Λευτέρης Πετρούνιας: Επέστρεψε ο «βασιλιάς» των κρίκων στην Ελλάδα
Ελλάδα

Λευτέρης Πετρούνιας: Επέστρεψε ο «βασιλιάς» των κρίκων στην Ελλάδα

Λευτέρης Πετρούνιας: Επέστρεψε ο «βασιλιάς» των κρίκων στην Ελλάδα

Και οι αιχμές του προς την κυβέρνηση

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά τον θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης της Βασιλείας.

Ο θρύλος των κρίκων, που εντυπωσιάζει κάθε φορά με τα ασύλληπτα κατορθώματά του, γύρισε στην πατρίδα φορώντας στο στήθος του το πέμπτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στην διοργάνωση, γεμάτος καμάρι που έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες.

Απλός και προσιτός όπως πάντα δεν δίστασε να υπογράψει και αυτόγραφα σε θαυμαστές του που βρέθηκαν εκεί.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κορυφαίος αθλητής έβαλε στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε για το που αφιερώνει το μετάλλιο ανέφερε «στην Ελλάδα, στην οικογένειά μου και στους απλήρωτους εδώ κι επτά μήνες συναθλητές μου» αφήνοντας αιχμές προς τους ιθύνοντες του Αθλητισμού στην κυβέρνηση, παρουσία παράλληλα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Είναι ξεκάθαρα αφιερωμένο στην οικογένειά μου, αλλά πάνω από όλα είναι στην Ελλάδα και τους Έλληνες και στους αθλητές που είναι πίσω μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και σε εμένα και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην συνεχίσει τα λάθη της παλιάς διοίκησης. Χάρη στους χορηγούς που έχω μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση χωρίς χορηγούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/xidg07

Φωτογραφίες: NDP