Κώστας Καζάκος: «Όταν αποφάσισα να κάνω νέα οικογένεια μετά την Τζένη, έφαγα ξύλο. Θεώρησαν ότι την πρόδωσα»
Ελλάδα

Κώστας Καζάκος: «Όταν αποφάσισα να κάνω νέα οικογένεια μετά την Τζένη, έφαγα ξύλο. Θεώρησαν ότι την πρόδωσα»

Κώστας Καζάκος: «Όταν αποφάσισα να κάνω νέα οικογένεια μετά την Τζένη, έφαγα ξύλο. Θεώρησαν ότι την πρόδωσα»

Μία σπάνια εξομολόγηση του σπουδαίου θεατράνθρωπου

Σπάνιες και όλες ανεκτίμητες είναι οι φορές που ο Κώστας Καζάκος επιλέγει να εμφανίζεται στην τηλεόραση.

Ένας άνθρωπος με μακρά πορεία στο θέατρο, με λόγο που μαγεύει καθότι προοριζόταν αρχικά για φιλόλογος και που αντί να αφιερωθεί στις σχολικές αίθουσες τον ανακάλυψε ο Κάρολος Κουν και η ιστορία μετά είναι γνωστή.

Στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» συνάντησε τον σπουδαίο θεατράνθρωπο η Λένα Αρώνη και το Art Week, το θέατρο που έχτισε με την αείμνηστο ηθοποιό με κόπους ζωής και μεράκι για να στεγάσει τα καλλιτεχνικά τους «παιδιά», παραστάσεις που έμειναν με χρυσά γράμματα στην ιστορία, όπως το «Διαμάντια και μπλουζ».

Στον διάβα του είχε την τύχη να συνεργαστεί με κορυφαίες προσωπικότητες του θεάτρου και ανάμεσά τους ξεχωρίζει τον Κάρολο Κουν.

«Ήταν ένας άνθρωπος πλήρης με αδυναμίες προβλήματα, όταν έκανε τη δουλειά του ήταν η ευγένεια προσωποποιημένη και η αγάπη, όχι η χριστιανική αγάπη, ότι το υψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει η αγάπη είναι η ανάγκη που έχεις να μεταδώσεις αυτό που ξέρεις στους άλλους, η ουσία της αρετής».

Το κοινό λάτρευε το δίδυμο «Καρέζη-Καζάκος» και ο ίδιος εξηγεί τους λόγους.

«Υπήρχε μία καθαρή επαφή με τον κόσμο, ειλικρινής, ανιδιοτελής, ούτε να κερδοσκοπήσουμε, ούτε να πλουτίσαμε, καλά περάσαμε τη ζωή μας αλλά ό,τι βγάλαμε την εποχή των παχιών αγελάδων πάλι τα έφαγε το θέατρο. Το θέατρο δεν μπορεί να σε κάνει πλούσιο, βοήθησε κάποιους ηθοποιούς ο κινηματογράφος».

Πάνω στην απόλυτη επιτυχία στο απόγειο της δόξας, όμως, η Τζένη αρρώστησε…

«Όταν αρρώστησε η Τζένη και πέθανε με ρωτούσαν αν λυπάμαι. Τι να λυπηθώ; Πέρασε μία ζωή μακάρι να τη ζούσανε όλες οι Ελληνίδες, τιμήθηκε αγαπήθηκε πέρασε καλά, δοξάστηκε» δήλωσε.

Και όταν εκείνη έφυγε πια για τη γειτονιά των αγγέλων και εκείνος ύστερα από χρόνια αποφάσισε να ξαναφτιάξει τη ζωή του, συνάντησε σκληρότητα από την κοινή γνώμη.

«Όταν αποφάσισα να κάνω νέα οικογένεια μετά την Τζένη, έφαγα ξύλο. Διότι δεν ήταν εύκολο να κατανοηθεί αλλά μπορούσα να κάτσω να εξηγώ; Και θεωρήθηκε ότι πρόδωσα τη σχέση μου με την Τζένη.  Αλλά δεν μπορείς να την προδώσεις αφού την κουβαλάς» υπογράμμισε.