Δημήτρης Άνθης: «Το μόνο που αποκλείω είναι ο αδελφός μου να έκανε κακό στον εαυτό του»
Ελλάδα

Δημήτρης Άνθης: «Το μόνο που αποκλείω είναι ο αδελφός μου να έκανε κακό στον εαυτό του»

Δημήτρης Άνθης: «Το μόνο που αποκλείω είναι ο αδελφός μου να έκανε κακό στον εαυτό του»

Όσα είπε στο ΟΚ! για την εξαφάνιση του αδελφού του, Στάθη στην Αγγλία

Ψυχολογικό ράκος είναι ένα μήνα μετά τη δημόσια αποκάλυψή του στη Σίσσυ Χρηστίδου ότι έχει πέσει θύμα βιασμού από ηθοποιό ο Δημήτρης Άνθης.

Ο 38χρονος σεφ μίλησε στον Γιάννη Πουλόπουλο και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί με τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» για τον αδελφό του που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Αγγλία όπου βρισκόταν.

«Όλα αυτά δεν ήταν τίποτα μπροστά στην εξαφάνιση του αδελφού μου. Με τα αδέλφια μου είμαστε πολύ δεμένοι. Από τη στιγμή που χάσαμε τα ίχνη του και δεν ξέρουμε πού είναι και τι κάνει, αισθάνομαι σαν να έχει σπάσει η αλυσίδα» λέει χαρακτηριστικά για τις δύσκολες ώρες που περνάει ο ίδιος και η οικογένειά του.

Είχες μιλήσει μαζί του πριν χαθούν τα ίχνη του;

Ο Στάθης εξαφανίστηκε το ξημέρωμα της 8ης Μαρτίου. Η τελευταία φορά που είχαμε επικοινωνήσει ήταν το μεσημέρι της 4ης Μαρτίου. Στην κουβέντα που είχαμε εκείνη την ημέρα μού είχε πει ότι ήταν αγχωμένος γιατί δεν μπορούσε να δουλέψει και ένιωθε ότι δεν προσφέρει. Αυτό που του είπα ήταν να κοιτάξει να γεμίσει τον χρόνο του με πράγματα που τον ευχαριστούν. Ήξερα ότι του άρεσε πολύ η φωτογραφία και το σέρφινγκ και τον συμβούλευσα να ασχοληθεί με αυτά. «Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα στην ίδια κατάσταση είμαστε. Αυτό τον χρόνο που δεν δουλεύω έχω αλλάξει θέση στα έπιπλα δέκα φορές, έχω φτιάξει το μπαλκόνι μου, προσπαθώ να γυμνάζομαι και να ασχολούμαι με πράγματα που πριν δεν είχα χρόνο να κάνω» του είχα πει συγκεκριμένα. «Έχεις δίκιο» μου απάντησε και κλείσαμε το τηλέφωνο. Το Σαββατοκύριακο μίλησε με τους γονείς μας και, όπως έμαθα μετά, είχε πάει στο Πλίμουθ για Σαββατοκύριακο με έναν φίλο του, προγραμμάτιζε να κάνει μια εκδρομή για να δει μία άλλη φίλη του που είχε γενέθλια και είχε παραγγείλει και πράγματα από ένα e-shop. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εξαφανιστεί χωρίς λόγο.

Πώς έμαθες ότι εξαφανίστηκε;

Το Σάββατο 13 Μαρτίου επικοινώνησε με τον μεσαίο μας αδελφό η διευθύντρια του ξενοδοχείου στο οποίο θα εργαζόταν ο Στάθης και του είπε ότι έχουν χάσει τα ίχνη του από την προηγούμενη Δευτέρα (σ.σ. 8 Μαρτίου). Αμέσως επικοινωνήσαμε με τη συγκάτοικό του, η οποία ήταν και αυτή που τον είδε τελευταία. Αυτό που μας είπε είναι ότι επέστρεψε στο σπίτι στις 04.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, άναψε το καλοριφέρ γιατί κρύωνε και στη συνέχεια πήγε να ξαπλώσει στο δωμάτιό τους. Στις 05.20 σηκώθηκε, πέρασε πάνω από το κρεβάτι της συγκατοίκου του και βγήκε έξω από το παράθυρο.

Γιατί έφυγε από το παράθυρο και όχι από την πόρτα;

Δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι μπορεί να μην είχε καλές σχέσεις με τους υπόλοιπους συγκάτοικους και να μην ήθελε να περάσει από τους κοινόχρηστους χώρους και να βγει από την πόρτα. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν μπορώ να σ’ το πω με σιγουριά.

Είχε προσωπική ζωή;

Όχι. Ήταν μόνος του.

Σε ρωτάω γιατί μπορεί να ήθελε να εξαφανιστεί λόγω μιας ερωτικής απογοήτευσης, για παράδειγμα.

Πίστεψέ με, όλες αυτές τις μέρες με τους γονείς μου και τον αδελφό μου έχουμε σκεφτεί διάφορα. Ότι μπορεί να ήταν ερωτική απογοήτευση, ότι μπορεί να είχε αψιμαχίες με τους συναδέλφους του. Αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν μου φαίνεται ικανός λόγος για να εξαφανιστεί.

Μήπως είχε δεχτεί κάποια ρατσιστική επίθεση;

Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Το μόνο που αποκλείω είναι να έκανε κακό στον εαυτό του. Το μόνο του άγχος, από ό,τι γνώριζα, ήταν ότι στενοχωριόταν που δεν δούλευε. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να έβαζε τέλος στη ζωή του για αυτό τον λόγο.

Μπορεί να έχει πάθει κάποιο ατύχημα;

Τι να σου πω, είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αστυνομία έχει επικοινωνήσει με όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, όπως και όλους τους σταθμούς λεωφορείων, τρένων, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Δεν βρήκαν κάτι… Είναι σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε. Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 17 Μαρτίου επικοινώνησα με τον διοικητή του Silver Alert Γεράσιμο Κουρούκλη για να ειδοποιηθεί ο πανευρωπαϊκός οργανισμός αναζήτησης ατόμων που έχουν εξαφανιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται, αλλά δεν υπάρχει κανένα νέο. Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι την επόμενη εβδομάδα να πάω και εγώ ο ίδιος στην Αγγλία για να δω την κατάσταση από κοντά.