Γιώργος Καραμίχος: «Κακοποιούμε τα ζώα. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ως προς τη φιλοζωία»
Ελλάδα

Γιώργος Καραμίχος: «Κακοποιούμε τα ζώα. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ως προς τη φιλοζωία»

Γιώργος Καραμίχος: «Κακοποιούμε τα ζώα. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ως προς τη φιλοζωία»

Πώς βιώνει ο ίδιος την απώλεια ενός κατοικιδίου;

Φιλόζωος από τους βαθιά ευαισθητοποιημένους και όχι χάρη στη μόδα της εποχής ο Γιώργος Καραμίχος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» μιλώντας για τη σχέση του με τα ζώα και το πώς ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να τα σέβεται και διαρκώς καταπατά τις ελευθερίες τους.

Ο ίδιος ορμώμενος από την αγάπη που τρέφει στα ζώα συμβάλλει ενεργά σε διάφορες δράσεις όπως στον σύλλογο «ΕΣΠΙ» που έχει σκοπό να προστατεύει ιπποειδή από την κακομεταχείριση και τον βασανισμό.

Ο ηθοποιός είπε πολλές αλήθειες. Ότι την αγάπη μας στα ζώα δεν χρειάζεται να τη δείχνουμε μόνο φυλακίζοντάς τα σε κλουβιά λόγου χάριν όσο και το ότι είναι απάνθρωπο στις μέρες μας να υπάρχουν ακόμα φαινόμενα κακοποίησης και εκμετάλλευσης ψυχών για το κέρδος και μόνο.

«Κακοποιούμε τα ζώα. Αυτά τα ζώα θα ήταν μια χαρά αν εμείς δεν τους προκαλούσαμε προβλήματα. Όπως, γαϊδουράκια δεμένα χωρίς νερό. Στην Ελλάδα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ως προς τη φιλοζωία. Αυτό που έχω δει σε άλλες χώρες του εξωτερικού είναι ότι τα ζώα είναι ελάχιστα που υφίστανται κακοποίηση έως κανένα και ότι οι πολίτες είναι συνειδητοποιημένοι».

https://streamable.com/565v9n

https://streamable.com/mw3ig2

Η πρώτη του αγάπη σε τετράποδο ήταν όπως θυμάται στη Λούσι, μία χαριτωμένη σκυλίτσα. Σχολιάζοντας το επώδυνο κεφάλαιο της απώλειας ενός κατοικίδιου αξίζει να ακούσουμε την άποψή του καθώς δίνει μία νέα οπτική, που κάπως μπορεί να μετριάσει τον πόνο στις δύσκολες αυτές στιγμές.

«Δεν ξεπερνιέται η απώλεια ενός ζωντανού πράγματος. Η μόνη μέθοδος για εμένα είναι να καταλάβουμε ότι είναι μέρος της ζωής. Όταν με πιάνει η θλίψη το εκτονώνω.  Ένα ζώο που έχεις χάσει τι είναι πιο σημαντικό ότι έχει υπάρξει στη ζωή σου ή ότι έχει φύγει;».

https://streamable.com/offglp