Έμη Λιβανίου: Η νέα -πολυτελής- ζωή του πρώην συζύγου της στην Αμερική
Ελλάδα

Έμη Λιβανίου: Η νέα -πολυτελής- ζωή του πρώην συζύγου της στην Αμερική

Έμη Λιβανίου: Η νέα -πολυτελής- ζωή του πρώην συζύγου της στην Αμερική

Η δικαστική διαμάχη, η μετοίκηση στο Χιούστον και η ανάρτηση που θορύβησε

Θεωρούνταν ένα από τα ωραιότερα ζευγάρια της κοσμικής Αθήνας. Και πώς όχι άλλωστε; Η Έμη Λιβανίου και ο Αντώνης Λιβάνιος τα είχαν όλα: νεότητα, επαγγελματική επιτυχία, φήμη.

Ο γάμος τους ήταν σίγουρα ένα εξαιρετικό ταίριασμα.

Εκείνη με νομικές περγαμηνές και μία δημοσιογραφική καριέρα που ξεκινούσε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Εκείνος, επιχειρηματίας με λαμπρές σπουδές και αριστοκρατική καταγωγή, στέλεχος  επικοινωνίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στα τέλη Νοεμβρίου του 2000 στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι.

Έναν χρόνο μετά, όταν η Έμη ήταν 26, έρχεται το πρώτο τους παιδί, ο Κωνσταντίνος και λίγο αργότερα η Αλεξάνδρα.

Από τις τελευταίες κοινές διακοπές του ζεύγους στη Ρόδο με τα παιδιά του το 2009

Τίποτα δεν προμήνυε ότι όχι μόνο θα χωρίσουν αλλά και θα εμπλακούν σε μία δικαστική διαμάχη που άφησε πίσω της κυρίως…. πικρία, ενώ η Έμη επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους για χάρη των παιδιών της, που βρέθηκε να μεγαλώνει μόνη.

Η Έμη με τον σύζυγό της την ημέρα των γενεθλίων της το 2009

Η αγωγή για τη διατροφή, το δάνειο και η καταδίκη

Το διαζύγιο μόνο βελούδινο δεν αποδείχτηκε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσε τα παιδιά και τις υποχρεώσεις του Αντώνη Λιβάνιου προς την οικογένειά του.

Το 2013, όταν κατατέθηκε η σχετική αγωγή επί της οποίας εκδόθηκε απόφαση για τη διατροφή των παιδιών του ζευγαριού, η λαµπερή παρουσιάστρια ζητούσε περίπου 5.500 ευρώ τον µήνα, προκειμένου αυτά να συνεχίσουν να διατηρούν το ίδιο βιοτικό επίπεδο και συνήθειες που είχαν πριν από το τέλος του γάμου των γονιών τους.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με το ethnos.gr, το 2011 είχε υπογράψει ιδιωτικό συµφωνητικό, στο οποίο ο κ. Λιβάνιος φέρεται να είχε αποδεχτεί την καταβολή ποσού ύψους 22.000 ευρώ ετησίως και το ενοίκιο του σπιτιού της οικογένειας, 5.000 ευρώ για δαπάνες των κοινοχρήστων, 25.000 ευρώ ετησίως για το σχολείο των δύο παιδιών, 2.500 για τα µαθήµατα αγγλικών, 6.000 ευρώ για ιδιαίτερα µαθήµατα και αρκετές ακόμη δαπάνες.

Φαίνεται όμως ότι ο επιχειρηματίας δεν υπήρξε τυπικός στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του.

Η Έμη είχε επωμιστεί , όπως ανέφερε στο δικαστήριο, τα έξοδα του σπιτιού όπου διέμενε µε τα παιδιά της, αλλά και την καταβολή του ενοικίου του πολυτελούς διαµερίσµατος της οικογένειας στο Κολωνάκι, το οποίο αγγίζει τα 180 τ.µ. Το µεγαλύτερο, όμως, βάρος της ήταν η εξόφληση του δανείου που είχε λάβει ο σύζυγός της.

«Μπήκα εγγυήτρια σε σύμβαση στεγαστικού δανείου του πρώην συζύγου µου. Εγγυήθηκα στην Εµπορική Τράπεζα την τήρηση όλων των υποχρεώσεων του οφειλέτη συζύγου και αντιδίκου µου, προκειμένου να του χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο ύψους 402.000 ευρώ για αγορά γραφειακών χώρων ογδόου ορόφου. Εν όψει δε µη εξόφλησης των οφειλόμενων δόσεων από τον αντίδικο, η τράπεζα άρχισε να διώκει εµένα ως εγγυήτρια» εξηγεί η κ. Λιβανίου, η οποία κατάφερε να λύσει τη σύμβαση εγγύησης µε την τράπεζα, αφού προηγουμένως της επιβλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Μάλιστα, ο αδελφός της παρουσιάστριας που είχε κληθεί να καταθέσει κατά τη συζήτηση της αγωγής, στην οποία ο Αντώνης Λιβάνιος δεν είχε παρασταθεί, είχε αναφέρει στο δικαστήριο: «Τον αναζητούμε  πολύ καιρό. Είχε πάρει δάνειο 400.000 ευρώ για ένα ακίνητο, στη συνέχεια πήρε άλλα 300.000 και έφυγε. Είχε πάρει και 600.000 ευρώ από µια ΜΚΟ και εξαφανίστηκε ο Λιβάνιος! Υπάρχουν δηµοσιεύµατα».

