Χάρης Ρώμας: «Όταν ένιωσα αδύναμος σε μία δύσκολη φάση της ζωής μου γονάτισα και είπα “μπαμπά”…»
Ελλάδα

Χάρης Ρώμας: «Όταν ένιωσα αδύναμος σε μία δύσκολη φάση της ζωής μου γονάτισα και είπα “μπαμπά”…»

Χάρης Ρώμας: «Όταν ένιωσα αδύναμος σε μία δύσκολη φάση της ζωής μου γονάτισα και είπα “μπαμπά”…»

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο ηθοποιός μιλώντας για τη μεταξύ τους σχέση

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνύπαρξη επί της μικρής οθόνης φιλοξένησε απόψε το Σημείο Συνάντησης στην ΕΡΤ.

Ο Χάρης Ρώμας και η Τάνια Τρύπη πήραν θέση αντικριστά και αφηγήθηκαν άγνωστες πτυχές της ζωής τους.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία του στην τηλεόραση αλλά και στον λόγο που απείχε από τα δρώμενα για αρκετά χρόνια.

Ξεχωριστή στιγμή στην ενδιαφέρουσα συζήτησή τους ήταν η αναφορά του Χάρη Ρώμα στον πατέρα του και στην ταραχώδη σχέση που είχε μαζί του.

Ήταν εκείνος που του απαγόρευσε να χρησιμοποιήσει το όνομά του σε περίπτωση που ασχοληθεί με την υποκριτική καθώς όνειρό του ήταν να τον δει γιατρό. Έτσι, πήρε το επώνυμο της μητέρας του και έκανε καριέρα ως Χάρης Ρώμας και όχι ως Χάρης Ρασσιάς.

Παίρνοντας την απόφαση να γίνει ηθοποιός ήρθε και το αντίστοιχο κόστος στις μεταξύ τους σχέσεις. Μόνο φτάνοντας προς το τέλος της ζωής του ο πατέρας του προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσά τους, σε μία κίνηση που ο ηθοποιός ανταποκρίθηκε κι έτσι κατάφεραν έστω και αργά να κλείσουν κάποιες από τις πληγές τους.

«Δεν ήθελε να γίνω ηθοποιός με το όνομά μου γιατί ήθελε να γίνω ο Χάρης Ρασσιάς, ο σπουδαίος ιατρός. Λίγο πριν πεθάνει από τον τηλεφωνητή άκουσα τη φωνή του σπασμένη και τρεμάμενη και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει και ότι μπορεί και να τον χάσω. Είχα να τον δω πέντε χρόνια. Πήγαμε στο εξοχικό μας και μέσα σε 2-3 μέρες προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε όσα χάσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στις 3-4 βόλτες που κάναμε στους Αγίους Θεοδώρους ο κόσμος μας σταμάταγε και του έλεγε “κύριε Ρώμα ο γιος σας είναι καταπληκτικός” και τότε τα μάτια του διαστέλλονταν σαν παιδί και δεν πίστευε αυτό που συνέβαινε. Δεν το πίστευε και ο ίδιος ότι λίγο  πριν πεθάνει άλλαξε κι εκείνος όνομα.

«Δεν είχα την τόσο στενή σχέση που είχα με την μητέρα μου. Παρότι ήταν στο περιθώριο η σχέση μου με τον πατέρα μου έπιασα τον εαυτό μου σε κάποια δύσκολη φάση της ζωής μου, όταν αισθάνθηκα μεγάλη αδυναμία, ότι είμαι ευάλωτος και φοβισμένος, το πρώτο πράγμα που είπα γονατίζοντας μέσα στο σπίτι μου από το άγχος και το στρες ήταν “μπαμπά…” Αυτό…» είπε πλημμυρισμένος από συγκίνηση.

Δείτε το βίντεο:

https://streamable.com/wfahnd