Λευτέρης Παπαδόπουλος: Η ρομαντική ιστορία της γνωριμίας με τη σύζυγό του και ο τρόπος που την «κατέκτησε»
Ελλάδα

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Η ρομαντική ιστορία της γνωριμίας με τη σύζυγό του και ο τρόπος που την «κατέκτησε»

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Η ρομαντική ιστορία της γνωριμίας με τη σύζυγό του και ο τρόπος που την «κατέκτησε»

Τα ταξίδια αυθημερόν για τη Ράια Μουζενίδου και τα τρυφερά λόγια της κόρης του

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος παραχώρησε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη στην Έλενα Κατρίτση. Ο κορυφαίος δημοσιογράφος και στιχουργός μίλησε στην εκπομπή «Προσωπικά» της ΕΡΤ.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στη σύζυγό του, Ράια Μουζενίδου, όσο και στα παιδιά του. Όταν ρωτήθηκε λοιπόν εάν την αγάπησε όσο έπρεπε, σημείωσε:

«Αυτή είναι άλλης κλάσης. Είναι βιοχημικός και σκηνοθέτις του θεάτρου. Ξέρει πολύ περισσότερα γράμματα από εμένα… Έκανε στη Γενεύη βιοχημεία, εδώ έχει ανεβάσει τόσες παραστάσεις, έχει θέατρο δικό της και είναι από οικογένεια υψηλής στάθμης.

Γνώρισε εμένα, παράτησε τη Θεσσαλονίκη που ζούσε υψηλής στάθμης ζωή, για να ζήσει μαζί μου. Αυτό δείχνει πόσο πλατιά αγκαλιά είχε. Μου έδωσε παράσημα αυτή η γυναίκα. Την αγάπησα πάρα πολύ, αλλά μερικές φορές δεν της φέρθηκα όπως άξιζε»

Ωστόσο για το συγκεκριμένο ζευγάρι μίλησε και ο καλός τους φίλος, Γιώργος Λιάνης. Ανάμεσα σε άλλα αποκάλυψε και την αρχή του ειδυλλίου ανάμεσά τους.

«Η Ράια μετά τη Λάσκαρη θεωρείτο η πιο όμορφη Θεσσαλονικιά. Η Ράια ήρθε από τη Σορβώνη και ο Λευτέρης όταν τη γνώρισε συγκρατήθηκε. Έρχεται και μου λέει “είμαι ερωτευμένος με τη Ράια. Είναι μάλλον τσιμπημένη με έναν καθηγητή της Σορβώνης”. Του λέω “Τι είναι η Σορβώνη μπροστά στην Καισαριανή; Βάλε τα τραγούδια σου μία μέρα εκεί που πηγαίνετε να τα παίζουν στο γραμμόφωνο”… Η “Άπονη ζωή” νίκησε κατά κράτος τη Σορβώνη. Έφευγε κάθε μέρα με την τελευταία πτήση και ερχόταν το επόμενο πρωί. Έρωτας κεραυνοβόλος. Το άξιζε και το αξίζει η Ράια αυτό». 

Δείτε το βίντεο με όσα δήλωσε για την αγαπημένη του σύζυγο.

https://streamable.com/snat63

Ανάμεσα σε άλλους για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, μίλησε και η κόρη του Υακίνθη. Η ίδια δεν συνηθίζει να μιλά δημόσια και να δίνει συνεντεύξεις, παρόλα αυτά μίλησε για το πώς είναι ως πατέρας και πόσο πολύ τον αγαπά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

https://streamable.com/nycbks