Χάρις Αλεξίου: Πώς ευθύνεται ο Σταύρος Ξαρχάκος για την «αυλαία» της στο τραγούδι;
Ελλάδα

Χάρις Αλεξίου: Πώς ευθύνεται ο Σταύρος Ξαρχάκος για την «αυλαία» της στο τραγούδι;

Χάρις Αλεξίου: Πώς ευθύνεται ο Σταύρος Ξαρχάκος για την «αυλαία» της στο τραγούδι;

Όσα είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου για τη μεγάλη της απόφαση να αποσυρθεί

Βραδιά πρεμιέρας η αποψινή για τον Νίκο Χατζηνικολάου και το «Ενώπιος Ενωπιώ»

Πρώτη καλεσμένη του δημοσιογράφου ήταν μία σπουδαία κυρία του ελληνικού πενταγράμμου, η Χάρις Αλεξίου.

Η ερμηνεύτρια μίλησε για πολλά. Για τα πρώτα της βήματα, την αξεπέραστη σταδιοδρομία της αλλά και την πρόσφατη απόφαση να αποσυρθεί από τον χώρο. Μάλιστα, αποκάλυψε πώς μία συνάντηση με τον Σταύρο Ξαρχάκο στάθηκε η αφορμή για το γενναίο αυτό βήμα στην πορεία της.

«Φέτος κλείνω μισό αιώνα στο τραγούδι. Τέτοια τύχη, τέτοια χαρά πόσοι άνθρωποι μπορούν να τη ζήσουν; Ανήκω σε μία γενιά που κρατά ακόμα πολύ γερά. Όλοι οι ομότεχνοί μου είναι ακόμα στη σκηνή. Αυτή είναι η μαγεία του τραγουδιού, του καλλιτέχνη, ο χρόνος δεν παίζει μεγάλο χρόνο».

«Αυτό που ένιωσα ήταν ότι δεν ανταποκρινόταν η φωνή μου πάντοτε έτσι όπως θα ήθελα. Είναι στο live, γιατί εκεί δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτε. Θα σου πω πότε ήταν αυτή η έντονη στιγμή. Έχω την τύχη να έχω κάνει το τελευταίο μου live με τον μεγάλο δάσκαλο και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο. Η τελευταία μου μουσική υπόκλιση ήταν στον Σταύρο Ξαρχάκο. Αυτός ο άνθρωπος δεν αφήνει να περάσει τίποτα έτσι κάθεται με τις ώρες και για να βγάλει ένα αποτέλεσμα συγκλονιστικό. Αναμετρήθηκα εκεί και του το είπα. “Σταύρο μου, δεν γίνεται να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη και εγώ να είμαι λίγο παρακάτω. Δεν θα συνεχίσουμε”. Όταν έρχεσαι σε επαφή με την ωραιότητα της μουσικής, της ερμηνείας, αυτού του αποτελέσματος και σέβεσαι και αγαπάς τη δουλειά σου δεν γίνεται να μην το δεις», συμπλήρωσε.

Εξήγησε, όμως, ότι θα ξαναμπεί στο στούντιο αλλά δεν θα ανέβει ξανά στη σκηνή για live εμφανίσεις.

https://streamable.com/1nzs03?fbclid=IwAR00MBJnVJ9H6TrvQJTWbgdJd4DEuzSeTqExGmGzTl_tyNJEc0IFCOUoFuc

Το πραγματικό επίθετο της γυναίκας που άφησε τεράστια παρακαταθήκη στο πεντάγραμμο είναι «Ρουπάκα» αλλά καθότι όχι τόσο εύηχο βαπτίστηκε «Αλεξίου». Όταν τα νέα ότι έγινε τραγουδίστρια έφτασαν ως τη Θήβα από την οποία κρατούν οι ρίζες της οι χωριανοί αντέδρασαν με επιφυλακτικότητα λόγω των όσων ακούγονταν για το επάγγελμα.

Όμως, όταν άκουσαν την ανυπέρβλητη φωνή της να τραγουδά το «Όταν πίνει μία γυναίκα» κάθε ενδοιασμός «έσβησε» και άπαντες υποκρίθηκαν μπροστά της. Αυτή ήταν η ομολογία του ξαδέρφου της στο Ενώπιος Ενωπίω.

Ακούστε τον:

https://streamable.com/yoxlpo?fbclid=IwAR00MBJnVJ9H6TrvQJTWbgdJd4DEuzSeTqExGmGzTl_tyNJEc0IFCOUoFuc

Στη συνέχεια μίλησε για εκείνη και ο πρώτος της σύζυγος και πατέρας του γιου της, ο Αχιλλέας Θεοφίλου, σχολιάζοντας την «αυλαία» που έριξε η αγαπημένη αοιδός της Ελλάδας.

https://streamable.com/rdlar4

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή η Χαρούλα Αλεξίου δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι είναι μόνη και ανοιχτή προς έναν νέο έρωτα. Άλλωστε, όπως είπε, κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον αλλά το σίγουρο είναι πως επιθυμεί ένα έντονο συναίσθημα και όχι μετριότητες.

Περνώντας στην περιπέτεια υγείας που την ταλαιπώρησε τόνισε ότι ευτυχώς το πρόβλημά της διαγνώστηκε έγκαιρα γι΄αυτό δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ.

«Ήμουν πολύ τυχερή για αυτό αντίθετα με αυτό που έχει βγει προς τα έξω. Τίποτα δεν πέρασα. Δεν πέρασα την περιπέτεια ενός ανθρώπου που νοσεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στις «χρυσές» συνεργασίες της που εξελίχθηκαν σε όμορφες φιλίες είναι και εκείνη με τον Γιώργο Νταλάρα. Ο ερμηνευτής εμφανίστηκε σε ζωντανή σύνδεση και μίλησε για τα όμορφα χρόνια που δούλεψαν μαζί και για τη μεταξύ τους σχέση.

https://streamable.com/1tetje

Και ο Λάκης Λαζόπουλος ήταν ένας από τους πολλούς που τίμησαν την καλλιτέχνιδα. Ο Νίκος Χατζηνικολάου πειράζοντάς την ζήτησε τη γνώμη του ηθοποιού για το νέο της ξεκίνημα στο θέατρο

«Καταρχήν δεν ξαφνιάστηκα γιατί νομίζω ότι είναι μέσα στην ψυχοσύνθεσή της, Η φωνή της μπορεί να αφηγηθεί, να τραγουδήσει. Είναι μία φωνή που τη χρειάζεσαι δίπλα σου. Έχει τη συναισθηματική φωνή του Έλληνα».

https://streamable.com/92c3a1

Ο Νίκος Χατζηνικολάου εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από τις πρόβες της θεατρικής παράστασης που πρωταγωνιστεί και αμέσως μετά η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα μίλησε για  τις νέες της περιπέτειες στο θεατρικό σανίδι.

https://streamable.com/b9yxsx

Επόμενο «στοίχημα» για τη Χαρούλα Αλεξίου είναι να κατακτήσει και την Επίδαυρο. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης αποκάλυψε τα πάντα για το επερχόμενο εγχείρημά τους αλλά και τη συνεργασία τους από όταν πρωτοσυναντήθηκαν οι δρόμοι τους.

https://streamable.com/n1d48x