Ευγενία Δημητροπούλου: «Έχω αντιμετωπίσει περιστατικά λεκτικής βίας»
Ελλάδα

Ευγενία Δημητροπούλου: «Έχω αντιμετωπίσει περιστατικά λεκτικής βίας»

Ευγενία Δημητροπούλου: «Έχω αντιμετωπίσει περιστατικά λεκτικής βίας»

Τι είπε και για τις τελευταίες καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Για τις εξελίξεις με τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο, τα περιστατικά βίας και τους συναδέλφους της που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν ανοιχτά, μίλησε η Ευγενία Δημητροπούλου στο Secret των «Παραπολιτικών» και στην Σπυριδούλα Τριάντου.

Είστε νέα, ωστόσο υποδύεστε τη μητέρα ενός έφηβου. Η μητρότητα είναι κάτι που θέλετε άμεσα;

Η μητρότητα είναι κάτι που θαυμάζω πολύ! Είναι ένας ρόλος που μου προκαλεί δέος! Θα ήθελα να ζήσω τη μητρότητα και εύχομαι να τα καταφέρω.

Μάθαμε πως σας έγινε πρόταση γάμου. Θα αλλάξει η ζωή σας ως παντρεμένη;

Μου προκαλεί αμηχανία να μιλάω γι’ αυτό. Μέχρι στιγμής έχω μάθει πως η ζωή μας εκπλήσσει διαρκώς και απροειδοποίητα οπότε περιμένω όποια εξέλιξη με χαρά και περιέργεια.

Σεξουαλικη παρενόχληση το θέμα των ημερών. Δεχτήκατε ποτέ λεκτική ή σωματική βία και αν ναι πώς το αντιμετωπίσατε;

Θεωρώ σπουδαίο αυτό που γίνεται και πιστεύω πως οφείλουμε όλοι αμέριστη συμπαράσταση στα θύματα. Πρέπει να εμφυσήσουμε σε όλους αγόρια, κορίτσια, άνδρες και γυναίκες τη δύναμη να μιλούν και να αντιδρούν. Ναι, έχω αντιμετωπίσει περιστατικά λεκτικής βίας και πολλές φορές τα έβαζα με τον εαυτό μου που δεν είχα τη δύναμη, τα αντανακλαστικά και το θάρρος να αντισταθώ να απαντήσω και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αρκετοί συνάδερφοί σας μίλησαν ανοιχτά και με ονόματα. Πιστεύετε πως θα υπάρχει αποτέλεσμα ή είναι μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει;

Θέλω να πιστεύω πως φυσικά θα υπάρχει αποτέλεσμα. Οι θύτες θα τιμωρηθούν, τα θύματα θέλω να δικαιωθούν και φυσικά όλο αυτό να εμποδίσει άλλους ανθρώπους από το να κάνουν κάτι αντίστοιχο.