Φαίη Μαυραγάνη: “Άνθρωποι που μου έκαναν δύσκολη τη ζωή μού ζητούσαν χάρες όταν απέκτησα ισχύ”
Ελλάδα

Φαίη Μαυραγάνη: “Άνθρωποι που μου έκαναν δύσκολη τη ζωή μού ζητούσαν χάρες όταν απέκτησα ισχύ”

Φαίη Μαυραγάνη: “Άνθρωποι που μου έκαναν δύσκολη τη ζωή μού ζητούσαν χάρες όταν απέκτησα ισχύ”

Η δημοσιογράφος του Open μιλά για τις δυσκολίες της καριέρας της, που δεν ήταν λίγες

Συνέντευξη στο περιοδικό People που κυκλοφορεί με το “Έθνος της Κυριακής” έδωσε η Φαίη Μαυραγάνη.

Η δημοσιογράφος του “Τώρα ό,τι συμβαίνει”, που φέτος διανύει την καλύτερή της χρονιά φέροντας πολύ υψηλά νούμερα στο Open, δε δίνει συχνά συνεντεύξεις.

Μίλησε όμως στη Μαρία Παπαϊωάννου για τις δυσκολίες και τις “τρικλοποδιές” που της έβαλαν στην πορεία της.

Οι “τρικλοποδιές”, τα δύσκολα και η πικρία της

Έντονη ήταν η πικρία που έβγαλε η δημοσιογράφος για τις δυσκολίες, ακόμα και τα “βασανιστήρια” που πέρασε στην αρχή της καριέρας της.

“Ένας καθηγητής της από τη σχολή δημοσιογραφίας τής άνοιξε την πρώτη επαγγελματική πόρτα. «Μου πρότεινε να πάω στην ΕΡΤ ως δόκιμη, επομένως αμισθί. Ξεκίνησα λοιπόν το 1993 και όλοι έψαχναν να βρουν ποιο πολιτικό μέσο έχω. Εγώ όμως δεν είχα κανέναν γι’ αυτό έκανα αυτό που λέμε λάντζα. Άλλαζαν λοιπόν οι κυβερνήσεις, έφευγαν και έρχονταν άτομα, αλλά εγώ παρέμενα χωρίς κανένα μέσο. Προσελήφθην οκτώ μήνες μετά την πρακτική μου. Ήμουν ελεύθερη ρεπόρτερ, που σημαίνει ότι έκανα τα πάντα. Μάλιστα, τότε ήταν ένας διευθυντής που τον είχα καθηγητή στη σχολή και με είχε λίγο άχτι, οπότε με έβαλε να κάνω και σύνταξη στο νυχτερινό δελτίο των 12. Για να σου δώσω να καταλάβεις, είχαμε πάει αποστολή στην Τήνο τον Δεκαπενταύγουστο. Φύγαμε το πρωί, γυρίσαμε κι εγώ έμεινα μετά στο κανάλι για να κάνω σύνταξη στο δελτίο. Αυτό διήρκεσε επτά μήνες, όσους ήταν διευθυντής ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ευτυχώς άλλαξε και απαλλάχτηκα».

 «Δεν ήταν μια δοκιμασία που σε βοηθάει να μάθεις παραπάνω πράγματα και να πας παρακάτω. Τα χρόνια που ήμουν στην ΕΡΤ ήταν πολλές οι τιμωρίες, λες και ήταν κακό που είχα προσληφθεί εκεί. Υπήρχαν άνθρωποι που με έκαναν να νιώθω σαν να έχω πάει στο σπίτι τους και να τους έχω πάρει τη δουλειά.  Με ενοχλεί λοιπόν που πέρασα δύσκολα. Νομίζω ότι εξίσου καλά θα μάθαινα τη δουλειά αν είχα περάσει όμορφα. Δεν ήταν ανάγκη να με βασανίσουν. Πολλές φορές νιώθω μια πικρία μέσα μου, άλλες πάλι γελάω. Βλέπεις, υπήρχαν άτομα που είχαν συμβάλει στο να μην περάσω καλά και εκ των υστέρων –που έφτασα να έχω κι εγώ μια ισχύ– με πήραν τηλέφωνο και μου ζητούσαν χάρες. Συγκεκριμένος άνθρωπος μου τηλεφώνησε όταν ήμουν στον ΑΝΤ1 να μου ζητήσει να βγάλω στον αέρα του δελτίου κάποιον φίλο του βουλευτή. Δεν το πίστευα ότι είχε το θράσος να μου τηλεφωνήσει».

