Γρηγόρης Βαλτινός: «Τα ριάλιτι εθίζουν τον κόσµο στο κουτσοµπολιό και την κατινιά»
Ελλάδα

Γρηγόρης Βαλτινός: «Τα ριάλιτι εθίζουν τον κόσµο στο κουτσοµπολιό και την κατινιά»

Γρηγόρης Βαλτινός: «Τα ριάλιτι εθίζουν τον κόσµο στο κουτσοµπολιό και την κατινιά»

Ο ηθοποιός τα είπε όλα

Ο Γρηγόρης Βαλτινός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη και αναφέρθηκε στο κίνημα του #MeToo αλλά και το τηλεοπτικό προσκήνιο έτσι όπως διαμορφώνεται με την πληθώρα των ριάλιτι.

Το 2022 ήταν η χρονιά κατά την οποία το κίνηµα «#MeToo» πήρε παγκόσµια τεράστιες διαστάσεις. Θέλω τη δική σας θέση.

Ηταν κάτι που θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς κάποια στιγµή. Θεωρώ όµως µεγάλη αδικία το ότι επικεντρώθηκε στο θέατρο, αν και το καταλαβαίνω, γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται µε το θέαµα και είναι στην πρώτη γραµµή της δηµοσιότητας δίνουν πολλή τροφή στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης. Πρέπει όµως να είµαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε επιπόλαια συµπεράσµατα.

Τι εννοείτε;

Εννοώ ότι είµαι κάθετα αντίθετος στα λαϊκά δικαστήρια, γιατί κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και εξ αυτού έχουν φτάσει στη ∆ικαιοσύνη, αλλά πλέον θα αποφανθεί αυτή. Κοντός ψαλµός, αλληλούια.

Είστε στον χώρο περίπου 40 χρόνια και είστε ένας πολύ γοητευτικός άνδρας. Είχατε ζήσει ποτέ στην αρχή της καριέρας σας παρόµοιες καταστάσεις;

Όχι και, όποτε αισθανόµουν κάτι στην ατµόσφαιρα, είτε το γύριζα στην πλάκα είτε «έκοβα λάσπη».

Πώς σας φαίνεται η επιστροφή στα ριάλιτι;

Τα ριάλιτι πάντα µου δηµιουργούσαν πολύ σοβαρό προβληµατισµό κι αυτό γιατί απασχολούν πολύ τον κόσµο, αποµακρύνοντάς τον από τα σοβαρότερα προβλήµατα. Είναι χαµένος χρόνος από τη ζωή µας και µας αποσπά από ποιοτικές ασχολίες, που µας είναι απαραίτητες για να προχωρήσουµε τον εαυτό µας και τη χώρα µας µισό βήµα πιο µπροστά. Βέβαια, καταλαβαίνω γιατί γίνονται: Γιατί η µια εκποµπή δίνει τροφή και υλικό στην άλλη και αυτό µας αποσπά από την ουσία των πραγµάτων. Έχουµε καταντήσει η µία εκποµπή να σχολιάζει τι ειπώθηκε στην άλλη. Είναι κάτι που εµένα προσωπικά µου δηµιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβληµα, γιατί εθίζει τον κόσµο στο κουτσοµπολιό και την κατινιά.