Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Η ωραιότερη τηλεοπτική μου εμπειρία ήταν…»
Ελλάδα

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Η ωραιότερη τηλεοπτική μου εμπειρία ήταν…»

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Η ωραιότερη τηλεοπτική μου εμπειρία ήταν…»

Το κοινό του με τη… Madonna, η σύμπραξη με τον συμπέθερό του, η Δήμητρα Παπαδοπούλου και η συγκίνηση για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ήταν καλεσμένος της εκπομπής “Αυτός και ο άλλος” στην ΕΡΤ με αφορμή τα 30 χρόνια παρουσίας των “Άγαμων θυτών”.

Η παρουσία του στο στούντιο της εκπομπής έφερε σίγουρα αναμνήσεις αφού στο ίδιο μέρος γυρίστηκε η σειρά του Mega “Είμαστε στον αέρα”, η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Ιεροκλή ως ηθοποιού.

Όπως διηγήθηκε ξεκίνησε στην τηλεόραση κάνοντας τον πολιτιστικό συντάκτη σε εκπομπή του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

“Ήταν η ωραιότερη τηλεοπτική μου εμπειρία” είπε για τη σειρά ο ηθοποιός. “Είχα σκηνοθετήσει αλλά δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ και ήταν μαγικό” εξήγησε.

“Πάντα θέλω να παίζω στην τηλεόραση. Δεν θεωρώ ότι είμαι φύσει κωμικός ηθοποιός” δήλωσε εξηγώντας γιατί προτιμά τους δραματικούς ρόλους. “Μακάρι να γίνουν καλές δουλειές για την τηλεόραση” ήταν η ευχή του.

https://streamable.com/i3y6f8

“Οι Άγαμοι Θύται είναι όλη μου η ζωή” ξεκίνησε να λέει ο ηθοποιός για να διηγηθεί πώς “στρατολόγησε” τα μέλη του ιδιότυπου αυτού μουσικού θιάσου.

“Τότε φέραμε το πρώτο χειλόφωνο, το μικρόφωνο της Madonna. Δε με βόλευε το κανονικό μικρόφωνο, η ψείρα δε με βόλευε. Το χρυσοπληρώσαμε. Δούλεψα 25 μεροκάματα” είπε.

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι τίποτα δεν είναι αυτοσχεδιασμός στους “Άγαμους Θύτες” ούτε καν η διάσημη γιαγιά και μάλιστα τα μέλη τους ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Ιεροκλή. Μάλιστα μια φορά ο Δημήτρης Σταρόβας θέλησε να παραβεί τους κανόνες αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο ηθοποιός συγκινήθηκε όταν η κουβέντα ήρθε στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έκανε ένα πέρασμα από το γκρουπ αλλά δεν θέλησε να συζητήσει παραπάνω για τον πρόωρο χαμό του.

“Με στεναχωρεί δεν θέλω να επεκταθώ” είπε.

“Η Δήμητρα Παπαδοπούλου τα δύο τελευταία χρόνια μας έγραψε κείμενα. Εγώ θα ήθελα να παίξει κιόλας. Την παρακαλάω αλλά δεν. Γύρισε και μου είπε πώς με κατάφερες και έγραψα;”

https://streamable.com/adzl39

“Στην Αθήνα μας έφερε ο Γιώργος Νταλάρας. Ήρθε και μας είπε ότι θέλει να παίξουμε μαζί. Το θεώρησα παντελώς παράλογο. Ήμασταν μερικά τσογλάνια που κάναμε κάτι που ήταν ενδιαφέρον. Αλλά ο Νταλάρας ήταν το απόλυτο πρώτο όνομα, γέμιζε τα στάδια. Του είπα με θράσος ότι δεν κολλάμε. Κανονικά έπρεπε να μου δώσει δυο φάπες. Έκανε ό,τι του είπα. Ήταν σε όλη τη συνεργασία άψογος. Το υπηρέτησε με τον πιο τρυφερό τόνο” είπε για τη συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα.

“Αν είχαμε σταθερούς συνεργάτες θα είχαμε διαλυθεί” είπε για το πώς διατηρήθηκαν 30 χρόνια οι “Άγαμοι Θύτες” αποδίδοντας  την επιβίωσή τους στο γεγονός ότι είναι ένα σχήμα στο οποίο κάθε φορά μπαίνουν νέοι καλλιτέχνες.

Ο Ιεροκλής μίλησε για την παράσταση “Το τάβλι” και αναφέρθηκε ότι συμπέθερός του, ο Δημήτρης Καλλιοντζής που είναι ερασιτέχνης ηθοποιός έπαιξε στην παράσταση.

https://streamable.com/j1qz2s

Ο ηθοποιός έκανε μια μεγάλη αναδρομή στο παρελθόν του όταν σε μικρή ηλικία οι γονείς του μετανάστευσαν στην Αυστραλία και ο ίδιος μοιράστηκε στιγμές από το 28ήμερο ταξίδι με πλοίο στην επιστροφή στην Ελλάδα στα 6 του.

Ακούστε πώς περιέγραψε τις πρώτες εικόνες του Πειραιά και της Ομόνοιας όταν πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος.

https://streamable.com/55uow2