“Παρακολουθώ με μανία τα νούμερα”

Το 2014 η εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει μεταφέρθηκε στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, μια πολύ σωστή κίνηση για το Open.

«Τη δεύτερη χρονιά της εκπομπής αρχίσαμε να χτυπάμε δυνατά διψήφια νούμερα. Σε ένα κανάλι που είχε μέσο όρο 4, εμείς κάναμε 13 και αυτό ήταν άθλος. Θυμάμαι ότι πολλές φορές τηλεφωνούσα σε πρόσωπα για να τους καλέσω και μου απαντούσαν “Τι είναι εκεί;’’».

Πλέον όμως τα νούμερα της εκπομπής της είναι από τα καλύτερα στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου και είναι διαρκώς στην κορυφή.

Τι σχέση έχει με τα νούμερα τηλεθέασης;

«Τα παρακολουθώ με μανία, γιατί καλώς ή κακώς είναι σαν να δίνεις εξετάσεις. Νιώθω ευχαριστημένη, αυτό όμως κρατάει μέχρι την επόμενη εκπομπή. Χαίρομαι γιατί είναι μια επιβράβευση του κόπου και της προσπάθειας που καταβάλλουμε όλοι μας. Η αίσθηση αυτή ωστόσο σταματάει στην επόμενη εκπομπή, που αγωνιώ ξανά και έχω την ίδια ανάγκη να δω αν πήγαμε καλά».

“Ο Νίκος για εμένα είναι δάσκαλος”

Ο θαυμασμός για τον σύζυγό της είναι δεδομένος και τον εξέφρασε και σε αυτή τη συνέντευξή της:

«Θα σου πω κάτι που συνέβη χθες. Την ώρα της εκπομπής δέχτηκα ένα μήνυμα που με ενημέρωνε ότι ένα από τα θέματα που παίξαμε δεν ήταν ακριβώς έτσι. Προβληματίστηκα για το πώς θα το χειριστώ στη συνέχεια και τηλεφώνησα στον Νίκο. Του λέω 2-3 πράγματα και το αφήνουμε για να το συζητήσουμε από κοντά. Το βράδυ ήμασταν τόσο κουρασμένοι που δεν είπαμε απολύτως τίποτα για τη δουλειά. Σήμερα έφυγα από το σπίτι για να βρεθούμε για τη συνέντευξη την ώρα που αυτός γυρνούσε από τη δουλειά. Όπως καταλαβαίνεις, πάλι δεν είπαμε τίποτα. Το θέμα είναι ότι και να υπήρχε η δυνατότητα δεν θα το συζητούσαμε γιατί έχω μπουχτίσει πλέον με τα όσα έχω διαχειριστεί στη δουλειά που στο σπίτι θέλω να πούμε άλλα πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε καθόλου για τα επαγγελματικά μας. Ο Νίκος για εμένα είναι δάσκαλος. Μια φορά μπροστά σε έναν διευθυντή μου είχα πει “Ο Νίκος είναι είδωλο’’ και απευθυνόμενος στον Νίκο είπε “Μετά από τόσα χρόνια και σου το λέει ακόμα αυτό;’’. Εγώ μάθαινα και εξακολουθώ να μαθαίνω από τον Νίκο. Όχι επειδή είναι μεγαλύτερός μου και έχει διαγράψει περισσότερα χιλιόμετρα στη δουλειά αυτή, αλλά γιατί είναι ένας τετραπέρατος άνθρωπος, με δυνατότητα σκέψης για μια σειρά από θέματα που με ενδιαφέρουν».

Από το 2003 μέχρι το 2006 ήταν συμπαρουσιάστριά του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου “Στούντιο με Θέα” στον ΑΝΤ1. Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ξαναέκανε μαζί του εκπομπή απαντάει: «Βεβαίως. Μας το έχουν προτείνει αρκετές φορές. Οι συγκυρίες δεν το έχουν φέρει. Δεν το έχουμε απορρίψει όμως».