Λάμπης Λιβιερατος: «Έχω μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη που πέρασα. Στο ψυχιατρείο πήγα για να προστατευτώ»
Ελλάδα

Λάμπης Λιβιερατος: «Έχω μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη που πέρασα. Στο ψυχιατρείο πήγα για να προστατευτώ»

Λάμπης Λιβιερατος: «Έχω μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη που πέρασα. Στο ψυχιατρείο πήγα για να προστατευτώ»

Πώς διαχειρίζεται την ταμπέλα που του «κόλλησε» η κοινωνία;

Τον Λάμπη Λιβιεράτο υποδέχτηκε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή Dot.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον τραγουδιστή να μιλά ανοιχτά για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη αλλά και τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Άδραξε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το τοπίο με γνώμονα αποκλειστικά τα παιδιά του και την προστασία τους μπροστά στο τι διαβάζουν για εκείνον στο διαδίκτυο.

Η κοινωνία είναι σκληρή και το άσχημο πρόσωπό της το είδε κι εκείνος. Οι ταμπέλες συγκεκριμένες που του έχουν «κολλήσει» αλλά δεν πτοείται γιατί μέσω της διαδικασίας που υποβλήθηκε κατάφερε σήμερα να πατά γερά στα πόδια του.

Μάλιστα αναφέρθηκε ανοιχτά στην περιπέτειά του και όπως είπε ότι η καραντίνα και ο εγκλεισμός που έφερε τον βρήκαν «αρκετά προπονημένο».

«Ο καθένας μέσα του πρέπει να κάνει μέσα του την προσωπική του δουλειά για να το δει σαν ευκαιρία να συνεχίσει μετά πιο δυνατό. Με βρήκε αρκετά προπονημένο αυτή η ιστορία και φρόντισα να το μεταλαμπαδεύσω και στους δικούς μου ανθρώπους.  Με καταδιώκει αυτή η ιστορία, το προσπερνάω αλλά επειδή έχω και παιδιά -και θέλω να κατανοήσουν πλήρως τι είναι αυτό που έχω περάσει- κι όταν γκουγκλάρει κανείς το όνομά μου βγάζει “Λιβιεράτος – ψυχιατρείο”, δεν θέλω να νομίζουν ότι ο πατέρας τους είναι τρελός, είναι λάθος αυτό. Υπάρχει αυτό το τεράστιο λάθος της κοινωνίας ότι υπάρχει η σύνδεση του ψυχιατρείου με τους τρελούς γιατί αποτρέπει ανθρώπους με προβλήματα να ζητούν βοήθεια. Με τη σωστή βοήθεια ξεπερνάς το πρόβλημα και βγαίνεις πιο δυνατός». υπογράμμισε.

Η κατάθλιψη τού χτύπησε την πόρτα μετά από αρκετές άσχημες συγκυρίες που έτυχαν στον διάβα του. Στην προσπάθειά του να προστατέψει τον εαυτό του και να αποφορτιστεί από το βαρύ φορτίο συμβουλεύθηκε τους ειδικούς γι΄αυτό και νοσηλεύθηκε.

«Έχω μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψη κι που πέρασα. Είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να φοβόμαστε. Στο ψυχιατρείο πήγα για να προστατευτώ. Ένιωθα ότι αυτό που συμβαίνει έξω τόσο πολύ με πίεζε και δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω γιατί δεν είχα κάνει τη διεργασία που έπρεπε για να αντιληφθώ τι γίνεται στη ζωή μου. Μπήκα εκεί, ηρέμησα, πήρα τα φάρμακα που χρειαζόμουν για να ηρεμήσω, έκανα συζητήσεις που έπρεπε».

«Καταστάσεις συγκεκριμένες, άνθρωποι που μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Συνέβησαν πολλά μαζεμένα, έχασα τον αδερφό μου, είχα ένα θέμα με τη δουλειά μου και είπα δεν το αντέχω. Ένιωθα ότι πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου κυρίως για αυτά τα παιδιά».

«Δεν πρέπει να μας νοιάζει τι λέει ο κόσμος αλλά οι άνθρωποι που αξίζει η γνώμη τους» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα είπε στο παρακάτω βίντεο:

https://streamable.com/sqypps