Γιάννης Λύρας: Περγράφει πώς έσωσε τον Πέτρο Τατσόπουλο
Ελλάδα

Γιάννης Λύρας: Περγράφει πώς έσωσε τον Πέτρο Τατσόπουλο

Γιάννης Λύρας: Περγράφει πώς έσωσε τον Πέτρο Τατσόπουλο

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος τελικά όπως όλα δείχνουν στάθηκε πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία του.

Το ανεύρυσμα το οποίο του έφερε δυσφορία και τελικά λιποθυμία στο στούντιο του Alpha θα μπορούσε να σταθεί μοιραίο για τη ζωή του αν κατά τύχη εκείνη την ώρα στον χώρο δεν βρισκόταν ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας.

Όπως ο ίδιος περιέγραψε στη Μάρα Ζαχαρέα κανονικά δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί αλλά μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής τον έφερε στο στούντιο.

Όπως εξήγησε, η εκπαίδευσή του τού επέτρεψε να αντιληφθεί ποιο ήταν το πρόβλημα και να επέμβει ώστε να σταθεροποιήσει τον ασθενή μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο.

“Πρέπει να σας πω ότι αυτή είναι μια κατάσταση αιφνίδια. Είναι σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 300 πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανείς ότι θα συμβεί. Έτυχε να είμαι μπροστά και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω και έτσι έγινε γρήγορα η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας. Ο κύριος Τατσόπουλος είχε μια καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα”.

Όπως εξήγησε ο γιατρός, ο συγγραφέας ήταν αναίσθητος επί 10 λεπτά αλλά κατάφερε να τον επαναφέρει και να πάει στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.

“Μπορεί αυτό το τέταρτο να ήταν μοιραίο;” τον ρώτησε η Μάρα Ζαχαρέα.

“Πράγματι κατά τη γνώμη μου η σταθεροποίηση του ασθενούς έπαιξε σημαντικό ρόλο. Η καρδιά θα μπορούσε να σταματήσει. Οι πράξεις που κάναμε ήταν αποφασιστικής σημασίας”.

Ο κύριος Λύρας μάλιστα θα συμβουλέψει τον κύριο Τατσόπουλο όταν τον επισκεφθεί να πιστεύει στον Θεό!