Γρηγόρης Βαλτινός: «Στα social media αποχετεύεται όλη η βλακεία του κόσμου»
Ελλάδα

Γρηγόρης Βαλτινός: «Στα social media αποχετεύεται όλη η βλακεία του κόσμου»

Γρηγόρης Βαλτινός: «Στα social media αποχετεύεται όλη η βλακεία του κόσμου»

«Νομίζω όμως πως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους δικαστές, τους αστυνόμους, τους κριτές»

Ο Γρηγόρης Βαλτινός μίλησε στην εκπομπή Dot. για το #metoo.

«Δεν είναι όλο το θέατρο έτσι, όπως δεν είναι και όλη η κοινωνία έτσι. Υπάρχουν και σε άλλους χώρους τέτοια κρούσματα. Με ενόχλησε με το #metoo που έβγαινε ο καθένας και έλεγε την άποψή του και στήθηκαν λαϊκά δικαστήρια. Κάτι το οποίο απέφευγα και θα αποφύγω και σήμερα εδώ.

Οι υποθέσεις βρίσκονται εκεί που πρέπει και θα αναλυθούν, θα εξιχνιαστούν.

Σίγουρα αυτοί οι άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί ήταν ταλαντούχοι, πρόσφεραν στο θέατρο και αυτό είναι ακόμα πιο λυπηρό και ακόμα πιο θλιβερό.

Νομίζω όμως πως πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τους δικαστές, τους αστυνόμους, τους κριτές και να μην παίξουμε το παιχνίδι των social media, που ο καθένας είτε γράφει σε ένα tweet την άποψη του, είτε βγαίνει στην τηλεόραση και καταδικάζει και αφορίζει και πολλά άλλα.

Είναι κάτι που μας έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα, κάτι που μπορεί να αφήσει θετικό αποτύπωμα στο τέλος, γιατί κάποιοι άνθρωποι που έχουν κάποια ροπή, κάποια συνήθεια, κάποια αγένεια, κάποιο κακό χαρακτήρα, τον οποίο πληρώνουν τώρα θα είναι πιο προσεκτικοί.

Αυτό είναι καλό, είναι θετικό», είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναφερόμενος στις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου.

«Στα social media αποχετεύεται όλη η βλακεία του κόσμου»

«Υπάρχει κορονοϊός; Μερικοί λένε ότι δεν υπάρχει… Δεν υπάρχουν πεθαμένοι, δεν υπάρχει εμβόλιο, δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι, δεν υπάρχουν άρρωστοι, όλο αυτό είναι ένας μύθος! Δεν τα έχετε ακούσει;», ρώτησε ο ηθοποιός τους παρουσιαστές και συνέχισε:

«Ξέρω ότι αυτό που θα πω την άλλη μέρα που θα βγει η εκπομπή θα αρχίσουν να γράφουν ότι είμαι άνθρωπος της κυβέρνησης, ότι πάω για Υπουργός Υγείας, θα με βρίζουν, θα λένε να αρρωστήσω, να πεθάνω και τέτοια. Είναι όλη αυτή η κακώς εννοούμενη δημοκρατία των social, η οποία επιτρέπει στον καθένα να δείχνει το επίπεδο του και τη μόρφωσή του. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το εμβόλιο, αυτό πιστεύω.

Δηλαδή όποιος νομίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι αυθαίρετο, νομίζω ότι θα πρέπει να βγει και από την κοινωνία. Όταν επιλέγεις να είσαι σε ένα κοινωνικό σύνολο, να το χρησιμοποιείς και να σε χρησιμοποιεί, να εργάζεσαι, να βγάζεις χρήματα, δεν μπορείς να μπαινοβγαίνεις όποτε θέλεις.

Είμαστε όλοι μαζί και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα όλοι μαζί., αυτό έχουμε επιλέξει να είμαστε όλοι μαζί και πρέπει όλοι μαζί να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.  Πολλές φορές μπερδεύουμε τη δημοκρατία με την ασυδοσία, με την αναρχία. Πράγματα που δεν αρχίζουν καν από “δ”», σχολίασε για την πανδημία.

Για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Είναι ένα πολύ δυνατό μέσο αλλά έχει δοθεί στα χέρια όλων και ο καθένας μπορεί να μπει μέσα και να γράψει ότι θέλει, καλώς ή κακώς δεν μπορείς να κάνεις λογοκρισία. Από την άλλη μεριά είναι και μέσον αυτό που προβάλλει, εκβάλλει, αδειάζει, αποχετεύει όλη την ανθρώπινη βλακεία πολλές φορές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με θλίβουν πολύ όλα αυτά σε θέματα γενικά όπως είναι ο κορονοϊός και πάρα πολύ επικίνδυνα, η οποιαδήποτε βλακεία γραφτεί γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνη και αυτή».