Έλενα Ακρίτα: «Όσο υπάρχουν Σεφερλήδες εγώ δεν θα τους προσπερνώ»
Ελλάδα

Έλενα Ακρίτα: «Όσο υπάρχουν Σεφερλήδες εγώ δεν θα τους προσπερνώ»

Έλενα Ακρίτα: «Όσο υπάρχουν Σεφερλήδες εγώ δεν θα τους προσπερνώ»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, με ισχυρή διάθεση αυτοκριτικής, έδωσε η Έλενα Ακρίτα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας lifo. Εκεί, όπως ήταν λογικό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ερωτήσεις για τη μεγάλη διαμάχη της με τον Μάρκο Σεφερλή.

Πιο συγκεκριμένα, όταν τη ρωτούν γιατί ασχολείται με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, εκείνη απαντάει: «Μα και βέβαια θα ασχολούμαι, αυτό το “μα γιατί ασχολείσαι” μας πήρε στον λαιμό του και γίναμε παθητικοί θεατές των πάντων γύρω μας. Όσο υπάρχουν Σεφερλήδες εγώ δεν θα τους προσπερνώ. Μέχρι να κουραστώ».

«Για το παιδί του, υπεύθυνος είναι αυτός»

Ο Μάρκος Σεφερλής έχει δηλώσει ότι έχει κινηθεί νομικά εναντίον της: «Δεν έχει έρθει η μήνυση» τονίζει η κα Ακρίτα στη δημοσιογράφο Κατερίνα Ανέστη. «Φαντάζομαι ότι την ετοιμάζουν. Πραγματικά όμως δεν έχω πει τίποτα το μηνύσιμο. Δεν έχω πει ποτέ κανέναν, ούτε τον χειρότερο άνθρωπο τρας ή σκουπίδι. Αυτός λέει είπατε στο παιδί μου ότι ο πατέρας του είναι τρας; Όχι. Λέω ότι το θεατρικό ήθος του τρας – και το ξαναλέω αυτό- δεν θα μας λείψει καθόλου. Όχι αυτός, αυτό. Δεν έχω πει πουθενά ότι οι θεατές έχουν μυαλό κότας. Διαβάστε το ξανά. Και εν πάση περιπτώσει, είμαι τόσα χρόνια δημοσιογράφος αν μη τι άλλο ξέρω να γράφω, να είμαι προσεκτική, να μετράω κάθε λέξη και ξέρω να χρησιμοποιώ πολύ καλά τα σημεία της στίξης και να τα βάζω εκεί που πρέπει γιατί μπορεί να αλλάξουν ένα νόημα. Δεν υπάρχει τίποτα να μηνύσει. Όσο για το παιδί του, υπεύθυνος είναι αυτός. Εγώ γιατί; Πληγώσανε το παιδί του αυτά που έγραψα εγώ και όχι αυτά που γράφει και παρουσιάζει ο πατέρας του στο Δελφινάριο;».

Η ίδια μάλιστα δεν κρύβει ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει μήνυση στον δημοφιλή κωμικό: «Η αντίδραση του κυρίου Σεφερλή είναι επίσης μηνύσιμη». Παραδέχεται επίσης πως δεν παρακολούθησε ζωντανά το ξέσπασμά του στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη. Σε άλλο σημείο αναφέρει πως ο Μάρκος Σεφερλής στις παραστάσεις του δεν κάνει σάτιρα αλλά χλευάζει και πως έχει ήδη προωθήσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα απειλητικά σχόλια των θαυμαστών του.