Γιώργος Ψάλτου για κακοποίηση από Φιλιππίδη: «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή»
Ελλάδα

Γιώργος Ψάλτου για κακοποίηση από Φιλιππίδη: «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή»

Γιώργος Ψάλτου για κακοποίηση από Φιλιππίδη: «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή»

Με εξώδικο απάντησε ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου, ο οποίος κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης». Αυτό που τον κινητοποίησε να μιλήσει, όπως είπε, είναι η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα, όπου βλέποντας και ακούγοντάς την αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Ενώ, όπως αποκάλυψαν στην εκπομπή υπάρχει ένα εξώδικο από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη προς τον ηθοποιό και τον δικηγόρο του που τον καλεί να ανακαλέσει μέσα σε τρεις ημέρες τις δηλώσεις του.

Ο Γιώργος Ψάλτου αποκάλυψε πως η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά. Θεωρεί, δε ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης, στο Mega και στον δικηγόρο του, Γιώργο Γεράρη, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του.

«Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής και ψέματος σε αυτά που ακούσατε. Το 2013 συνεργάστηκα με τον κ. Φιλιππίδη για τρεις μήνες. Το ποσό που έλαβα ήταν γύρω στα 300 ευρώ. Από την πρώτη στιγμή ο Πέτρος Φιλιππίδης μου είπε “θα είσαι μαζί μου”. Ήταν να κάνει το καλοκαίρι μια παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που δεν έγινε και ομολογουμένως του στοίχισε αυτό. Μετά με την ίδια ζέση μου είπε ότι θα συνεργαστούμε τον χειμώνα», είπε αρχικά ο ηθοποιός και αποκάλυψε πως μια μέρα πριν από την πρεμιέρα της παράστασης του ανακοινώθηκε πως πάνω στη σκηνή θα υπάρχει και ξύλο.

«Μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας υπήρχε ένας εκφοβισμός στον τρόπο που γινόταν η σκηνή, και μου ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει και ξύλο. Ακούς θεατρικό ξύλο και λες “τι μπορεί να είναι;”. Το μαρτύριό μου πραγματικά αρχίζει από την επόμενη μέρα. Για τον πρώτο μήνα υπήρχε ένα τηλέφωνο στο γραφείο με το οποίο με βαρούσε στον ώμο και είχα γίνει μπλαβί. Για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Κάποιοι γελούσαν, αλλά εγώ κακοποιούμουν εκείνη τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Στον ένα μήνα εγώ παραπονιόμουν, το συζητούσα και κάποιοι άνθρωποι το έβλεπαν και αυτό έφθασε στα αυτιά του. Σταμάτησε (σ.σ. να τον χτυπά με το τηλέφωνο). παράλληλα, όμως, είχε ξεκινήσει και το χαστούκι. Όταν έφαγα το πρώτο χαστούκι είπα τι γίνεται εδώ. Αυτό συνεχίστηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την πρώτη χρονιά. Είχα αρχίσει να υποφέρω και να πονάω. Είχα πάει δυο φορές σε δημόσιο νοσοκομείο και μια φορά σε ιδιώτη και μου είπαν ότι υπάρχει θλάση και φλεγμονή και αυτό πρέπει να σταματήσει. Παίζαμε από Τρίτη και δυο παραστάσεις το Σάββατο και καθημερινά υπήρχε αυτό το χαστούκι και το ξύλο».

«Δεν ήθελα να πάω σε αυτό που αγαπώ. Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω. Θα με ρωτήσετε ‘γιατί πήγαινα;”. Η ανάγκη είναι όμως ο εχθρός της ελευθερίας, όπως και η έλλειψη πίστης… », συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του κ. Ψάλτου, ο κ. Φιλιππίδης δεν διανοείτο να ακούσει τα παράπονα του ηθοποιού και συνέχισε να τον χτυπά την ώρα παράστασης και τον έβγαλε και τρελό. «Με χτυπούσε με μένος και κάποια στιγμή χρειάστηκε να βάλω επιθέματα. Έβαζα μέχρι και χαρτί κουζίνας μέσα από τα ρούχα μου», είπε.

https://streamable.com/vyzr4m

Για τον γνωστό ηθοποιό, ο κ. Ψάλτου υποστήριξε πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στο χώρο του θεάτρου είναι ένας τρόπος ηγεμονικός. «Συμπεριφέρεται με ένα τρόπο που δεν υπάρχεις και δεν έχεις δικαίωμα λόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εξομολογήθηκε: «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή και θα πάω στο θέατρο». Ενώ, αποκάλυψε πως ένα μήνα πριν τελειώσει η σεζόν,  συνέβη επί σκηνής ένα άσχημο περιστατικό: «Ήμουν γονατιστός στη σκηνή και έφαγα μια γονατιά στη μέση, Πάω να σηκωθώ και δεν μπορώ. Βγαίνω με δυσκολία στο παρασκήνιο και από εκείνη τη στιγμή μέχρι και το τέλος των παραστάσεων κάνω τον κουτσό».

Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό ώσπου περί τα τέλη της τρίτης παράτασης που είχε λάβει η παράσταση, ο κ. Φιλιππίδης χτύπησε τον κ. Ψάλτου έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Από τότε και για τις επόμενες επτά παραστάσεις, ο κ. Φιλιππίδης σταμάτησε να τον χτυπάει, αλλά ξεκίνησε να τον εκφοβίζει, όπως υποστήριξε ο κ. Ψάλτου.

Σαν αδίκημα έχει παραγραφεί, καθώς έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε. Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν φοβάται πια και προτρέπει όποιον έχει υποστεί σεξουαλική, σωματική ή λεκτική κακοποίηση, να μιλήσει άφοβα.

https://streamable.com/6nu3ed