Γιάννα Αγγελοπούλου: «Ο πατέρας μού έλεγε “Δεν χρειάζομαι γιο, έχω το Γιαννιώ μου”»
Ελλάδα

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Ο πατέρας μού έλεγε “Δεν χρειάζομαι γιο, έχω το Γιαννιώ μου”»

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Ο πατέρας μού έλεγε “Δεν χρειάζομαι γιο, έχω το Γιαννιώ μου”»

«Κατέρρευσα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

H Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη μιλώντας στο «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στην περίοδο που αντιμετώπισε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και αμέσως μετά με μια ανάλογη δυσάρεστη συνθήκη ήρθε αντιμέτωπος και ο σύζυγός της, Θόδωρος Αγγελόπουλος, ενώ συγκινήθηκε όταν η συζήτηση πήγε στα παιδιά της.

«Να αγχωθείς επειδή κινδυνεύει η ζωή σου, το καταλαβαίνω. Για οποιοδήποτε άλλο λόγο όχι. Επειδή εγώ έχω περάσει από μία κατάσταση που σκέφτεσαι αν θα ζήσω, αν θα είμαι εντάξει και έτσι όπως ήμουν -και μιλάω πολύ σοβαρά τώρα- όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερο ρόλο. Υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι που έχουν περάσει περιπέτειες. Σήμερα φοράμε το κορδελάκι αυτό επειδή είναι η μέρα κατά του AIDS, την άλλη είναι για τους καρκίνους των γυναικών, στις μέρες μας έχουμε την πανδημία, γιορτάζουμε τόσα πράγματα που μπορέσαμε και χτυπήσαμε. Σκεφτείτε τη μέρα που θα γιορτάζουμε και για τον κορονοϊό, που όντως έφυγαν θύματα αλλά μπορέσαμε και το ξεπεράσαμε…» είπε αρχικά, επισημαίνοντας: «Όταν έχεις περάσει στη ζωή σου τέτοιες δοκιμασίες, τις οποίες εγώ έχω περάσει και με τον Θόδωρο όταν κινδύνεψα να τον χάσω μερικές φορές… Όταν βάζεις τον άλλο στο ασθενοφόρο, όταν μπαίνει, κλείνουν οι πόρτες και δεν ξέρεις αν θα βγει ξανά, τότε βλέπεις ότι μεγαλώνεις τον πίνακα του ορίζοντα. Με τι θέλω να ασχοληθώ και πόσο σοβαρά θέλω να ασχοληθώ με διάφορα πράγματα; Δεν το έχετε δει κι εσείς στη ζωή σας;».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη διηγήθηκε πώς κατέρρευσε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Όταν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί, τέλος του 2004, συνέβησαν όλα αυτά. Πήγα πρώτη φορά διακοπές με τα παιδιά στο σπίτι στο βουνό και εκεί κατέρρευσα. Έφτασα σε σημείο να μην μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι. Μου έκαναν εξετάσεις και έλεγε στον Θόδωρο ο γιατρός φοβισμένος ότι το αίμα μου είναι σαν νερό, δεν αναλάμβανε. Του έλεγε να με πάει στο νοσοκομείο. Εγώ δεν ήθελα να μπω στο νοσοκομείο για να περάσω Πρωτοχρονιά με τα παιδιά μου. Όπου σερνόμουν κυριολεκτικώς. Μπήκα στο νοσοκομείο για να κάνω εξετάσεις και εγώ σηκώθηκα μετά και έφυγα να γυρίσω πίσω στα παιδιά – ήταν ακόμα μικρά. Έπρεπε να μείνω στο νοσοκομείο. Όπως και έγινε! Με αναλαμβάνουν και με σώζουν. Γυρίζει ο Θόδωρος στην Αθήνα με τα παιδιά και αρρωσταίνει με την καρδιά του” διηγήθηκε η ίδια, ενώ συγκινήθηκε λέγοντας: “Θυμάμαι τότε τον γιο μας, έβλεπε να τρέμει το χέρι του, και του έλεγε “αχ ρε μπαμπά να μην είμαστε πιο μεγάλοι να σε βοηθήσουμε”. Και θυμάμαι να μου λέει η Καρολίνα, τότε είχε κατέβει με τα παιδιά, “μαμά πάω το βράδυ -αγάπη μου- και ακούω αν αναπνέει…”. Και εγώ ήμουν στο νοσοκομείο τότε! Λοιπόν όταν τα περάσεις αυτά, πεις ότι μπόρεσες και τα ξεπέρασες, τα βλέπεις όλα με διαφορετική οπτική. Τι αξίζει να κάνω, πού αξίζει να δοθώ, τι έχασα και αξίζει να το αναπληρώσω, πώς μπορώ να μάθω τους γύρω μου για αυτά τα πράγματα… Για αυτό μιλάω με γυναίκες πολύ όπου πηγαίνω. Με λίγα λόγια, επειδή το ρίξαμε λίγο και είναι λογικό γιατί η ζωή μας δεν είναι μόνο γέλια και χαρές, αυτό που μου έδωσε αυτή η χρονιά είναι αυτή η επικοινωνία με τον κόσμο και δεν το αλλάζω με τίποτα».

