Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Διαβάζει το αγαπημένο της παραμύθι από το σπίτι της, για μικρούς και μεγάλους
Ελλάδα

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Διαβάζει το αγαπημένο της παραμύθι από το σπίτι της, για μικρούς και μεγάλους

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Διαβάζει το αγαπημένο της παραμύθι από το σπίτι της, για μικρούς και μεγάλους

"Η ανάγκη μου για επικοινωνία γίνεται ολοφάνερη καθημερινά"

Μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία ανέλαβε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Η ερμηνεύτρια ξεκινάει από αυτό το Σάββατο 11/4 ως και τη Μεγάλη Τετάρτη 15/4 κάθε μέρα στις 12:00 το μεσημέρι στο κανάλι της στο YouΤube να διαβάζει το κλασικό βιβλίο του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκηπας» σε μετάφραση του Στρατή Τσίρκα.

Το μήνυμα που έστειλε:

“Ο Μικρός Πρίγκιπας, αποτελεί ένα θαυμάσιο σύμβολο για την ζωή μου.

Παρ’ όλο που πρόκειται για ένα παραμύθι, μπορώ να σας αποκαλύψω πως τα ταξίδια του και ο τρόπος που ανακάλυπτε τα μυστικά και τις αξίες της ζωής, άρχισαν να με συγκινούν, να με απασχολούν και να με καθορίζουν πολύ μετά από την πρώτη φορά που έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο.

Έννοιες όπως η ματαιοδοξία, η πλεονεξία, η φιλία, η εμπιστοσύνη στην ανθρώπινη φύση, η αγάπη, ο πόνος του αποχωρισμού, η ύπαρξη μας σε ένα σύμπαν, ακόμα και η προσωπική διαδρομή του καθενός καθημερινά εμφανίζονται στη ζωή μου και με φέρνουν αντιμέτωπη με πολλά ερωτηματικά.

Όλα αυτά λοιπόν που μέσα στην ταχύτητα της καθημερινότητας έρχονται και φεύγουν πότε απαντημένα και πότε αναπάντητα, τώρα μέσα σε αυτή την προσωπική μου μοναξιά, άρχισαν να μου φωνάζουν πιο δυνατά και να με καλούν ίσως να γίνω λίγο ακόμα πιο συνειδητή απέναντι στη στάση ζωής μου.

Η ανάγκη μου για επικοινωνία γίνεται ολοφάνερη καθημερινά σε εμένα.

Έτσι μέσα σε αυτές τις παράξενες και καταιγιστικές σκέψεις και ανάγκες ήρθε και η επιθυμία να προσπαθήσω να επικοινωνήσω με μικρούς ακροατές.

Πώς αλλιώς;

Διαβάζοντας το αγαπημένο μου παραμύθι.

Σας καλωσορίζω λοιπόν στον κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα και στο σπίτι μου.

Για 5 μέρες, σε 5 μικρά επεισόδια στο προσωπικό μου κανάλι στο YouTube https://www.youtube.com/user/elzouganeli θα είμαστε παρέα και θα προσπαθούμε να ζωντανέψουμε στην καρδιά μας τον μικρό μας πρίγκηπα.

Μπορούμε αν τα καταφέρουμε να αφήσουμε εκεί το μικρό αυτό αγόρι να μας θυμίζει το αίσθημα της ευθύνης απέναντι σε αυτούς που αγαπούμε και μας αγαπούν.

Συγχωρήστε τα λάθη μου…

Δεν έχω ξανά βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι παρόμοιο και ήταν μεγάλη η αγωνία. Μην ξεχνάτε πως σε όλη την διάρκεια γνώριζα πως απευθύνομαι σε παιδιά.

Δηλαδή σε ανθρώπους με περισσότερη αντίληψη και κατανόηση”.

https://www.youtube.com/watch?v=wCueNfRxqLE