Ελεονώρα Μελέτη: «Το παιδί μού θύμισε ότι η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα. Με βοήθησε να αναθεωρήσω»
Ελλάδα

Ελεονώρα Μελέτη: «Το παιδί μού θύμισε ότι η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα. Με βοήθησε να αναθεωρήσω»

Ελεονώρα Μελέτη: «Το παιδί μού θύμισε ότι η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα. Με βοήθησε να αναθεωρήσω»

Η δημοσιογράφος μίλησε στον «Οδηγό καλής ζωής» για τη στροφή στη ζωή της και όσα πλέον την κάνουν να νιώθει πλήρης

Για την ευτυχία και την κατάκτησή της μίλησε η Ελεονώρα Μελέτη στον «Οδηγό Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

«Δεν είναι άπιαστο όνειρο η ευτυχία» ξεκίνησε να λέει η δημοσιογράφος απαντώντας στη συνέχεια ότι οι υγιείς σχέσεις είναι για εκείνη από τα πρώτα πράγματα στη λίστα που συμβάλλουν σε μία ευτυχισμένη ζωή ενώ αναφέρθηκε και στη στροφή που έκανε δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στα απλά πράγματα που την έκαναν χαρούμενη.

«Εγώ είμαι από τις γκρινιάρες, θα σηκωθώ στραβωμένη και δεν θα βλέπω αυτά που έχω αλλά αυτό που ίσως μου λείπει».

«Είχα μπει στην παγίδα να ψάχνω την ευτυχία σε πράγματα που ξέρω πια ότι δεν την κρύβουν με βοήθησε το κομμάτι της δημοσιότητας. Πέρασα μία φάση πριν από τη δημοσιότητα, την εποχή της μεγάλης φούσκας στην Ελλάδα, που ήθελες να είσαι μέσα στη μάζα, έπρεπε να είσαι ωραία ντυμένος, να είσαι δημοφιλής. Η πρώτη μου επαφή με τη δημοσιότητα έγινε ένα τέτοιο μπαμ που με έκανε εσωστρεφή, σχεδόν αποσύρθηκα κι έτσι σιγά σιγά άρχισα να ανακαλύπτω την ουσία των πραγμάτων», πρόσθεσε.

«Πρώτα απ΄όλα έχουν σημασία οι υγιείς σχέσεις ξεκινώντας από τον εαυτό μας και αυτό ανοίγει σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο»

https://streamable.com/6ngaf1

Αυτή η στροφή έγινε σταδιακά και μέσω συγκεκριμένων επιλογών στη ζωή της.

«Ξεκίνησε σιγά όλο αυτό. Αποσύρθηκα επέλεξα να έχω έναν στενό κύκλο ανθρώπων που μου επέτρεπαν να είμαι ο εαυτός μου, διάβαζα βιβλία που μίλαγαν για την απλότητα των πραγμάτων. Και μέσα από τα σπορ. την επαφή με την φύση ένιωσα πόσο συνδέεται ο άνθρωπος μαζί της», είπε.

https://streamable.com/0ztohh

Τι θεωρεί ως επιτυχία στη δουλειά της και πώς έχει συμβάλει η μητρότητα στην ευτυχία της;

«Στην τηλεόραση η ανταπόκριση διαβάζεται από τα νούμερα. Αυτό που με κάνει εμένα ευτυχισμένη στη δουλειά μου είναι να κάνω ότι αυτό που κάνω είναι με αξιοπρέπεια και να κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια.

«Από τη στιγμή που έγινα μητέρα νιώθω μία συνεχή ντόπα καθημερινή που πηγάζει από τη σχέση μου με το παιδί. Με έχει βοηθήσει να αναθεωρήσω ή να κατασταλάξω σε πολλά πράγματα στη ζωή μου, μου έχει θυμίσει πόσο η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα», συμπλήρωσε.

https://streamable.com/bxegfy