Μαρία Ματσούκα: Δείτε πρώτη φορά τον νεογέννητο γιο της
Ελλάδα

Μαρία Ματσούκα: Δείτε πρώτη φορά τον νεογέννητο γιο της

Μαρία Ματσούκα: Δείτε πρώτη φορά τον νεογέννητο γιο της

Πιο ευτυχισμένη από ποτέ η επιχειρηματίας

Για τον νεογέννητο γιο της και τη νέα της καθημερινότητα μίλησε η Μαρία Ματσούκα στη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα και το περιοδικό OK!, που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».

Η γοητευτική επιχειρηματίας, λίγο πριν κλείσει τα 40, μιλά για το θαύμα που συνέβη στη ζωή της και αναθεώρησε όλη την κοσμοθεωρία της, τον ερχομό του 50 ημερών γιου της, Ραφαέλο.

Ισχύει αυτό που λένε πως όταν μία γυναίκα γίνεται μητέρα αλλάζει όλη η ζωή της, πως κανένα άγχος και καμία έγνοια ή ανασφάλεια του παρελθόντος δεν υφίστανται πια;

Στη δική μου περίπτωση, ισχύει απόλυτα. Αλλά νομίζω πως αυτό έχει να κάνει και με το πλήρωμα του χρόνου. Τώρα που έκανα τον μπέμπη, ήμουν πιο έτοιμη από ποτέ. Ένιωθα ολοκληρωμένη και έτσι τον υποδέχτηκα με μια μεγάλη αγκαλιά. Στα 20 μου, για παράδειγμα, δεν μου είχε γεννηθεί καμιά επιθυμία να κάνω παιδί, ούτε ως σκέψη δεν περνούσε από το μυαλό μου. Τώρα, όμως ,που είμαι στα τέλη της δεκαετίας των 30, ήταν μια συνειδητή επιλογή. Πιστεύω ότι κάθε γυναίκα πρέπει πρώτα να ζήσει τη ζωή της, να αποκτήσει εμπειρίες, να εξελιχθεί επαγγελματικά και ύστερα να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Γιατί το παιδί είναι μεγάλη δέσμευση. Δέσμευση ζωής και αλλαγής προτεραιοτήτων.

Πώς είναι αυτές οι 50 ημέρες στο σπίτι με το μωρό;

Είναι μια νέα ζωή. Είναι κάτι μαγικό. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την ευλογία που ζω. Έβλεπα νέες μητέρες να μιλούν για τα μωρά τους και τις θεωρούσα κάπως υπερβολικές. Μέχρι που απέκτησα το δικό μου μωρό.Ποια είναι η πιο ωραία στιγμή της ημέρας σας; Όταν μας παίρνει ο ύπνος αγκαλιά. Όταν χαμογελάει. Ακόμη και όταν κλαίει, είναι τόσο χαριτωμένος που λιώνω.

Όνομα για το μωρό έχετε βρει;

Θα τον ονομάσουμε Ραφαήλ και το υποκοριστικό του θα είναι Ραφαέλο. Δεν το έχει κάποιος παππούς – γιαγιά, το επιλέξαμε γιατί μας άρεσε πολύ ως όνομα. Όταν μάλιστα εκ των υστέρων είδαμε από πού προέρχεται –είναι προστάτης των εμβρύων–, είχαμε έναν λόγο παραπάνω για να μείνουμε σταθεροί στην απόφασή μας.

Πότε προγραμματίζετε να κάνετε τη βάφτιση;

Του χρόνου το καλοκαίρι. Να έχει εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα πρώτα! (Γελάει.) Και στο μαιευτήριο ήταν κάπως περίεργη η φάση γιατί λόγω κορονοϊού δεν μπορούσα να δεχτώ κανέναν επισκέπτη. Ήταν μόνο ο άντρας μου. Και όταν γεννήθηκε το μωρό μας μπήκε αμέσως σε θερμοκοιτίδα για να πάρει λίγο βάρος, καθώς ήταν 2,300 κιλά.

Με τον Θέμη αποφασίσατε να φέρετε τώρα στον κόσμο το μωρό σας. Τα προηγούμενα χρόνια είχατε δεχτεί ερωτήσεις τύπου «γιατί δεν έχετε κάνει ακόμη ένα παιδί;»;

Το αντιμετώπισα στα χρόνια που είμαι παντρεμένη. Συνήθως οι πιο μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία με ρώταγαν και κάπου με ενόχλησε γιατί, ανεξάρτητα από το αν είναι επιλογή σου ή όχι, είναι μια αδιάκριτη ερώτηση. Όποιος θέλει αναφέρεται μόνος του σε αυτό το θέμα, το να ρωτάς ευθέως μια γυναίκα «γιατί δεν κάνεις παιδί;», χωρίς να ξέρεις αν έχει ταλαιπωρηθεί ή αν το προσπαθεί, είναι άκομψο.

Γνωρίζοντας τον σύζυγό σου, ήξερες εξαρχής ότι αυτός θα είναι ο πατέρας του παιδιού σου;

Όταν γνώρισα τον Θέμη, δεν είπα «αυτός θα είναι ο πατέρας του παιδιού μου», είπα όμως «αυτός θα είναι ο σύντροφός μου για πάντα». Τώρα πια ξέρω ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μεγαλώσουμε το παιδί μας. Είναι ένας πολύ καλός και τρυφερός μπαμπάς.

Η αδελφή σου, Δήμητρα Ματσούκα, πώς είναι ως θεία;

Ο ρόλος της Δήμητρας είναι πολύ σημαντικός. Γιατί μετά από μένα είναι η γιαγιά και η θεία. Είναι εξαιρετική ως θεία, πολύ καλή και τρυφερή με το μωρό. Και νοιάζεται πολύ. Όχι ότι είχα καμιά αμφιβολία για αυτό.