Γιώργος Καραμίχος: “Για πρώτη φορά μπαίνουμε στη θέση των ζώων στους ζωολογικούς κήπους”
Ελλάδα

Γιώργος Καραμίχος: “Για πρώτη φορά μπαίνουμε στη θέση των ζώων στους ζωολογικούς κήπους”

Γιώργος Καραμίχος: “Για πρώτη φορά μπαίνουμε στη θέση των ζώων στους ζωολογικούς κήπους”

Ποια είναι η έκκληση του στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Ο Κρατερός Κατσούλης και η Κατερίνα Καραβάτου φιλοξένησαν τον Γιώργο Καραμίχο μέσω skype στη σημερινή τους εκπομπή και περιέγραψε πως εξελίσσονται τα πράγματα στην Αμερική.

Ο ηθοποιός μένει σε οικειοθελή καραντίνα και ακολουθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ όπως είπε στη συνέχεια όλα τα καταστήματα στην περιοχή που μένει έχουν κλείσει και λειτουργούν μόνο τα delivery.

“Όσοι ήμασταν από την Ευρώπη μπήκαμε από μόνοι μας σε καραντίνα στην Αμερική”, είπε.

Ο ίδιος συνεχίζει να παραδίδει τα μαθήματά του μέσω διαδικτύου και καταλαβαίνει από τους μαθητές του πόσο δύσκολο είναι στη νέα γενιά εν γένει να περιοριστεί και να μείνει στο σπίτι.

“Πρέπει να εστιάσουμε στους νέους γιατί αυτοί θα αποτελέσουν τους ανθρώπους που θα μιλήσουν στο μέλλον σε μια αντίστοιχη πανδημία”, είπε.

Τέλος, άδραξε την ευκαιρία να εκφράσει τη βαθιά του εναντίωση ως προς τα ζώα που ζουν κλεισμένα στους ζωολογικούς κήπους, εξηγώντας πως η καραντίνα θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει και να καταδείξει σε όλους μας πόσο άσχημο είναι να ζει κανείς σε ένα κελί.

Μάλιστα απεύθυνε και έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως είναι μια καλή στιγμή να πάρει την απόφαση για να κλείσουν αυτά τα μέρη.

“Για πρώτη φορά μπαίνουμε στη θέση των ζώων που ζουν σε ζωολογικούς κήπους”.

“Εύχομαι άμεσα κάποιος πρωθυπουργός, εύχομαι ο κ. Μητσοτάκης να αποφασίσει πριν τελειώσει η καραντίνα ότι όλοι οι ζωολογικοί κήποι και όλα τα μέρη όπου μαζεύονται ζώα που δεν ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον θα πρέπει να κλείσουν. Ζούμε στο 2020 δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε κάπου που τυραννιούνται τα ζώα για να δούμε ένα ζωντανό λιοντάρι”, πρόσθεσε.

https://streamable.com/ws33j