Γιώργος Σουξές – Έδειξε πώς γίνεται το κόσμιο φλερτ (που δεν ξεπερνά τα όρια) και ομολογεί: «Φταίξαμε όλοι»
Ελλάδα

Γιώργος Σουξές – Έδειξε πώς γίνεται το κόσμιο φλερτ (που δεν ξεπερνά τα όρια) και ομολογεί: «Φταίξαμε όλοι»

Γιώργος Σουξές – Έδειξε πώς γίνεται το κόσμιο φλερτ (που δεν ξεπερνά τα όρια) και ομολογεί: «Φταίξαμε όλοι»

Εξαιρετικός ο ηθοποιός στην προσέγγισή του για τα όσα δραματικά γίνονται στον χώρο της Τέχνης

Διακριτικός, ευαίσθητος και πολύ αξιοπρεπής στην παρουσία του, ο Γιώργος Σουξές ήταν καλεσμένος στο «Έλα Χαμογέλα».

Η συζήτηση φυσικά πήγε στις εξελίξεις στο θέατρο και τις αποκαλύψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα.

«Όταν αντιλαμβανόμουν ότι υπάρχει μια διάθεση που εγώ δεν ενδιαφερόμουν προτιμούσα να μην κάνω τη δουλειά και να αποχωρήσω» είπε για τον εαυτό του.

«Κάποιοι από αυτούς είναι εξαιρετικοί ηθοποιοί και στεναχωριέμαι πολύ που συμβαίνει αυτό το πράγμα. Όμως αυτό που πρέπει να ξέρουν όλοι είναι ότι πρέπει να συμφωνηθεί. Δεν μπορεί όταν έχεις τη δύναμη να επιβληθείς στον άλλο» είπε.

Και τότε προχώρησε σε ένα live παράδειγμα -χρησιμοποιώντας τη Σίσσυ Χρηστίδου- του τι είναι φλερτ και τι είναι σεξουαλική παρενόχληση βάζοντας έτσι στη θέση τους πολλά πράγματα.

«Είστε μια πολύ ωραία γυναίκα. Θέλετε να βγούμε μαζί το βράδυ; Απαντήστε μου» της είπε. «Αυτή είναι μια πρόταση, πολύ κόσμια πρόταση» είπε η παρουσιάστρια.

«Μπορεί να γίνει και μη κόσμια. Δηλαδή θέλετε να κοιμηθούμε μαζί το βράδυ; Απαντήστε μου» της είπε.

«Σεξ έχει απαγόρευση» είπε η παρουσιάστρια γελώντας.

«Κατάλαβα εγώ, τελειώσαμε, μέχρι εκεί. Δεν μπορείς παραπέρα, δεν επιτρέπεται» είπε ο ηθοποιός  εξηγώντας παραστατικά πως ο,τιδήποτε περαιτέρω συνιστά σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει γίνει μάρτυρας καταστάσεων παρά το ότι έχει ακούσει και εκείνος τις φήμες.

«Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί νωρίτερα. Είναι Εθνικό Θέατρο, είναι τα λεφτά τα δικά μας. Όλοι ακούγαμε, ξέραμε ότι κάτι γίνεται» είπε ως ηθοποιός και ο ίδιος που πέρασε από το Εθνικό Θέατρο.

Εξήγησε ότι βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν μία γνωστή του τού ζήτησε να της προτείνει δραματική σχολή για την ανιψιά της και προ ημερών -υπό το πρίσμα των εξελίξεων- του έστειλε μήνυμα διερωτώμενη που στέλνει το παιδί.  Όπως είπε δεν της έχει απαντήσει ακόμα.

«Τα κορίτσια αυτά έκαναν πολλά χρόνια για να μιλήσουν γιατί εκείνη την ώρα βλέπεις μπροστά σου έναν μεγάλο θεατράνθρωπο, δάσκαλο στην πραγματικότητα και δεν ξέρεις τι είναι αυτό που συμβαίνει, δεν ξέρεις αν θα καταστραφεί το μέλλον σου. Φταίξαμε όλοι. Αν ήμουν μπροστά θα έπρεπε να μιλήσω. Υπήρξαν συνάδελφοι που ήταν μπροστά και δεν μίλησαν. Έπρεπε να το έχουν κάνει. Γιατί να αφήσεις ένα νέο παιδί να περάσει τα πάνδεινα; Είναι άδικο» είπε.

https://streamable.com/jahmtz