Μaria Grazia Chiuri: Όσα δήλωσε μετά την επίδειξη Dior στο Καλλιμάρμαρο
Ελλάδα

Μaria Grazia Chiuri: Όσα δήλωσε μετά την επίδειξη Dior στο Καλλιμάρμαρο

Μaria Grazia Chiuri: Όσα δήλωσε μετά την επίδειξη Dior στο Καλλιμάρμαρο

Ενθουσιασμένη με την Ελλάδα

Η κάμερα του Happy Day βρέθηκε στην επίδειξη Dior στο επιβλητικό Καλλιμάρμαρο και αρκετοί εκλεκτοί καλεσμένοι έκαναν δηλώσεις.

«Ο κύριος Dior ήρθε στην Ελλάδα το ’51 και τώρα επιστρέψαμε σε αυτή την σημαντική πόλη. Αυτό που με ενέπνευσε, ήταν ο λόγος που βρήκα στα αρχεία μου 5 χρόνια πριν, όταν φτάσαμε με τον Dior. Οι εικόνες ήταν πολύ δυνατές επειδή υπήρχαν αυτά τα μοντέλα, κάτω από τις Καρυάτιδες στον Παρθενώνα. Το ότι οι Καρυάτιδες είναι ένα στοιχείο της γυναίκας που διατηρεί το κτίριο, μου αρέσει, γιατί είμαι φεμινίστρια. Ήταν όμορφο το ότι όταν έφτασα στην Ελλάδα, άρχισα να καταλαβαίνω περισσότερα για την παράδοση της χώρας αυτής. ‘Ημουν τυχερή που επισκέφτηκα πολλά μουσεία και συνάντησα πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες με τους οποίους συζητήσαμε. Ήταν πολύ κοντά στα δικά μου ερεθίσματα. Είμαι από την Ιταλία, αυτό είναι οικείο για μένα. Τόσο η Ιταλία, όσο και η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Μaria Grazia Chiuri.

«Ταίριαζε πολύ η φετινή κολεξιόν σε αυτό το χώρο. Γιατί να μη δούμε στην Ελλάδα επίδειξη του οίκου Dior; Εφόσον αγγίζει τα όρια της τέχνης, χωρά παντού και την τιμάμε», ανέφερε η Άννα Βίσση.

Τα ρούχα ήταν υπέροχα και ήταν μεγάλη μας τιμή που έγινε όλο αυτό. Ήταν η πρώτη μου φορά σε fashion show, σχολίασε η Μαρία Σάκκαρη.

«Η επίδειξη ήταν καταπληκτική. Τιμήσαμε τον Dior και εκείνος τίμησε εμάς, δύο υπεραξίες», ανέφερε ο Βασίλης Ζούλιας.

«Ένας από τους υψηλότερους οίκους υψηλής ραπτικής στον κόσμο ήρθε εμπνευσμένο από την Ελλάδα, που αποτελεί έμπνευση για όλους, και χρησιμοποίησε Έλληνες τεχνίτες και ελληνικά υλικά για να δημιουργήσει πράγματα που θα ακολουθήσει όλος ο κόσμος. Ζήλεψα το Καλλιμάρμαρο και την παραγωγή», είπε ο Άγγελος Μπράτης.

https://streamable.com/m72nrf