Και αυτό ήταν το πρόβλημα, καθώς ο Αντώνης Λιβάνιος είχε φύγει από την Ελλάδα και δήλωνε μόνιμος κάτοικος Φρανκφούρτης, χωρίς όμως να βρίσκεται ούτε εκεί.

Τον Νοέμβριο του 2016 εκδικάστηκε η αγωγή για τη µη καταβολή της διατροφής από τον Αντώνη Λιβάνιο, που οδήγησε στην κατάθεση µήνυσης από τη δηµοσιογράφο, που ζητούσε 2.800 ευρώ για επτά µήνες, δηλαδή 19.600 ευρώ.

Τον Απρίλιο του 2018, ο επικοινωνιολόγος καταδικάστηκε σε οκτώ µήνες φυλάκισης µε αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας,  καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο «δεν έχει καταβάλει διατροφή ως όφειλε, όπως αποδείχτηκε και έκανε καταβολές κατά βούληση, µε αποτέλεσμα το βάρος να πέσει στη µητέρα τους και τα παιδιά να υποστούν ανάλογες στερήσεις».

Η απουσία του πατέρα από τη ζωή των παιδιών

Το 2014 μιλώντας στους «Καρντάσιανς» στον ΑΝΤ1 η Έμη εξομολογήθηκε ότι το διαζύγιό της μόνο λαμπερό δεν ήταν και με τον τρόπο της εξήγησε  ότι ο πατέρας  των παιδιών της είναι απών.

«Ήταν ένα δύσκολο διαζύγιο. Δεν ήταν κοινή συναινέσει και δεν ήταν καθόλου λαμπερό. Δεν μπορούσα να το σηκώσω ψυχικά, ούτε εγώ ούτε τα παιδιά, το να υπάρχει οποιαδήποτε δημοσιότητα. Μεγαλώνω τα παιδιά μόνη μου. Είμαι και μάνα και πατέρας για εκείνα. Τους είπα τα πράγματα όπως συνέβησαν», τόνισε η Έμη Λιβανίου και συνέχισε: «Ο μπαμπάς τους είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Αγαπούν πάρα πολύ τον μπαμπά τους, τον βλέπουν πάρα πολύ λίγο» είχε πει.

Η Έμη Λιβανίου είχε μιλήσει κάποια χρόνια αργότερα και στην Τατιάνα Στεφανίδου για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας μόνη τα δύο της παιδιά, χωρίς όμως διάθεση να κατηγορήσει για κάτι τον πρώην σύζυγό της-

Η νέα ζωή και η νέα οικογένεια του Αντώνη Λιβάνιου στην Αμερική

Ο Αντώνης Λιβάνιος όπως αποδείχτηκε δεν ζούσε στη Γερμανία όπου τον έψαχναν τα δικαστήρια, αλλά στο Χιούστον της Αμερικής όπου ίδρυσε τη συμβουλευτική εταιρεία U.S. Energy Stream, στην οποία είναι CEO.

Η εταιρεία και η θέση του τού επιτρέπουν να κινείται στους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους με μεγάλη άνεση.

Για να ολοκληρωθεί η εικόνα του,  παντρεύτηκε μια Ελληνοαμερικανίδα μηχανολόγο, την Peggy Livanios, η οποία εργάζεται στην εταιρεία του και έχουν αποκτήσει δύο κόρες.

Η γνωριμία τους έγινε το 2012 στη Βιέννη όπως αποκάλυψε η ίδια η Peggy Livanios γιορτάζοντας πέρσι την επέτειό τους, δηλαδή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του.

Οι κοσμικές τους εμφανίσεις στα καλέσματα της ομογένειας είναι πολλές όπως και οι επαφές και οι γνωριμίες τους με Αμερικανούς πολιτικούς και πολιτικά στελέχη.

Μάλιστα φέρονται να είναι και θερμοί υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν.

Και ενώ ο επιχειρηματίας έχει χτίσει τη νέα του ζωή και οικογένεια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με δεδομένο ότι δεν βλέπει τα δύο μεγάλα παιδιά του, η σύζυγός του έκανε μία ανάρτηση ανήμερα των Ευχαριστιών που έκανε μεγάλη εντύπωση, αφού παρουσίαζε μία άλλη εικόνα από αυτή που γνωρίζαμε.

Σε αυτήν εμφανίζονται ο Αντώνης Λιβάνιος με τη σύζυγο και τις κόρες τους στο εορταστικό τους τραπέζι -με φόντο τη φωτογραφία του γάμου τους- όπου η Peggy Livanios έγραψε: «Γιορτάζουμε τις Ευχαριστίες με τις υπέροχες κόρες μας, Ελίζαμπεθ και Βικτώρια! Ευχόμαστε  του χρόνου να έχουμε και τα τέσσερα παιδιά μας μαζί μας. Κωνσταντίνε και Αλεξάνδρα μας λείπετε και σας αγαπάμε!».

Πηγές από το περιβάλλον της Έμης κάνουν λόγο για ενόχληση της δημοσιογράφου για αυτή την εικόνα της αγαπημένης και δεμένης οικογένειας που προσπάθησε η νυν κυρία Λιβανίου να παρουσιάσει και τον δεσμό που εμφανίζεται να διατηρεί ο πρώην σύζυγός της με τα μεγάλα του παιδιά, τη στιγμή που ουσιαστικά έχει απομακρυνθεί εδώ και δέκα χρόνια από εκείνα.