Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την παραίτηση του
Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την παραίτηση του

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την παραίτηση του

Όλο το παρασκήνιο 

Την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε μετά την έκρηξη του ελληνικού #Metoo ο Δημήτρης Λιγνάδης στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία και την έκανε δεκτή.

Στην επιστολή του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι πήρε την απόφαση να απομακρυνθεί από το πόστο του λαμβάνοντας υπόψιν τις φήμες που κυκλοφορούν γύρω από το όνομά του το τελευταίο διάστημα. Χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται «προσωπικές επιθέσεις» με μοναδικό στόχο σκοπιμότητες τρίτων ενώ τόνισε πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του απέναντι σε όσους επέλεξαν να τον στοχοποιήσουν.

Όπως αναφέρθηκε μάλιστα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 στην επιστολή του ο Δημήτρης Λιγνάδης επισημαίνει: «Αφού οι επιθέσεις έστω κι έτσι είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού θεάτρου» και συμπλήρωσε: «Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοουμένων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις υπήρχαν και πολιτικές αντιδράσεις.

«Αφού η κα Μενδώνη για δυο εβδομάδες έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μια ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr, που δεν κατονομάζει τον δράστη έκανε δεκτή την παραίτησή του», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κυρίας Μενδώνη, θα ανακοινώσετε τον πραγματικό λόγο παραίτησης του κυρίου Λιγνάδη που μέχρι και σήμερα καλύπτατε;», αναφέρει η ανακοίνωση του ΜεΡΑ25.

https://streamable.com/3ohc1d

Ωστόσο, από χθες υπήρξαν και αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν το μήνυμά τους ήταν ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αλλά και η Αγγελική Λάμπρη.

Οι αναρτήσεις της Αγγελικής Λάμπρη