Κωστής Μαραβέγιας: “Ίσως είναι μήνυμα αυτό ότι πρέπει να αραιώσουμε, να αποκεντρωθούμε…”
Ελλάδα

Κωστής Μαραβέγιας: “Ίσως είναι μήνυμα αυτό ότι πρέπει να αραιώσουμε, να αποκεντρωθούμε…”

Κωστής Μαραβέγιας: “Ίσως είναι μήνυμα αυτό ότι πρέπει να αραιώσουμε, να αποκεντρωθούμε…”

Η οπτική του γωνία στο επιμύθιο του κορονοϊού

Μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση είχε στο σημερινό “Καλό Μεσημεράκι” ο Νίκος Μουτσινάς και φυσικά αναφερόμαστε στον Κωστή Μαραβέγια.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής ξεκίνησε να τραγουδά την “Καραντίνα Παγκράτι” που είναι και ο τίτλος της εκπομπής του που ξεκίνησε στο Instagram για τις μέρες της απομόνωσης.

Ο Κωστής περιέγραψε το πώς βιώνει την καραντίνα αλλά έστειλε και το δικό του μήνυμα στο πώς πρέπει να μας αφυπνίσει αυτή η πρωτάκουστη κρίση της πανδημίας.

Η έντονη ανάγκη του για εσωστρέφεια και ενδοσκόπηση βρήκε ανταπόκριση στο κάλεσμα να μείνουμε σπίτι και η πρωταρχική του αντίδραση ήταν θετική. Ωστόσο, όσο περνούσαν οι μέρες η έλλειψη επαφής με τον κόσμο άρχισε να τον ενοχλεί.

“Εγώ πριν από την καραντίνα ήμουν σε μια θάλασσα κοινωνικότητας. Δηλαδή υπερβολικών εξόδων και είχα μια εσωτερική ανάγκη να απομονωθώ, να κάνω έναν μικρό ασκητισμό, να συγκεντρωθώ , να κάνω να αφουγκραστώ να εμπνευστώ. Και ήρθε η καραντίνα και είπα ‘τέλεια, αυτό που ήθελα'”.

“Μετά από μια βδομάδα έχω να σου πω το μετάνιωσα φρικτά διότι χωρίς τη φασαρία της γειτονιάς, χωρίς τα μπαρ τα ανοιχτά, χωρίς τον ιδρώτα του διπλανού, χωρίς πράγματα καθημερινά κατάλαβα ότι δεν είναι ζωή ακριβώς”, πρόσθεσε.

Ακόμη, επεσήμανε ότι ο συνωστισμός στα μητροπολιτικά κέντρα των χωρών φέρνει προβλήματα και ίσως η επέλαση του Covid-19 είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε στάση ζωής και να έρθουμε ξανά σε επαφή με τη φύση και το περιβάλλον.

“Ίσως είναι μήνυμα αυτό ότι πρέπει να αραιώσουμε, να αποκεντρωθούμε, να βρούμε νέους τρόπους με το περιβάλλον να έρθουμε κοντά. Κάπως σαν να μπούχτισε το πράγμα”.

Τι είπε για τα φαγητά που του μαγειρεύει η Τόνια Σωτηροπούλου;

https://streamable.com/aatr4f