«Έχω κάνει τα πάντα εκτός από λίφτινγκ»

«Λέω ότι είμαι 66 ετών. Γεννήθηκα 12 Δεκεμβρίου του 1955» σχολίασε η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη για την ηλικία της και συνέχισε λέγοντας: «Προσλαμβάνω τη ζωή καλύτερα στα 66. Όχι ότι μετράω τα πόσα μου μένουν και τι θα κάνω. Εμένα μου έχει δώσει πάρα πολλά. Φαντάσου ότι έχεις ένα κομπιούτερ, το πιο σύγχρονο, και βάζεις μέσα στοιχεία. Ανάλογα με τον προγραμματισμό που θα κάνεις θα βγουν αυτά τα στοιχεία».

Ερωτηθείσα εάν τη νοιάζει η εμφάνισή της εκμυστηρεύτηκε: «Βέβαια με νοιάζει. Δεν φαίνεται ότι με νοιάζει; Μου αρέσει πολύ να περιποιούμαι τον εαυτό μου. Μου άρεσε πολύ να γυμνάζομαι outdoor. Mου αρέσει έξω στη φύση. Δεν μου αρέσει μέσα. Μου αρέσει να αισθάνομαι καλά. Το να προσπαθείς να φανείς νέος και να μην μπορείς να γυρίσεις και να γυρίζεις σαν εκσκαφέας προς τα εδώ και προς τα εκεί, όχι δεν με ενδιαφέρει».

Όταν ακούει κολακείες, πώς ανταποκρίνεται; Η ίδια απάντησε: «Μερικές κολακείες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι η αλήθεια. Σε άλλες απλώς χαμογελάω».

Στο σχόλιο ότι έχει επικριθεί για την προσπάθεια της να κρατήσει την εμφάνισή της κάπως σημείωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Όλες οι γυναίκες επικρίνονται γιατί κρατάνε. Εδώ μπαίνουν στοιχήματα αν έκανε λίφτινγκ ή δεν έκανε. Λοιπόν, εγώ τα έχω κάνει όλα, εκτός από λίφτινγκ».

Η Γιάννα Αγγελοπούλου αναφερόμενη στην κόρη της αποκάλυψε ότι «η Καρολίνα είναι απαιτητική σαν τη μαμά της», ενώ τόνισε πως είχε τις τύψεις που έχει κάθε εργαζόμενη μητέρα, δεδομένου ότι δεν μπορούσε να αφοσιωθεί όσο θα ήθελε.

Η ίδια σχολίασε τις φωτογραφίες των εγγονιών της, οι οποίες προβλήθηκαν επίσης στην εκπομπή, μαζί και με παλαιότερες, από τα μαθητικά και νεανικά της χρόνια. “Ως φοιτήτρια ήθελα να αλλάξω τον κόσμο”, είπε ακόμα, επισημαίνοντας ότι έχει πάρα πολλούς φίλους από το Πανεπιστήμιο.

Αποκαλύπτοντας στιγμές της οικογενειακής της ζωής από την παιδική της ηλικία, έκανε γνωστό: “η μαμά μου ήθελε να είμαι καλή σε όλα, ενώ ο πατέρας μου ήταν ένα φτωχόπαιδο που κατάφερε να σπουδάσει με θυσίες”. Για τον πατέρα της, δε, πρόσθεσε: «Μου έλεγε “δεν χρειάζομαι γιο, έχω το Γιαννιώ μου”».