Μαρία Κάλλας: Το ολόγραμμα της θρυλικής σοπράνο σε περιοδεία
Ελλάδα

Μαρία Κάλλας: Το ολόγραμμα της θρυλικής σοπράνο σε περιοδεία

Μαρία Κάλλας: Το ολόγραμμα της θρυλικής σοπράνο σε περιοδεία

Η Μαρία Κάλλας βρίσκεται σε περιοδεία. Μπορεί να πέθανε πριν 41 χρόνια, αλλά ο μύθος της παραμένει ζωντανός. Για το λόγο αυτό, η εταιρία Base Hologram διοργανώνει μια σειρά από συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Η Μαρία Κάλλας, επανέρχεται στη σκηνή με όλο της το μεγαλείο, επιβεβαιώνοντας την αθανασία της τέχνης. Μια 60μελής ορχήστρα εκτελεί μερικές από τις πιο γνωστές μελωδίες που τραγούδησε η Μαρία Κάλλας. Ξαφνικά, η μεγάλη Divina «ζωντανεύει» στη σκηνή, ερμηνεύοντας τα κομμάτια που ακούγονται ζωντανά εκείνη την ώρα από την ορχήστρα. Αυτή η ασυνήθιστη μουσική συνύπαρξη, όχι μόνο εντυπωσιάζει, αλλά κάνει το κοινό να αναρωτιέται για το τι είναι πραγματικό και τι συμβαίνει στη σφαίρα της φαντασίας του.

Πρώτος σταθμός, Βρυξέλλες

Η περιοδεία ξεκίνησε από τις Βρυξέλλες κι αναμένεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με στάσεις σε Γαλλία (Paris και Lyon), Γερμανία (Basel), Ηνωμένες Πολιτείες (Atlanta, Palm Beach, Richardson), Χιλή (Santiago), Αργεντινή (Buenos Aires), Βραζιλία (Porto Alegre, Sao Paulo) και πολλές ακόμη χώρες και πόλεις σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Τα τραγούδια έχουν επεξεργαστεί σε ψηφιακό ήχο, σε ό, τι αφορά τη φωνή της Ελληνίδας σοπράνο και έχει γίνει το απαραίτητο remastering στις αρχικές ηχογραφήσεις. Η εταιρία Base Hologram, παράλληλα με την περιοδεία της Μαρία Κάλλας, διοργανώνει και μια περιοδεία για τον σπουδαίο Roy Orbison. Τους προσεχείς μήνες θα γίνουν «συναυλίες» και της Amy Winehouse από την ίδια εταιρία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί μόνο το γεγονός κι όχι περισσότερες λεπτομέρειες.