Μάρα Μεϊμαρίδη: Ετοιμάζει τη συνέχεια των «Μαγισσών της Σμύρνης»
Ελλάδα

Μάρα Μεϊμαρίδη: Ετοιμάζει τη συνέχεια των «Μαγισσών της Σμύρνης»

Μάρα Μεϊμαρίδη: Ετοιμάζει τη συνέχεια των «Μαγισσών της Σμύρνης»

Πότε θα είναι έτοιμο το βιβλίο;

Το επόμενο εκδοτικό της βήμα κάνει η Μάρα Μεϊμαρίδη, που 18 χρόνια μετά τις πολύ επιτυχημένες “Οι Μάγισσες της Σμύρνης”, ετοιμάζει τη συνέχεια αυτής της ιστορίας.

Όπως αποκάλυψε η ίδια μιλώντας αποκλειστικά στο youfly.gr μέχρι το τέλος του 2020 το νέο βιβλίο με τίτλο “Κατίνα 1922- 1925” θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Η υπόθεση παρακολουθεί τη ζωή της κεντρικής ηρωίδας Κατίνας Καραμάνου στα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Όπως ανέφερε, “το καινούριο βιβλίο ξεκινά την διήγηση εδώ και περιγράφει τη ζωή της Κατίνας Καραμάνου από το 1922 έως το 1925. Αγοράζεται ένα σπίτι στην Αίγινα να στεγάσει την οικογένεια που είναι πολυμελής. Η μάνα Ευταλία, η θεία Φούλα, η εξαδέλφη Δέσποινα και τα παιδιά. Τιμωρημένη από την Αττάρτη, επειδή σκότωσε τον τελευταίο της σύζυγο και την ερωμένη του η Κατίνα στρέφεται στην δαιμονική μορφή της Βαλιντέ. Εδώ στην Αίγινα γνωρίζει και ερωτεύεται τον Δημήτριο Μαντζώρο, ένα Κερκυραίο που έρχεται καθηγητής στο Γυμνάσιο του νησιού. Ο Δημήτριος έχει ένα σκοτεινό παρελθόν. Η μητέρα του τον εγκατέλειψε στα εννιά του χρόνια, η αρραβωνιαστικιά του δολοφονήθηκε την ημέρα του γάμου τους, ο ίδιος ήταν μπλεγμένος με τον Κάιζερ και το Γερμανικό εσπιονάζ στην απαρχή του Μεγάλου Πολέμου. Εξαιρετικός λόγιος όμως και πολύ γοητευτικός, η Κατίνα τον παντρεύεται στην Κέρκυρα, θέλοντας να ρίξει φως στο παρελθόν του”.

Όπως είναι φυσικό, μετά την επιτυχημένη μεταφορά των “Μαγισσών” στο θέατρο, φαίνεται ότι οι “Θεατρικές Σκηνές” βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για να δούμε και την “Κατίνα” στο σανίδι.