έχει καμία δόση υπερβολής. Έτσι, στις 40 μέρες έφυγαν τα πρώτα 16-17 κιλά και λίγο μετά έχασα και τα υπόλοιπα που είχαν μείνει».

«Σαν να είχα βάλει ένα ανόητο προσωπικό στοίχημα. Τώρα που έχει περάσει καιρός και το βλέπω από απόσταση θεωρώ ότι ήταν λάθος μου να μη ζητήσω βοήθεια. Ζορίστηκα πάρα πολύ, ενώ θα μπορούσα να είχα διευκολύνει τον εαυτό μου. Όταν πια αποφάσισα να επιστρέψω στη δουλειά, όπου μοιραία θα έπρεπε κάποιος να προσέχει το μωρό όσο θα έλειπα, ήταν αργά γιατί τα μεγάλα ζόρια τα πέρασα μόνη μου. Και όλο αυτό έγινε στην περίοδο της λοχείας, όπου μια γυναίκα χρειάζεται έτσι κι αλλιώς στήριξη» λέει.

«Σίγουρα εξαιτίας των ορμονών αλλά και της κόπωσης και της αϋπνίας δυσκολεύτηκα και ψυχολογικά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να πω ότι άγγιξα τα όρια της επιλόχειου κατάθλιψης, που είναι μια σοβαρή ασθένεια και χρειάζεται παρακολούθηση. Εγώ ακόμα και την περίοδο της λοχείας συνέχισα να κάνω συνεδρίες με την ψυχολόγο μου κι αυτό με βοήθησε πολύ. Το ότι ο άντρας μου δούλευε πάρα πολύ και το ότι ήμουν μόνη μου σε ένα νησί (σ.σ. τη Μύκονο) με ζόρισε. Σίγουρα κάποιες στιγμές δεν ήμουν χαρούμενη. Αλλά δεν μπορούμε να έχουμε την αξίωση από μια γυναίκα που είναι λεχώνα και μπορεί να κοιμάται συνολικά τρεις ώρες την ημέρα, για να φροντίζει το μωράκι της, να χοροπηδάει όλη την ημέρα από τη χαρά της. Όταν νιώθεις ότι θα λιποθυμήσεις από την κούραση και έχοντας το βάρος την ευθύνης ενός πλάσματος που εξαρτάται μόνο από εσένα, θα υπάρξουν ώρες που και θλίψη θα νιώσεις και άγχος και τα πάντα» εξομολογείται.