Έλενα Χριστοπούλου: Κατέρρευσε στο Εφετείο
Ελλάδα

Έλενα Χριστοπούλου: Κατέρρευσε στο Εφετείο

Έλενα Χριστοπούλου: Κατέρρευσε στο Εφετείο

Ο εφιάλτης της ένοπλης ληστείας του κομμωτή των επωνύμων, Πάνου Καλλίτση, ήρθε ξανά στο μυαλό του, σήμερα το πρωί στη συνέχεια της δίκης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Παρούσα στο συμβάν και στη σημερινή ακροαματική διαδικασία ήταν η εν διαστάσει σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλουη οποία περιέγραψε ενώπιον της Εισαγγελέως όσα είχαν διαδραματιστεί τότε.

Την ώρα της κατάθεσης δημιουργήθηκε ένταση, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης έβγαλε ένα ψεύτικο όπλο και ζήτησε να γίνει αναπαράσταση της ληστείας, κάτι που σόκαρε τη γνωστή coach.

Πάνος Καλλίτσης-Έλενα Χριστοπούλου

Πάνος Καλλίτσης-Έλενα Χριστοπούλου το 2013, δυο χρόνια μετά το γάμο τους – Φωτογραφία: NDP

Το όπλο που τάραξε την Έλενα Χριστοπούλου

Ο φόβος που “σκίασε” το επώνυμο ζευγάρι ήρθε σήμερα ξανά στο προσκήνιο ,καθώς διεξάγεται η συνέχεια της δίκης των δραστών στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Πρώτη στο εδώλιο ανέβηκε η coach του GNTM και κατέθεσε τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Αναφερόμενη στον εν διαστάσει σύζυγό της, Πάνο Καλλίτση, η Έλενα Χριστοπούλου με δάκρυα στα μάτια, είπε στην κατάθεσή της πως έκανε τα πάντα για να την προστατεύσει και πως πάλεψε πολύ γενναία.

Την ώρα που η coach μοντέλων περιέγραφε τον εφιάλτη που έζησε, ο συνήγορος υπεράσπισης των δραστών έβγαλε ένα όπλο και ζήτησε να γίνει αναπαράσταση της ληστείας για να διαπιστωθεί εάν ο δράστης είχε σκοπό να σκοτώσει.

Εκείνη τη στιγμή, η Έλενα Χριστοπούλου ταράχτηκε και τρεμάμενη με λυγμούς, ζήτησε επιτακτικά να εξαφανιστεί το όπλο από μπροστά της. “Θα έπρεπε να σέβεστε, συνήγορε” είπε η Εισαγγελέας, διατάζοντας να απομακρυνθεί το όπλο, ενώ ο Πάνος Καλλίτσης είπε πως θα έπρεπε να ντρέπεται ο συνήγορος που ειρωνεύτηκε πως το όπλο είναι ψεύτικο και πως το αγόρασε από τα Jumbo με 0,99€.

Όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, “Μαζί Σου”, ο βασικός κατηγορούμενος, ο ειδικός φρουρός, θα εκτίσει το σύνολο της πολυετούς κάθειρξης των 54 ετών, διότι όταν είχε συμβεί το περιστατικό στην οικία του Πάνου Καλλίτση, βρισκόταν σε άδεια από τις φυλακές.

Όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας, όταν κάποιος βρίσκεται σε άδεια από τη φυλακή και διαπράττει ένα αδίκημα τότε εκτίει το σύνολο της ποινής και δεν ισχύουν οι ευεργετικές διατάξεις.

Το ιστορικό της ληστείας

Στο υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού του στον Λυκαβηττό, τον Ιανουάριο του 2016, ο Πάνος Καλλίτσης και η τότε σύζυγός του, Έλενα Χριστοπούλου, ήρθαν αντιμέτωποι με 3 άνδρες που ήθελαν να τους ληστέψουν.  Στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν τον Πάνο, τον πυροβόλησαν στα πόδια και το στήθος. Παρότι η μια σφαίρα τον βρήκε στην καρδιά, κατάφερε να επιζήσει.

Η Έλενα Χριστοπούλου είχε τραυματιστεί κι εκείνη, ελαφρά, από εξοστρακισμό της σφαίρας.

Τον Απρίλιο του 2017 έπεσε και η αυλαία της δίκης σε πρώτο βαθμό, για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης με το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να στέλνει στη φυλακή τους τρεις πρωταγωνιστές και να επιβάλει ποινές κάθειρξης από 12 έως 54 έτη.

Μπαράζ δικών για το πρώην ζευγάρι

Δεν είναι η μόνη δίκη στην οποία το πρώην ζευγάρι κλήθηκε να παραστεί.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σημερινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στις 30 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στα δικαστήρια η αίτηση διαζυγίου της Έλενας Χριστοπούλου με τον Πάνο Καλλίτση. Το διαζύγιο μάλιστα, είναι κατ’αντιδικία και όχι συναινετικό.

Όπως επεσήμανε η Τατιάνα Στεφανίδου, πρόκειται για ένα αρκετά δύσκολο διαζύγιο, διότι μεταξύ τους υπάρχουν αγωγές και μηνύσεις.

Την αίτηση είχε κάνει πρώτη η Έλενα Χριστοπούλου τον Νοέμβρη του 2017, ενώ τα πνεύματα έχουν οξυνθεί μετά τις μηνύσεις που είχε στείλει ο κομμωτής στην πρώην σύζυγό του και σε επώνυμες φίλες της, για ψευδορκία μάρτυρα και απάτη επί του δικαστηρίου.

Να σημειώσουμε πως αυτές οι φίλες δεν είναι άλλες από την Ηλιάνα Παπαγεωργίου και την Μαρία Ηλιάκη, ενώ η μηνυτήρια αναφορά του, περιελάμβανε και τη μητέρα της Χριστοπούλου.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Άγγελος Βουράκης, το ζευγάρι απέφυγε να έρθει σε επαφή και δεν αντάλλαξε κουβέντα.