Κυριάκος Μητσοτάκης: Θεοφάνεια στην Αμερική με τη Μαρέβα
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θεοφάνεια στην Αμερική με τη Μαρέβα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θεοφάνεια στην Αμερική με τη Μαρέβα

Φωτογραφικό υλικό από το ταξίδι του πρωθυπουργού

Στο Τάρπον Σπρινκς, την πολυπληθέστερη ελληνική κοινότητα της Φλόριντα γιόρτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα την ημέρα των Θεοφανείων, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Χιλιάδες Έλληνες ήταν εκεί και παρακολούθησαν τη λειτουργία σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα καθώς μετά από 100 χρόνια έχουμε εδώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

«Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου, που μου δίνεται η δυνατότητα να βρίσκομαι μαζί σας, αυτή την πολύ σπουδαία ημέρα, για την Ορθοδοξία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε ούτε ο εκείνος ούτε η σύζυγός τους να ανάψουν κεράκι στον ναό.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε με έμφαση στον ελληνισμό στο Τάρπον Σπρινκς, που βρίσκεται, σε αυτή την πόλη της Αμερικής, πάνω από έναν αιώνα.

«Από τους πρώτους σφουγγαράδες από την Κάλυμνο, τη Χάλκη και τη Σύμη ήρθαν και έκαναν την Αμερική σπίτι τους, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν τη Μητέρα Πατρίδα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το αόρατο βήμα που ένωνε πάντα τους Έλληνες με την πατρίδα μας», τόνισε.

Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χαρούμενος και συγκινημένος που του δίνεται η ευκαιρία στο Τάρπον Σπρινκς να συγχαρεί τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

«Τον γνωρίζω προσωπικά, είναι σπουδαίος και όπως λέει το όνομά του φέρνει την ελπίδα για καλύτερες ημέρες στον Ελληνισμό εδώ και παντού στον κόσμο», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi