Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: «Η εικόνα της Παναγίας έσπασε και ο πατέρας μου αφέθηκε ελεύθερος»
Ελλάδα

Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: «Η εικόνα της Παναγίας έσπασε και ο πατέρας μου αφέθηκε ελεύθερος»

Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου: «Η εικόνα της Παναγίας έσπασε και ο πατέρας μου αφέθηκε ελεύθερος»

Η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου μίλησε στο περιοδικό Gala για το πώς είναι η ζωή της μετά την απώλεια της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει τις δικαστικές εξελίξεις του πατέρα της, Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Τι έκρυβε στην τσέπη της και της έδωσε το σημάδι ότι το… κακό έφυγε;

Ο αριθμός… ορόσημο

“Ο αριθμός 12 μας ένωνε με τη μητέρα μου. Στις 12 Δεκεμβρίου είχε γεννηθεί η μαμά, στις 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι εγώ. Είχαμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Η μαμά λάτρευε τη μόδα κι είχε ανοίξει μπουτίκ στην Ακαδημίας τη δεκαετία του ’60. Θέλαμε να κάνουμε κάτι με τη μόδα και τα ρούχα, αλλά δεν τα καταφέραμε δυστυχώς. Τον Απρίλιο συναντηθήκαμε με τον Απόστολο για να συζητήσουμε κάτι άλλο και καταλήξαμε στο “12 apparel by Maria-Eleni Lykourezou”, δήλωσε εξηγώντας το πώς πήρε την ονομασία η διαδικτυακή της επιχείρηση.

Η Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου απείχε από τα θεατρικά δρώμενα τα τελευταία δυο χρόνια: “Απείχα γιατί δεν ήμουν καλά ψυχολογικά. Δεν έχω πάει να δω ούτε μια παράσταση. Δεν μπορούσα να μπω σε θέατρο, πνιγόμουν. Εμένα ο πόνος μου με κάνει να δημιουργώ. Έτσι όταν πιάνω πάτο, μετά από λίγο σηκώνομαι. Δεν μένω πολύ εκεί και το σκοτάδι που ζω ή έζησα με πόνους που βίωσα κατά καιρούς στη ζωή μου το αντιμετώπισα και το έκανα φως”.

Η σύλληψη του πατέρα της και η σπασμένη εικόνα

Η Μαρία – Ελένη δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνη τη Δευτέρα στο Εφετείο.

“Του είχα ζητήσει από καιρό να με ενημερώσει για να ξέρω ακριβώς για ποιο λόγο βρίσκομαι δίπλα του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτό που έζησα εκείνη τη Δευτέρα στο Εφετείο, όπου περιμέναμε 12 ώρες μέχρι να βγει η απόφαση. Κρατούσα στα χέρια μου ένα κομποσχοίνι της μητέρας μου και είχα στην τσέπη μου μια εικονίτσα με τον Χριστό και την Παναγία που μου είχε δώσει. Η εικονίτσα κλείνει σαν κασετίνα. Δεν την άγγιξα καθόλου κι όταν κάποια στιγμή το απόγευμα έβαλα το χέρι μου να την πιάσω, διαπίστωσα πως είχε σπάσει στη μέση. Και τότε είπα σε ένα φίλο μου “να δεις ότι το κακό έφυγε”. Λίγο αργότερα ο πατέρας μου αφέθηκε ελεύθερος. Έχουμε προστασία, η μάνα μου, ο Θεός, κάτι γίνεται πάντως”.

Σχετικά με το γραφείο του πατέρα της που βγαίνει στον πλειστηριασμό και τα δεδουλευμένα που ζητούν δικαστικώς οι υπάλληλοι, είπε: “Ποτέ δεν αφήσαμε να μας κατατροπώσει κάτι. Ο πατέρας μου μάχεται, παλεύει, δικηγορεί πάρα πολλά χρόνια., έχει το γραφείο 100 χρόνια, τρίτη γενιά, έχει αποδείξει ποιος είναι, η προσωπικότητά του είναι τεράστια και δεν την ορίζουν τα χρήματα. Ο πατέρας μου είναι σταρ, είναι 86 χρονών, θα ασκεί τη δικηγορία μέχρι να φύγει από αυτή τη ζωή. Δουλεύει για να ζήσει.

Τα χρήματα είναι ασφάλεια, αλλά χίλιες φορές να θέλεις να ξεμπλέξεις και να μάχεσαι για να ξαναφτιάξεις τα πράγματα παρά να έχεις παρά να έχεις φάει τα λεφτά του κοσμάκη και να σε βλέπουν και να σε φτύνουν στον δρόμο. Εμείς περπατάμε με το κεφάλι ψηλά, γιατί δεν έχουμε κλέψει από κανέναν κι ό,τι κάναμε το κάναμε με τη δουλειά μας. Γουστάρω που μάχεται και παρά την ηλικία του κι όλα αυτά που έχουν συμβεί είναι εκεί όρθιος, όσο και να τον λιθοβολούν. Δεν θα μας ρίξει κάτι τέτοιο. Σήμερα είναι έτσι και αύριο αλλιώς”.