Χρήστος Δάντης: “Θυσίασα τον εαυτό μου για χάρη της μουσικής και ο Έλληνας δεν το αντιλαμβάνεται…”
Ελλάδα

Χρήστος Δάντης: “Θυσίασα τον εαυτό μου για χάρη της μουσικής και ο Έλληνας δεν το αντιλαμβάνεται…”

Χρήστος Δάντης: “Θυσίασα τον εαυτό μου για χάρη της μουσικής και ο Έλληνας δεν το αντιλαμβάνεται…”

Όσα είπε στο "Καλύτερα δε γίνεται"

Καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού ήταν ο Χρήστος Δάντης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ελληνικό τραγούδι του σήμερα στις αντιδράσεις που προκάλεσε το νέο του κομμάτι με τίτλο “Δεν υπάρχει Θεός” και  άλλα πολλά.

Ξεκινώντας από την ελληνική μουσική σκηνή και την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είπε:

“Κάποια στιγμή μπούκωσε το πράγμα. Θυμάμαι ότι πήγαινα να δω ένα πρόγραμμα και ο  Πάριος, η Μαρινέλλα, ο Βοσκόπουλος, ο Διονυσίου δεν τραγουδούσαν τραγούδια άλλων για να διασκεδάσουν τον κόσμο. Τραγουδούσαν τα δικά τους τραγούδια. Κάποια στιγμή ο τραγουδιστής να γίνεται διασκεδαστής δηλαδή να εξυπηρετεί σκοπούς του προγράμματος και να λέει τα trendy τραγούδια της εποχής. Αυτό αποδόμησε τον τραγουδιστή”.

https://streamable.com/xbmmbl

Για το νέο του τραγούδι που προκάλεσε μεγάλο ντόρο με τον ιδιαίτερο στίχο του δήλωσε:

“Δεν δέχομαι ότι προσβάλλει τον κόσμο το τραγούδι γιατί είναι μία φράση που την έχουμε πει όλοι μας. Ο στίχος είναι αφοριστικός όσον αφορά τον άνθρωπο κι όχι το θείο”, εξήγησε.

Προχωρώντας, ο γνωστός μουσικός απάντησε στο αν είναι ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα πορεία του στο πεντάγραμμο:

“Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό που είμαι και αυτό που έχω κάνει στη δουλειά. Συνέβησαν και κάποιες ατυχίες… Αν ψάξεις αυτή τη στιγμή στις πλατφόρμες που παίζουν μουσική το Best Of μου δεν υπάρχει. Γιατί έχει κάνει μία τσαπατσουλιά η διεθνής Sony και έχουν εξαφανιστεί τα τραγούδια αυτά”, εξήγησε.

“Σπατάλησα πάρα πολύ χρόνο στο να ασχοληθώ να ανοίξω τα αυτιά κάποιων ανθρώπων και να ακούσουν κάτι διαφορετικό. Αυτό στην Ελλάδα δεν χρειάζεται. Γιατί ο Έλληνας από τη φύση του ένας άνθρωπος που παίρνει χαμπάρι πράγματα 50 χρόνια μετά. Θυσίασα τον εαυτό μου για χάρη της μουσικής και αυτό ο Έλληνας δεν το αντιλαμβάνεται”.

Γιατί θεωρεί ότι χειρίστηκε λάθος την προσωπική του ζωή;

https://streamable.com/tyypeg