Κώστας Σπυρόπουλος: Η αλλαγή στο look μετά την καραντίνα και τα ποιήματα του Σεφέρη
Ελλάδα

Κώστας Σπυρόπουλος: Η αλλαγή στο look μετά την καραντίνα και τα ποιήματα του Σεφέρη

Κώστας Σπυρόπουλος: Η αλλαγή στο look μετά την καραντίνα και τα ποιήματα του Σεφέρη

Ποια αποσπάσματα του σπουδαίου Έλληνα ποιητή περιγράφουν την ελληνική πραγματικότητα;

Ο Κώστας Σπυρόπουλος βγήκε από το σπίτι του με ανανεωμένο look και πολλές σκέψεις που αφορούν την Ελλάδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Μάλιστα, για να εκφράσει τα όσα υπάρχουν στο μυαλό του για τα όσα βιώνει η πατρίδα μας αυτές τις δύσκολες ημέρες χρησιμοποίησε αποσπάσματα από ποιήματα του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Γιώργου Σεφέρη.

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας έκοψε τα μαλλιά του και μίκρυνε το μούσι του, ανανεώνοντας την εμφάνισή του και δείχνοντας 10 χρόνια νεότερος.

Η ανάρτησή του:

“Βγαίνοντας από την καραντίνα… κουρεμένος… άκουγα περί κορονοϊού… πολιτισμού και άλλων… τινών και μου ήρθε στο μυαλό αυτό: Ανήκω σε μια χώρα μικρή.

‘Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή.

Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Δέχτηκε τις αλλοιώσεις που δέχεται καθετί ζωντανό, αλλά δεν παρουσιάζει κανένα χάσμα. Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά· κανόνας της είναι η δικαιοσύνη.

Σ’ αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται. Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα, κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας.

Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα’.

Αποσπάσματα από τον λόγο του Γιώργου Σεφέρη,κατά την απονομή,του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας/Στοκχόλμη 10 Δεκεμβρίου 1963″, έγραψε ο ηθοποιός.

Η ανάρτησή του:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Βγαίνοντας από την καραντίνα…κουρεμένος…άκουγα περί κορωνοιού…πολιτισμού και άλλων…τινών και μου ήρθε στο μυαλό αυτό:Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να μιλιέται. Δέχτηκε τις αλλοιώσεις που δέχεται καθετί ζωντανό, αλλά δεν παρουσιάζει κανένα χάσμα. Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά· κανόνας της είναι η δικαιοσύνη…………………………………………………………..σ ‘αυτό τον κόσμο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται.Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα, κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος.Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε. Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα…/Αποσπάσματα από τον λόγο του Γιώργου Σεφέρη,κατά την απονομή,του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας/Στοκχόλμη 10 Δεκεμβρίου 1963/#greece🇬🇷 #sweeden #poetry #literature #poet

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κώστας Σπυρόπουλος (@kostasspyropoulosreal) στις