Φοίβος Δεληβοριάς: «Από χτες είμαστε όλοι “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”»
Ελλάδα

Φοίβος Δεληβοριάς: «Από χτες είμαστε όλοι “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”»

Φοίβος Δεληβοριάς: «Από χτες είμαστε όλοι “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”»

Έτσι απάντησε ο μουσικός στον Αλέξη Κούγια

Σε μια σπάνια εμφάνισή του στην τηλεόραση, ο Φοίβος Δεληβοριάς έκανε μια πολύ ιδιαίτερη τοποθέτηση στο «Πρωινό» τόσο για το ελληνικό #metoo όσο και για τη χθεσινή δήλωση του Αλέξη Κούγια περί «επαγγελματικών ομοφυλοφίλων».

Όπως είπε ο τραγουδοποιός «ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε χτες ο κύριος Κούγιας είναι απόψεις του κ. Λιγνάδη. Τι μας είπε; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του – ο κύριος Λιγνάδης δηλαδή- μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

Υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο έχει αυτές τις απόψεις. Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα. Είναι ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια και το κάνει για να φοβηθούν οι άνθρωποι που μίλησαν  κι αυτοί που ήθελαν να μιλήσουν. Βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας.

Ένα άλλο σκανδαλώδες θέμα είναι ότι ο κ. Λιγνάδης πολιτικοποιεί την υπόθεση. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο. Δεν είδα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος να βγει να διαμαρτυρηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήθελα πάρα πολύ να πω εκ μέρους των φίλων μου ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν με μεγάλο σεβασμό. Είμαστε το πλευρό των θυμάτων, των ανθρώπων που κακοποιούνται εδώ και χρόνια» τόνισε.

«Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για να συμπαρασταθώ στα θύματα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες. Άνοιξε ο ΚΑΔ, κολλούνται και ένσημα από ό,τι μαθαίνω, θα βοηθήσουμε να βολέψουμε πολλά παιδιά στο επάγγελμα» είπε ο τραγουδιστής με το αιχμηρό του χιούμορ, αναφερόμενος και στη χθεσινή του ανάρτηση.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξής του:

https://streamable.com/z5in7q