Κώστας Αναγνωστόπουλος: Τι είπε για την εμπειρία του, όταν ήρθε αντιμέτωπος με πειρατές;
Ελλάδα

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Τι είπε για την εμπειρία του, όταν ήρθε αντιμέτωπος με πειρατές;

Κώστας Αναγνωστόπουλος: Τι είπε για την εμπειρία του, όταν ήρθε αντιμέτωπος με πειρατές;

Η απόπειρα εισβολής σε καράβι που εργαζόταν

Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για την ιδιότητά του ως πρώην μισθοφόρος σε καράβια.

Η αγάπη του για την περιπέτεια και οι χαμηλοί μισθοί στην Ελλάδα, του έδωσαν την ιδέα να εργαστεί ως security σε ταξίδια πλοίων, καθώς τα μεροκάματα έφταναν και τα 400€ τότε.

Ο ρόλος του μισθοφόρου είναι να προστατεύει ένα πλοίο από πιθανές πειρατικές επιθέσεις και ο Κώστας Αναγνωστόπουλος εξήγησε πώς οργανώνουν τις επιχειρήσεις τους οι πειρατές, ώστε να εισβάλουν στα πλοία και τι κινήσεις ακολουθεί το πλήρωμα για να τους αντιμετωπίσει.

“Με το που δούμε πειρατές, κάνεις επίδειξη του οπλισμού σου”, ανέφερε.

Σε περίπτωση που καταφέρουν και κάνουν έφοδο στο καράβι, το πλήρωμα σπεύδει στο δωμάτιο πανικού, περιμένοντας τις ένοπλες δυνάμεις.

Ωστόσο, εάν τυχόν πιαστεί κάποιο άτομο όμηρος, τα πράγματα περιπλέκονται, καθώς οι αρχές είναι τρομερά δύσκολο να επέμβουν, αφού οι πειρατές ξεκινούν τις διαδικασίες για λύτρα.

https://streamable.com/3j465

Στη συνέχεια μοιράστηκε την εμπειρία που είχε το 2011 με πειρατές, όταν σε περιστατικό επίθεσης, έριξε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη προειδοποιητικές βόλες, κατορθώνοντας έτσι να απομακρύνουν τους επίδοξους πειρατές.

“Καταλαβαίνεις που είσαι και τι κάνεις. Δεν πας να πεις: πάω να πεθάνω”, είπε.

Τέλος, ανέφερε πως του έχει γίνει πρόταση για το All Star Survivor και πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με αρκετά παιδιά που γνώρισε στο παιχνίδι επιβίωσης.

“Μας ενώνει κάτι πολύ δυνατό που ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει”, ανέφερε.

https://streamable.com/sgyya