Gerard Butler: Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σπάρτης
Ελλάδα

Gerard Butler: Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σπάρτης

Gerard Butler: Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σπάρτης

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η δική του κούρσα με τη Φλόγα

Mε τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η λαμπαδηδρομία του Gerard Butler, καθώς ο δήμαρχος Σπάρτης του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου δημότη της πόλης.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν και ο Billy Zane, ο Gianni Nunnari, η Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου οι οποίοι κράτησαν την Ολυμπιακή Δάδα, μεταφέροντας το μήνυμα πως η Ελλάδα, η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας είναι πηγή έμπνευσης και οδηγός για το παρόν και το μέλλον.

Ο χολιγουντιανός σταρ έκανε τη διαδρομή Μυστράς – Σπάρτη προτού καταλήξει μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα όπου έγινε η αναγόρευσή του.

Ο Gerard Butler με τον δήμαρχο της πόλης, Πέτρο Δούκα

Μαζί του αναγορεύτηκε επίτημος δημότης και ο παραγωγός Gianni Nunnari.

Ο Gianni Nunnari

Ο δήμαρχος Σπάρτης με τον Billy Zane

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι φέτος πρώτη φορά η Φλόγα πέρασε μέσα από την πόλη της Σπάρτης και με τον Butler να ανάβει τον σχετικό βωμό.

Παρά τις δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν στο παγκόσμιο περιβάλλον η επίτιμη Πρέσβης της πόλης κα Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, κατάφεραν να θέσουν τη Σπάρτη στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο.

Η Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου με τον δήμαρχο Σπάρτης

Η κυρία Δανάλη-Αποστολοπούλου ανέβασε και βίντεο από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η δική της διαδρομή και παραδίδει τη Φλόγα στον Gerard Butler!

View this post on Instagram

Ως Ελληνίδα, Σπαρτιάτισσα, είμαι ευγνώμων και περήφανη που συμμετείχα στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής φλόγας, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Σπάρτη και την παρέδωσα σε ένα μεγάλο φιλέλληνα, τον @gerardbutler, που αψηφώντας τις παγκόσμιες αντίξοες συγκυρίες ήρθε στη Σπάρτη, για να την τιμήσει ουσιαστικά και συμβολικά. Τον ευχαριστώ από καρδιάς όπως και τους @billyzane, Gianni Nunnari, Alan Siegel, που μας τίμησαν επισης με την παρουσία τους, στην Σπάρτη μας. Ενα ξεχωριστό ευχαριστώ στο δήμαρχο Σπάρτης και αγαπητό μου φίλο, Πέτρο Δούκα, για την κοινή μας δράση και για όσα κάνει με πάθος και όραμα για την πόλη της Σπάρτης. Ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο @spyrosc55. #RoyDanalisApostolopoulos #HonourableAmbassadorOfTheCityOfSparta #Sparta #GerardButler #TorchRelay #Olympics #Tokyo2020

A post shared by Roy Danalis Apostolopoulos (@roydanalisapostolopoulos) on

Πηγή φωτογραφιών: NDP