Μελέτης Ηλίας: «Σκηνοθέτης με μείωνε, με έβριζε… Σκέφτηκα να τα παρατήσω»
Ελλάδα

Μελέτης Ηλίας: «Σκηνοθέτης με μείωνε, με έβριζε… Σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Μελέτης Ηλίας: «Σκηνοθέτης με μείωνε, με έβριζε… Σκέφτηκα να τα παρατήσω»

Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε τη λεκτική βία που υπέστη στα πρώτα βήματα της καριέρας του από γνωστό θεατράνθρωπο

Στον καναπέ των Dot κάθισε ο Μελέτης Ηλίας.

Ο ηθοποιός μίλησε για την αγαπημένη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια», τη σχέση του με τη γυναίκα του αλλά και την επικαιρότητα με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Όπως είπε, επισκέπτεται μαζί με τη σύζυγό του σύμβουλο γάμου ενώ τα παιδιά του παιδοψυχολόγο, γεγονός που τους βοηθά τρομερά στην κατανόηση των συναισθημάτων τους. Θεωρεί ότι με τη δουλειά που γίνεται εκεί επιτυγχάνεται μία βαθύτερη συνειδητοποιήση που υπό άλλες συνθήκες δεν συμβαίνει.

https://streamable.com/sbo69o

Συνέχισε διηγούμενος τη δύσκολη και επώδυνη συνεργασία του με μεγάλο σκηνοθέτη του θεάτρου που τον έφτασε σε σημείο να σκέφτεται να εγκαταλείψει την υποκριτική αλλά και τις τρομακτικές ιστορίες που έφτασαν στα αυτιά του όντας ακόμη μαθητής.

«Και εμένα μου έχουν συμβεί δύσκολα περιστατικά σε περίεργες ηλικίες. Τελειώνεις μία σχολή και πας για δουλειά με έναν σκηνοθέτη που χαίρει εκτίμησης όλου του κλάδου, θεωρείται top, κορυφή. Και διαπιστώνεις ότι στις πρόβες αυτός ο σκηνοθέτης είναι από τους πιο δύσκολους συνεργάτες. Με μείωνε, με έβριζε, με έφερνε σε δύσκολη θέση αλλά την ίδια στιγμή τον θαύμαζα απεριόριστα. Εκεί προσπαθείς να σκύψεις το κεφάλι γιατί λες ότι είναι ο καλύτερος και έχει δίκιο και εσύ δεν έχεις τα εφόδια να τον αντιμετωπίσεις. Τελικά δε το άντεξα και σηκώθηκα κι έφυγα. Σκέφτηκα να τα παρατήσω. Δεν είναι από τα ονόματα που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα».

«Ως μαθητής του Θεάτρου Τέχνης, οι ιστορίες που ακούγαμε για τον Κουν για παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλα θέατρα ήταν φρικαλέες. Ακούγαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις από αυθεντίες του είδους» κατέληξε.

https://streamable.com/zk4b13