Χρήστος Δάντης: “Ο Έλληνας είναι ξερόλας και ακυρώνει τους πάντες και τα πάντα”
Ελλάδα

Χρήστος Δάντης: “Ο Έλληνας είναι ξερόλας και ακυρώνει τους πάντες και τα πάντα”

Χρήστος Δάντης: “Ο Έλληνας είναι ξερόλας και ακυρώνει τους πάντες και τα πάντα”

Πώς σχολίασε τη σύγχρονη πραγματικότητα στο ελληνικό τραγούδι;

Η Ελεονώρα Μελέτη υποδέχτηκε στα “Μεσάνυχτα” τον Χρήστο Δάντη, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα στον χώρο του τραγουδιού.

Αρχικά τοποθετήθηκε στο ζήτημα των καλλιτεχνών και το πλήγμα που δέχτηκαν από την έλευση της πανδημίας, αναφέροντας ότι πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένας τρόπος να στηριχτούν οι καλλιτέχνες σε αυτή τη δυσοίωνη κατάσταση που διανύουμε.

Ο ίδιος έχει αφιερώσει αρκετή από την ενέργειά του στα νέα τεχνολογικά μέσα, και ειδικά στο youtube, έχοντας “στα σκαριά” και ένα νέο κανάλι που θα φιλοξενεί αποκλειστικά παιδικό υλικό, όπως παιδικά τραγούδια και αφηγήσεις.

https://streamable.com/koxuwo

Μίλησε για τη μοντέρνα πραγματικότητα στη μουσική σκηνή της Ελλάδας, όπου τα σύγχρονα εργαλεία μπορούν να κάνουν κάποιον που δεν έχει τις ικανότητες να μπορεί και να τραγουδά.

Η γνώμη του για τα reality δεν είναι θετική, καθώς τόνισε ότι υπάρχουν διάφοροι που κρίνουν και διδάσκουν χωρίς να γνωρίζουν καλά το αντικείμενο, ενώ παράλληλα το κέντρο βάρους πέφτει στην ομορφιά, γεγονός που ρίχνει το τραγούδι σε δεύτερη μοίρα.

“Η ωραία εμφάνιση είναι ένα σημαντικό εφόδιο, ένα εισιτήριο για τον Παράδεισο αλλά δεν είναι το ζητούμενο”.

“Από το 2000 και μετά οι τραγουδιστές έπρεπε να έχουν κοιλιακούς”.

“Έχουν μπερδέψει την ομορφιά με την έκφραση στη μουσική”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι η αφοπλιστική του ειλικρίνεια του έχει κοστίσει αρκετές φορές και δεν ήταν λίγες φορές που εξαιτίας της τα “φώτα” της δημοσιότητας έπεσαν περισσότερο στην προσωπική του ζωή παρά στη δουλειά του.

“Είμαι ένας άνθρωπος που έχει καταπιεί τον ορό της αλήθειας και δεν του αρέσει να λέει  ψέματα γι΄αυτόν τον λόγο ήμουν πάρα πολύ ανοιχτός σε ερωτήσεις του τύπου ‘είσαι single δεν είσαι’ και τράβηξε τα ‘φώτα’ η προσωπική μου ζωή από την επαγγελματική και νομίζω ΄τι αυτό μου έκανε κακό”, δήλωσε.

https://streamable.com/84hc2n

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν και στην άποψή του για το κοινό στην Ελλάδα, λέγοντας ότι επικεντρώνεται στο “φαίνεσθαι” και όχι στην ουσία ενώ δεν παύει να αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα, θεωρώντας ότι τα ξέρει όλα.

“Ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τόσο πολύ, έχει θυμώσει πολύ. Επίσης είναι ένας ξερόλας που τα ξέρει καλύτερα απ΄όλους και μπορεί να αμφισβητήσει ακόμα και έναν τύπο σαν τον λοιμωξιολόγο, τον Τσιόδρα. Ακυρώνει τους πάντες και τα πάντα”.

https://streamable.com/jmdzvi

Σχετικά με το νέο του τραγούδι “Δεν υπάρχει Θεός” – που έφερε και θύελλα αντιδράσεων – ανέφερε ότι μέσα από αυτό εκφράζεται η αμφισβήτηση και η αναζήτηση που βιώνουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους όλοι οι άνθρωποι, βλέποντας όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Ποια είναι η γνώμη του για τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη που προκάλεσε το τελευταίο διάστημα πολλά σχόλια στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο;

https://streamable.com/am6ux9