Όταν η Κική Σεγδίτσα περιέγραφε τους έρωτες της Αλίκης Βουγιουκλάκη
Ελλάδα

Όταν η Κική Σεγδίτσα περιέγραφε τους έρωτες της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Όταν η Κική Σεγδίτσα περιέγραφε τους έρωτες της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε τη συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο. Η κοσμικογράφος Κική Σεγδίτσα ξεχώρισε στον χώρο, αλλά και στη συγγραφή και το σενάριο επί πέντε ολόκληρες δεκαετίες. Η συγγραφέας έζησε από κοντά τη λαμπερή εποχή του ’60 και του ’70, όταν ο ελληνικός κινηματογράφους βίωνε την πιο ένδοξή του περίοδο. Βρέθηκε λοιπόν πλάι στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, περισσότερο από πολλούς άλλους συναδέλφους της. Για την ακρίβεια περιγράφει πως έμεινε μαζί της επί δυο μήνες, μέρα – νύχτα, όταν εκείνη ήταν ακινητοποιημένη στο κρεβάτι. Η Αλίκη ήταν έγκυος στον μονάκριβο γιο της και οι γιατροί της είχαν συστήσει ξεκούραση.

“Έζησα πολύ κοντά στην Αλίκη. Συγκλονίζομαι καμιά φορά. Έχω επαναπαυθεί βλέποντας τις ταινίες και πιστεύω ότι δεν έχει φύγει η Αλίκη” έλεγε τότε, πριν από 11 ολόκληρα χρόνια, στην Ελεονώρα Μελέτη και τον “Πρωινό Καφέ” με τον οποίο συνεργάστηκε στην τηλεόραση.  “Έπειτα είναι τα αδέρφια της που την κρατούν τόσο ζωντανή” προσέθετε.

Οι έρωτες της Αλίκης

Στο αφιέρωμα εκείνης της εκπομπής, η Κική Σεγδίτσα περιέγραφε τους μεγάλους έρωτες της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας.  Μιλούσε λοιπόν για τον έρωτα του διαδόχου του θρόνου τότε, Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όπως είπε, οι δημοσιογράφοι “μυρίστηκαν” το θέμα, καθώς ο Κωνσταντίνος άκουγε συνεχώς τραγούδια της μεγάλης πρωταγωνίστριας. “Έγινε μεγάλη αναστάτωση. Η Αλίκη το σατίριζε πάντα και έλεγε “εγώ μπορούσα να γίνω βασίλισσα και δεν έγινα”” έλεγε τότε η Κική Σεγδίτσα.

Η κοσμικογράφος ωστόσο πρόσθετε πως ήταν αδύνατο για την ηθοποιό να μείνει σε μια τέτοια σχέση. “Η Αλίκη είδε ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει τον πόλεμο που της γινόταν από τα ανάκτορα” σχολίαζε τότε.

Από το αφιέρωμα που θα δείτε παραπάνω, δεν έλειπε φυσικά και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως σχολίαζε εκείνη την εποχή η Κική Σεγδίτσα: