Φλορίντα Πετρουτσέλι: «Το καλοκαίρι μία από τις προτάσεις που δέχτηκα ήταν να είμαι η κεντρική παρουσιάστρια σε εκπομπή. Απάντησα “όχι”»
Ελλάδα

Φλορίντα Πετρουτσέλι: «Το καλοκαίρι μία από τις προτάσεις που δέχτηκα ήταν να είμαι η κεντρική παρουσιάστρια σε εκπομπή. Απάντησα “όχι”»

Φλορίντα Πετρουτσέλι: «Το καλοκαίρι μία από τις προτάσεις που δέχτηκα ήταν να είμαι η κεντρική παρουσιάστρια σε εκπομπή. Απάντησα “όχι”»

Όλα όσα αποκαλύπτει για την επιστροφή της στο «Mega Καλημέρα»

Η Φλορίντα Πετρουτσέλι σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Γιάννη Τσουκαρά και το περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί, μιλά μεταξύ άλλων για την επιστροφή της στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» αλλά και την προσωπική της ζωή.

Έγραψαν ότι ο σύζυγός σου Άρης Γούτος θα προτιμούσε να μη δουλεύεις για να είσαι κοντά στα παιδιά σας.

Και εγώ διάβασα διάφορα δημοσιεύματα. Δεν ισχύει όμως αυτό. Ο σύζυγός μου με στηρίζει πολύ. Όσες φορές κουβεντιάζουμε για το κομμάτι της δουλειάς μου, πάντα μου λέει «πρέπει να δουλεύεις, να κάνεις αυτό που σου αρέσει και να είσαι ευτυχισμένη». Για να καταλάβεις, όταν μου έγινε η πρόταση και το συζήτησα μαζί του γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να μην το συζητήσω με τον άντρα μου, αμέσως μου είπε «προχώρα». Είναι πολύ σημαντικό να καταλαβαίνεις πως σε στηρίζει ο άνθρωπός σου.

Θα ήθελες να αναλάβεις τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας σε κάποια εκπομπή;

Το καλοκαίρι μία από τις προτάσεις που δέχτηκα ήταν να είμαι η κεντρική παρουσιάστρια σε εκπομπή. Απάντησα όμως «όχι». Δουλεύω πολλά χρόνια στη θέση που είμαι και νιώθω πως έχω εξελιχθεί. Όταν κάνεις μια δουλειά πολλά χρόνια, αποκτάς εμπειρία και γίνεσαι καλύτερος και πιο σίγουρος για τον εαυτό σου. Δεν είναι όνειρό μου να γίνω κεντρική παρουσιάστρια και να κάνω κάτι που δεν μου ταιριάζει, απλά για να είμαι η «κεντρική». Είμαι πολύ ευχαριστημένη με αυτό που κάνω και θεωρώ πως δίνω το δικό μου στίγμα. Πολλές φορές μπορεί να είσαι καλύτερη σε μια δεύτερη θέση παρά στην πρώτη. Η ευθύνη και το άγχος για τον τρόπο που θα διαχειριστείς κάποια θέματα, για τα νούμερα, για τόσο πολλά, νομίζω ότι υπερτερούν από την απόλαυση που αισθάνεσαι. Βλέπω την Ελεονώρα και τη θαυμάζω ως παρουσιάστρια, είναι εκπληκτική, μπορεί να χειριστεί όλα τα θέματα με φοβερή αξιοπρέπεια. Είναι μια δουλειά που χρειάζεται εμπειρία χρόνων, δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να φαίνεται. Βέβαια είναι βασικό στοιχείο και η πρόταση που θα δεχτείς να σου ταιριάζει. Για παράδειγμα, θα μπορούσα να παρουσιάσω μια εκπομπή μαγειρικής γιατί μου αρέσει και μου ταιριάζει. Είχα ανεβάσει και στο κανάλι μου στο YouΤube κάποια βίντεο όπου μαγείρευα. Θα έκανα λοιπόν μια τέτοια εκπομπή, που θα ήταν μαγνητοσκοπημένη, ώστε να μπορώ να έχω εικόνα για το αποτέλεσμα.

Τηλεοπτικά είσαι μια προσωπικότητα που δεν αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ναι, έτσι είναι. Οτιδήποτε σκεφτώ θα το πω χωρίς να αναλογιστώ αν θα το παρεξηγήσουν. Αυτό είναι και το μεγάλο μου ατού, πιστεύω. Θα εκφραστώ όπως η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Επιλέγω να μην κρατάω μια πιο ουδέτερη γραμμή, ώστε να μην ενοχληθεί κάποιος, αλλά –αλήθεια σ’ το λέω– το κάνω χωρίς κακία. Εκφράζομαι και μιλάω όπως θα έκανα με τους φίλους μου, χωρίς φίλτρα.

Δεν σε απασχολεί μη διαταραχθούν οι δημόσιες σχέσεις σου;

Καθόλου. Είμαι πάρα πολύ κακή σε αυτό το κομμάτι. Για τη δουλειά μας είναι πρόβλημα, αλλά δεν θέλω και να πιέζομαι. Θέλω να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν. Δεν μπορώ να είμαι ψεύτικη και να πάω σε ένα κάλεσμα, ας πούμε, και να χαιρετάω ή να φιλάω ανθρώπους που δεν είναι φίλοι μου και δεν έχουμε σχέσεις. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Έχω καλές σχέσεις με όλους, δεν έχω τσακωθεί με κανέναν, αλλά στον χώρο είναι απειροελάχιστοι οι φίλοι μου. Είμαι κοινωνική αλλά μέχρι ενός σημείου.

