Γιώργος Καραμίχος: Η αναπάντεχη υποτροφία στη σχολή της Stella Adler και η καριέρα πια στις ΗΠΑ
Ελλάδα

Γιώργος Καραμίχος: Η αναπάντεχη υποτροφία στη σχολή της Stella Adler και η καριέρα πια στις ΗΠΑ

Γιώργος Καραμίχος: Η αναπάντεχη υποτροφία στη σχολή της Stella Adler και η καριέρα πια στις ΗΠΑ

Πώς κατέληξε ο Έλληνας ηθοποιός να ζει -άθελά του- το αμερικανικό όνειρο;

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Γιώργος Καραμίχος.

Ο ηθοποιός μίλησε για την καριέρα που ακολουθεί στην Αμερική, η οποία προέκυψε στην πορεία, καθώς ποτέ δεν είχε την ιδιαίτερη επιθυμία να ακολουθήσει το “Αμερικανικό Όνειρο”.

Εκεί ξεκίνησε από το μηδέν ως σπουδαστής της περίφημης σχολής Stella Adler, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως η αγγλική προφορά του δεν ήταν πολύ καλή.

“Τα αγγλικά μου ήταν τέρας. Τραγικά!”

Στη σχολή κατάφερε να μπει με υποτροφία, η οποία του εξασφάλισε την πρώτη του δουλειά σε θεατρική παράσταση της σχολής, καθώς ήταν απαγορευτικό λόγω της VISA του να δουλέψει αλλού.

Όταν ο διευθυντής της σχολής  έμαθε πως ήταν διάσημος ηθοποιός της Ελλάδας με πολλά χρόνια στο θέατρο , του ζήτησε να διδάξει την τεχνική του σε σεμινάριο για τους μαθητές, πράγμα που οδήγησε στη συνέχεια στην full time απασχόλησή του εκεί ως τακτικός καθηγητής.

https://streamable.com/9cz9g

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως στην προτίμησή του ήταν πρώτες η Ελλάδα και η Ευρώπη και όχι τόσο η Αμερική, αλλά με τον καιρό γνώρισε ανθρώπους που τον κέρδισαν .

Στις ΗΠΑ έγινε για δεύτερη φορά πατέρας, αφού έφεραν στον κόσμο με την Μεξικανή σύντροφό του, τον 6χρονο σήμερα Άγγελο.

Ο μικρός έρχεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα για δυο μήνες το καλοκαίρι και σε αντίθεση με τον μπαμπά του θέλει πολύ να έρθει μόνιμα εδώ.

https://streamable.com/7eobe

Η κόρη του Ρεγγίνα θέλει να “σώσει τον κόσμο”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά , αλλά δεν θα είχε πρόβλημα να τη δει και επάνω στο θεατρικό σανίδι.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του στο ριμέικ της σπουδαίας ταινίας Ben Hur, όπου έπαιξε δίπλα στους Morgan Freeman, Jack Houston και James Cosmo, με τον οποίο συνδέθηκε και είναι πια πολύ καλοί φίλοι.

Τέλος, μίλησε και για την εμπειρία του να δουλέψει σε νεαρή ηλικία για 6 χρόνια σε κρεοπωλείο, όπου από εκεί διδάχθηκε τι σημαίνει “αισθητική”.

“Εκεί έγραψα και τα πρώτα μου ποιήματα”, είπε ο ηθοποιός.

https://streamable.com/j87cp