Μαυρίκιος Μαυρικίου – Ιλάειρα Ζήση: Νέος γύρος αντιδικίας με κυπριακό μιντιακό όμιλο – Η απάντησή τους ότι χρησιμοποίησαν ως «μέσον πίεσης» τον Κύπριο πρόεδρο
Ελλάδα

Μαυρίκιος Μαυρικίου – Ιλάειρα Ζήση: Νέος γύρος αντιδικίας με κυπριακό μιντιακό όμιλο – Η απάντησή τους ότι χρησιμοποίησαν ως «μέσον πίεσης» τον Κύπριο πρόεδρο

Μαυρίκιος Μαυρικίου – Ιλάειρα Ζήση: Νέος γύρος αντιδικίας με κυπριακό μιντιακό όμιλο – Η απάντησή τους ότι χρησιμοποίησαν ως «μέσον πίεσης» τον Κύπριο πρόεδρο

Φουντώνει η κόντρα των δύο πλευρών με φόντο τον νονό του γνωστού καλλιτέχνη

Νέος γύρος αντιδικίας άνοιξε μεταξύ του Μαυρίκιου Μαυρικίου και της Ιλάειρας Ζήση με κυπριακό μιντιακό όμιλο στον οποίο ανήκει η ιστοσελίδα Showbiz news.

Πριν από μία εβδομάδα, το ζευγάρι με μακροσκελή ανάρτησή του γνωστοποιούσε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα πρόβαλε υλικό από το σπίτι τους στην Κύπρο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Μάλιστα το βιντεοληπτικό υλικό συνοδευόταν από κείμενο που άφηνε αιχμές για την αξία της κατοικίας.

Μετά από αυτό, το ζευγάρι κινήθηκε νομικά κατά του δημοσιεύματος όπως ανακοίνωσαν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ιλάειρα Ζήση (@ilaeirazs)

Στις 25 Ιουλίου, ο μιντιακός όμιλος MC DIGITAL MEDIA απάντησε στην ανάρτηση του ζεύγους με το εξής κείμενο που αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα, αφήνοντας αιχμές ότι ο Μαυρίκιος Μαυρικίου χρησιμοποίησε τη σχέση του με τον Κύπριο πρόεδρο (είναι νονός του) για να ασκήσει πίεση.

«Έχει περιέλθει στην αντίληψη μας ότι ο κ. Μαυρίκιος Μαυρικίου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει χρησιμοποιήσει με δυσμενή, προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο, το όνομα του ομίλου μας για ισχυριζόμενη παραβίαση από δημοσιογράφο της ιστοσελίδας Showbiz εσωτερικών χώρων της υπό ανέγερση κατοικίας του στη Λεμεσό, από την οποία πλάνα και φωτογραφίες έχουν προβληθεί και δημοσιευθεί από ελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα μέσω κοινής ανάρτησης των κ.κ. Μαυρίκιου Μαυρικίου και Ιλάειρας Ζήση στις 20 Ιουλίου 2022, πέραν του ονόματος της ιστοσελίδας που αφορά η είδηση και παρά το γεγονός ότι η είδηση αφαιρέθηκε αμέσως μόλις ο κ. Μαυρικίου υπέβαλε παράπονο, λανθασμένα στην ανάρτηση χρησιμοποιείται με προσβλητικό και δυσφημιστικό τρόπο το όνομα ολόκληρου του Ομίλου μας.

Ο Όμιλος MC Digital Media εδώ και 9 χρόνια που δραστηριοποιείται στους τομείς της Ενημέρωσης, Τεχνολογίας, Επικοινωνίας, Έρευνας και Ψυχαγωγίας, πορεύεται με απόλυτη σοβαρότητα και συνέπεια.

Ενόψει του ότι η ανάρτησή τους αναφέρεται και αφορά όχι μόνο στην ιστοσελίδα εναντίον της οποίας καταφέρεται, αλλά ολόκληρο τον Όμιλο, ενημερώνουμε ότι επιφυλάσσουμε πλήρως όλα τα νόμιμα δικαιώματα μας.

Νιώθουμε την ανάγκη να επισημάνουμε ως ιδιαίτερα σοβαρή παράμετρο στην όλη υπόθεση, το γεγονός ότι ο πιο πάνω αναφερόμενος κύριος Μαυρικίου έχει απαιτήσει από τον όμιλό μας εκβιαστικά και ετσιθελικά ποσό που ανέρχεται σε 10 χιλιάδες ευρώ προκειμένου να αποσύρει την καταγγελία τόσο σε βάρος της συντάκτριας της είδησης όσο και του Ομίλου μας, επιχειρώντας μάλιστα να ασκήσει πιέσεις τόσο προς την δική μας κατεύθυνση όσο και προς τις αστυνομικές αρχές, επικαλούμενος και εμπλέκοντας ανεπίτρεπτα και προφανώς εν αγνοία του το όνομα του ίδιου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και την σχέση που έχει μαζί του.

Τέτοιες πρακτικές πόρρω απέχουν από τον τρόπο που ενεργεί και δραστηριοποιείται ο Όμιλος MC Digital Media από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα.

Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές και ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν υποκύπτουμε σε οποιοσδήποτε οικονομικούς εκβιασμούς από όπου και αν αυτοί προέρχονται.

Δια της παρούσης επιστολής, ξεκαθαρίζουμε δε, ότι δεν πρόκειται να μπούμε ούτε σε οικονομική διαπραγμάτευση, ούτε σε άλλη συζήτηση με τον κύριο Μαυρικίου.

Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε ότι όλα τα δικαιώματα του Ομίλου επιφυλάσσονται πλήρως

Εκ της Διευθύνσεως

25/07/2022

Η ανακοίνωση έχει κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, προς ενημέρωση».

Τι απαντά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου;

Φυσικά η ανακοίνωση δεν έμεινε χωρίς απάντηση από την πλευρά Μαυρικίου.

Πάλι με κοινή ανάρτηση το ζεύγος αναφέρει τα εξής μεταξύ άλλων

«Διαψεύδω και απορρίπτω ως παντελώς ανυπόστατο και αβάσιμο στην ολότητά του ο περιεχόμενο του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.

Ουδέποτε προέβηκα στις οποιεσδήποτε ενέργειες, πράξεις ή εκβιαστικές συμπεριφορές τις οποίες ανυπόστατα καταλογίζει σε μένα το συγκεκριμένο δημοσίευμα ενώ ουδέποτε άσκησα οποιεσδήποτε πιέσεις προς οποιεσδήποτε κατευθύνσεις ή προς τον συγκεκριμένο όμιλο είτε μέσω οικονομικού εξαναγκασμού είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Το ζευγάρι δηλώνει ότι προχώρα δικαστικά το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης με πολλή έμφαση ο Μαυρίκιος Μαυρικίου διαψεύδει ως «ατεκμηρίωτες και ανυπόστατες τις οποιεσδήποτε αναφορές περί άσκησης πιέσεων από πλευράς μου προς τις αστυνομικές αρχές καθώς επίσης και περί χρήσης του ονόματος του προέδρου της Δημοκρατίας ή της σχέσης μου με τον τελευταίο για την επίτευξη οποιουδήποτε σκοπού».

Μάλιστα ο καλλιτέχνης καλεί τον όμιλο να ανακαλέσει το δημοσίευμα και να «προβεί σε δημόσια απολογία».