Σου έχει παραπονεθεί ποτέ κανείς;

Ναι, έχει τύχει να κάνω κάποιες συνεντεύξεις με ανθρώπους ή να πω τη γνώμη μου για κάτι και να με παίρνουν τηλέφωνο αργότερα και να μου λένε «γιατί παίξατε αυτό το κομμάτι και όχι
εκείνο;» ή «γιατί το είπες αυτό για εμένα;». Κάθε φορά όμως τους απαντούσα ότι δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν. Πιστεύω ότι κανένας πανελίστας δεν έχει κάτι με τον συνεντευξιαζόμενο. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας. Θέλω να πιστεύω πως δεν έχω στενοχωρήσει ποτέ κάποιον και, αν το έκανα, δεν έγινε επίτηδες τουλάχιστον. Να σου πω την αλήθεια, με τα χρόνια θεωρώ πως για κάποιους είναι δύσκολο να δεχτούν τη γνώμη ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζουν. Δεν τους είναι ευχάριστο, αλλά εγώ πάντα σέβομαι κάθε άνθρωπο που μας τιμά και μας παραχωρεί δήλωση ή συνέντευξη. Και σε ποιον δεν έχει τύχει να τον πάρουν τηλέφωνο και να του παραπονεθούν;

Ποια θέση παίρνεις στην τηλεοπτική διαφωνία που προέκυψε όσο απουσίαζες ανάμεσα στην Ελεονώρα Μελέτη και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή για το ποια ξεκίνησε πρώτη τις infotainment εκπομπές στην πρωινή ζώνη;

Θεωρώ πως είναι πολύ άδικο αυτό που συνέβη και για τις δύο. Αυτό που κάνουμε εμείς στην εκπομπή με την Ελεονώρα είναι η συνέχεια αυτού που κάνα με δέκα χρόνια στο Star. Έτσι άρχισε το τόσο πρωινό lifestyle. Αν έπρεπε να ξεκινήσει αυτή η κουβέντα, θα έπρεπε να γίνει για όλες τις εκπομπές. Τα θέματα και τα πρόσωπα είναι πάνω-κάτω τα ίδια παντού, αυτό που τα διαφοροποιεί είναι ο σχολιασμός των ανθρώπων που πλαισιώνουν μια εκπομπή.

Ο έρωτας με τον σύζυγό σου ήταν με την πρώτη ματιά;

Ναι, ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Ήταν ξαφνικό και πολύ έντονο συναίσθημα. Γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων σε ένα μαγαζί. Ήμουν μόνη μου εκείνη την περίοδο, ήταν και εκείνος μόνος του και αφού φύγαμε μου έστειλε ένα μήνυμα για να με ρωτήσει κάτι άσχετο, οπότε κάπως έτσι πιάσαμε κουβέντα. Κανονίσαμε το πρώτο μας ραντεβού και όλα ήρθαν πολύ γρήγορα μετά. Ο Άρης είναι ένας άνθρωπος που μου ταιριάζει απόλυτα, τον αγάπησα πολύ γρήγορα. Είναι πολύ δοτικός, σοβαρός και σταθερός άνθρωπος.

Μου δίνεις την αίσθηση ότι θα μπορούσες να τον ζηλεύεις.

Είμαστε 5,5 χρόνια μαζί. Στην αρχή ήμουν ζηλιάρα, αλλά πια το έχω ξεπεράσει. Κατάλαβα πως ήταν δικό μου πρόβλημα, μια δική μου ανασφάλεια. Μου άρεσε πάρα πολύ ο Άρης, περνούσα τόσο ωραία μαζί του και ίσως φοβόμουν μην το χάσω όλο αυτό. Η ζήλια αυτή νομίζω ότι είναι στο DNA μου. Είμαι από τη Νότια Ιταλία και οι γυναίκες εκεί είναι ζηλιάρες και κτητικές. Εγώ ευτυχώς δεν είμαι. Αλλά για ένα διάστημα υπήρχαν στιγμές που υπέφερα από τη ζήλια, μέχρι που κατάλαβα πως ήταν εντελώς περιττή και την απέβαλα. Έφυγε από πάνω μου ένα μεγάλο βάρος.

Αποκαλύπτεις την ηλικία σου;

Φυσικά, είμαι 37 ετών. Αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου σε γενικά πλαίσια. Δεν με ενδιέφερε ποτέ το νούμερο της ηλικίας μου. Φέτος αισθάνθηκα πρώτη φορά πως μεγαλώνω και υπάρχουν αλλαγές πάνω μου σε σχέση με το παρελθόν. Νομίζω όμως πως είμαι πολύ τυχερή γιατί το DNA μου είναι καλό, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό φυσικά. Είμαι πολύ κοκέτα, προσέχω όσο μπορώ, βάζω τις κρέμες μου, ξεβάφομαι πολύ καλά πάντα, δίνω έμφαση στην εμφάνισή μου. Σε περίπτωση όμως που αντιληφθώ σε κάποια χρόνια πως χρειάζεται να κάνω κάτι για να αισθανθώ εγώ καλά με εμένα, θα το κάνω. Δεν είμαι αρνητική σε ό,τι αφορά το κομμάτι των αισθητικών επεμβάσεων.

Υπάρχει κάτι που αναπολείς από εκείνα τα χρόνια που ήσουν ελεύθερη και ανεξάρτητη;

Καμιά φορά σκέφτομαι πώς θα ήταν να πήγαινα με τις φίλες μου ένα ταξίδι, να γελάσουμε και να λέμε τα δικά μας. Δεν είναι όμως κάτι που μου λείπει τόσο πολύ πια. Η κάθε ηλικία και φάση ζωής έχει ωραία πράγματα. Ίσως σε κάποια χρόνια που θα μεγαλώσουν τα παιδιά να μπορέσω να το ζήσω ξανά, εξάλλου είμαστε πολύ νέοι ακόμα.